Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери

Борисов заръча: Парите да се изплатят за празника!
Обновена: 28 мар 2018 12:20 | 28 мар 2018 10:52, Веселина Йорданова
189
Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери
Архив: Булфото

По 40 лв. "великденски бонус“ ще получат пенсионерите с най-ниски пенсии, реши правителството. От еднократното допълнително плащане през април ще се възползват тези възрастни хора, които вземат пенсии до 321 лв., колкото е "линията на бедност“ за тази година.

"Беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа или Великден над 1 млн. пенсионери очакват допълнителни "бонуси" към пенсиите. Но Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца, на практика са около 100 млн.", изчисли премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на МС.

По думите му това са над 1 227 000 възрастни хора, които ще получат еднократно по 40 лв. за Великден. За това плащане ще бъдат отделени около 50 млн. лв. от бюджета. Борисов заръча парите да не се бавят и да се изплатят за празника.

Социалният министър Бисер Петков уточни, че става дума за 56.5% от пенсионерите в България. Петков увери, че НОИ има готовност своевременно да изпълни решението на Министерския съвет. "Бонусът" ще се получава с пенсиите за април, изплащането на които ще започне от 4-ти април.

По повод готвените протести от хората с увреждания през април срещу предложението за въвеждане на експертиза на работоспособността, Петков каза пред журналисти, че никой няма намерение да отнема придобити права.

"Не е имало разговори и стъпки да се преразглеждат вече отпуснати инвалидни пенсии“, увери социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мизерното правителство заслужава да бъде накарано да ги нагълта и да се задави с тези мизерни добавки.Няма по-ниско и низко положение от това, на българския пенсионер. И за това са виновни изцяло тези, дето управляват подобието на държава последния четвърт век.
63
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ликуй народе - имаш по един баят козунак и по една *** яйца от Шефа. От КТБ ви вземаха 4.5 млрд. и за 16 млрд. ДДС от последните десетина година има данни. *** хич да не вие. Чукайте се с яйца.
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АГОНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 кинта...много ееееееееее!
60
2
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ТРЯБВА ДА СИ НЕБИВАЛО ГОЛЯМ ГЕРБАДЖИЙСКИ БЕЗСРАМНИК ЗА ДА ОСТАВИШ 56,5 % ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ !!!
59
1
 
14
 
! Отговори
ГРОБ преди 6 години
Тодор Живков се върна! Да се закриват всички министерства и без това Боко нарежда - полицаите с чиновниците да са до дупките, НАШИТЕ данъци се разпределят без цел и посока. Няма един приет закон, който да не обслужва олигархията.
58
6
 
8
 
! Отговори
Грижа за народа преди 6 години
Проблемът не е че ГЕРБ са тежка и глупава мафия, проблема е че БСП са сбирщина ***. По този начин нямат алтернатива. Е ба си и ***.
57
1
 
16
 
! Отговори
Православен преди 6 години
Мутра, хората искат достойни старини, не подаяния и милостиня!
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов сменяй си отбора от некадърни министри и стига сте се гаврили със страдащите хора!!!
55
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ще има за агнешко!
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция раздават по 1000? евро бонуси но са нестабилни. При нас 20? но сме стабилни като умрял кон на сметището. Важното е че вдигнаха депутатските заплати с по триста лева.
53
20
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
Ако трябва да избирам между БСП, ДПС и ГЕРБ, ще избера ГЕРБ. Ако трябва да избера между тези 3 партии и нова партия, ще избера новата алтернатива. Най-лошият вариант е БСП и ДПС да управляват. Всичко останало е по-малкото зло. Готов съм да гласувам за ГЕРБ, само и само да не се върнат тези продажни шайки, които унищожиха държавата завинаги. Мразя комунистите, мразя и етническите партии. Бойко е мой човек и ще му стискам палци да изкара докрай този мандат и за спечели следващ.
52
2
 
10
 
! Отговори
1132 преди 6 години
Оставете тия 40 лв,бе!Погледнете ония с таван,разни ченгета и парт.секретари,дето пищят че са най-заслужили,И ИСКАТ ТАВАНА ДА ПАДНЕ!!И щото пенсиите им са малки,та имат и ДОБАВКИ към тях!Ама *** е шубе,и удря комшията си!*** и страхлив народ,и туй-то!
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 иронизира и не трябва да му слагате минуси! Орешарски бе теглил някакъв 1 милиард, Бойко бе събрал в едно училище хлапета 1-2 клас, застанал нависоко, те стигат до обувките му и им обяснява: - Тези пари, които сега чичко ви Орешарски тегли, един ден вие ще ги плащате! Факт!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19За чайниците от Белене - какво, поръчали сме печената пуйка и няма да я ядем? Изборът е наш! Руснаците честно си изпълниха договора, а нашите марионетки искат реакторите да се скапят. Някому доказват верността и послушанието си! Само, че го плащаме всички ние и не набърквай руснаците тук! Все друг ни е виновен! Море, една гьостерица!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е хитър държавата после ще си ги вземе от тотото защото половината пенсионери това чакат сега да им ги дадат и да пускат комбинации
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли в Гърция как стоят нещата? За Коледа бяха някъде 700 - 1000 евро!
47
5
 
14
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Значи казваш ГЕРБ не теглели заеми - а 36 милиарда само за последната година и половина какво са ?
46
6
 
10
 
! Отговори
Докога г-н Борисов? преди 6 години
Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски и противоречи на европейските закони. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат реалните пенсионни вноски при условие, че няма да получат съответстващите си пенсии. Така изкуствено се създава "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски ? Няма я! Докога така ? Рано или късно от Европа ще търсят сметка за това!
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя Борисов тези пари дето ги раздава, като касиера на Господ, негови ли са или наши ?