Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери

Борисов заръча: Парите да се изплатят за празника!
Обновена: 28 мар 2018 12:20 | 28 мар 2018 10:52, Веселина Йорданова
189
Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери
Архив: Булфото

По 40 лв. "великденски бонус“ ще получат пенсионерите с най-ниски пенсии, реши правителството. От еднократното допълнително плащане през април ще се възползват тези възрастни хора, които вземат пенсии до 321 лв., колкото е "линията на бедност“ за тази година.

"Беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа или Великден над 1 млн. пенсионери очакват допълнителни "бонуси" към пенсиите. Но Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца, на практика са около 100 млн.", изчисли премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на МС.

По думите му това са над 1 227 000 възрастни хора, които ще получат еднократно по 40 лв. за Великден. За това плащане ще бъдат отделени около 50 млн. лв. от бюджета. Борисов заръча парите да не се бавят и да се изплатят за празника.

Социалният министър Бисер Петков уточни, че става дума за 56.5% от пенсионерите в България. Петков увери, че НОИ има готовност своевременно да изпълни решението на Министерския съвет. "Бонусът" ще се получава с пенсиите за април, изплащането на които ще започне от 4-ти април.

По повод готвените протести от хората с увреждания през април срещу предложението за въвеждане на експертиза на работоспособността, Петков каза пред журналисти, че никой няма намерение да отнема придобити права.

"Не е имало разговори и стъпки да се преразглеждат вече отпуснати инвалидни пенсии“, увери социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
14
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
абе тиквонийй, кви са тия жълти стотинки ... аз всеки ден метам по 10 бона през терасата ... с тия 40 лева за кое по напред !
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84,а за сомалийските пенсионери, часа ориз ... да ви имам малoумните сравнения ....
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са хора, които вземат ДО 150 евро пенсия. На тях по 20 ЕВРО! На гръцките пенсионери от бедстваща Гърция- по 700 ЕВРО на глава.няколко милиона бълг. пенсионери си мечтаят да победстват у Гърция, или поне в Того,гОРНА вОЛТА И сОМАЛИЯ.....
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей, кога ли ще спре тая популиска и вредна практика ....
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с тези 40 левчета .. пенсията на майка ми не стига "прага на бедността " Има полувисше образование , акушерка ... Е как Бойко да не ти ....
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много жалко за България 1227000 бедни души и това са 56% от пенсионерите.То не че още милион са много добре с изключение на 5-6 % бивши номенклатури и ченгета които незаслужено взимат тавана.Щото нито България цъфти нито престъпността е ок.Трябва да се разкарат всички навършили пенсионна възраст ченгета и държавни служители от работа.Като искат да работят ей го частника да си търсят работа, ако ги вземат де.
78
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Вместо да се срамуват, че 1 227 000 души в България живеят под линията на бедността, нашите ГЕРБ-ри, начело със своя лидер ББ, великодушно отпускат бонус на толкова много бедни хора !!! Това е върховен цинизъм !!! Пожелавам от сърце на самозабравилите се политици да изкарат старините си с пенсии като на тези 1 227 000 българи !!! Не се срамувам от това проклятие, защото не им желая нищо лошо, а само да живеят така, както тези 1 227 000 българи.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 обезценени левчета за глас на Изборите.Такава евтинийка има само в БГ.Боко е случил поне на беден и *** народ ...
76
2
 
9
 
! Отговори
Минчо преди 6 години
40 лв. за какво по-напред? Ало апашите няма и пръста да си мръднат до някой балкон за толкова пари. Дайте им по 4 хилядарки, така всички ще са доволни, а аз най-вече защото аз им ги плащам с труда си.
75
0
 
15
 
! Отговори
До 74 преди 6 години
Ако ти на това му викаш щедрост,аз му викам подигравка.
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как линията на бедността 321, а хората взимат по 200 ... ??!?!?! На това не му ли се вика ГЕНОЦИД?
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, дай на всички пенсионери и прояви малко творчество - така де, и дела и щедрост са нужни за да си уважаван държавник.
72
0
 
15
 
! Отговори
пари преди 6 години
Бащицата плаща от "джоба си". А какво стана с 15 -те милиарда заем,който си гласува това правителство?Никой не пита и никой не казва.От тях ли вземат за да се правят на много щедри?
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко "дав"а на пенсионерите с най-ниска пенсия в Европа цели 20 евро еднократно. Колко е щедър!!!
70
1
 
14
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ЗАПОЧНАХ трудовият си стаж на 15 години като пощальон. Още нямах паспорт и със съгласието на баща ми ме назначиха на 4 часов работен ден. След казармата съм работил , и категория труд. Първа категория е най-тежкия труд и 3 години се приравняват на 5 години от категория. При кат. 4 години труд се приравняват на 5 г. от кат. При пенсиониране всички години трудов стаж се приравняват към категория и така се оказа, че ми се събират 51 години 3 месеца и 8 дни трудов стаж.
69
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бягат българите от БГ? Ето ви един от отговорите!"От 1 януари малцинствата в България ще получават безусловен базов доход от 453 лева месечно.Плюс останалите европейски помощи минималният месечен доход на всеки безработен малцинствен у нас ще скочи на около 1 000 лева."Това за хора,които нямат и ден трудов стаж,потомствени перманентно безработни!И съпоставкатаМайка ми,която цял живот работи за тази държава и беше ударник във фабрика, взема пенсия от 260лв!Скоро и държава няма да има!
68
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
крадци долни как ви се откъсна от сърцето бе гадове.
67
0
 
29
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Бойко дава някакви огризки на пенсионерите, с надеждата да позакърпи малко електората си, с оглед на това, че нормалните хора вече са погнусени от неговата пасмина!
66
3
 
9
 
! Отговори
Жалки сте. преди 6 години
В Бг политиката изборът е Умрел кон, пребито куче, разгонена котка и обединени смрадливци. Най-голямата *** е събрана в политиката, основно бивши ***. ГЕРБ е и винаги ще бъде пълна с бивши агенти и ***... така че съм убедн, че в момента ви управлявт точно комунисти и турци. Жалко че не ви го казват по нова и др. медий да го разберете.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАВА ПАРИ САМО, ЗАЩОТО СА КОАЛИЦИЯ И ГО ПРИНУЖДАВАТ!!!КОГАТО УПРАВЛЯВА САМ НЕ ДАВА!!!!!!!!!!!!!ТЪЙ, ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА СА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ!!!