Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!

Българското правителство не работи под натиск, заяви вицепремиерът
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 12:16, Елка Василева
394
Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Още по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щирлиц полковника :D :D :D
243
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз не сьм солидарна с убиици от векове ограбват човечеството кои убиг марков ами с папата какьв вои беше че бьлгария го е направила сьсипаха животана сергеи антонов тези из=роди мрьсни и сега ще искат солидарност никаквасолидарност русия да им спре кранчето за една седмица да видят какво в солидарност
242
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че ингилизите се махат от Европа.
241
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 215 Да питат поне първият срещнат грък колко са доволни от англичаните през 1950 -55г. и колко гърци е приела България. За нас е ясно- бандите на полковник Сенклер из Родопите, бомбардировките над София и др. градове помета е жива все още.
240
0
 
1
 
! Отговори
Oting преди 6 години
Offshornite pari ot energii, goriva, orajeinata, farmacevtichnata, bankovata, automobilnata, telekomunikacionnata, dobivane i targovia na metali, stroitelnata, hranitelnata industria ....pochva da im pravi problem na kralete...
239
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката не е симпатичен изобщо. Трябва ли някой да му каже?
238
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турското робство" :))) Нямало е робство. Робите нямат собственост, нямат право на религия, нямат права. Българинът си ги е имал всичките тия неща.
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Г-н Дончев това като е БОВ не значи, че руснаците са го използвали, освен това руснаците са нямали интерес нито към предателя вече, нито им е требвало да го тровят пред изборно. А на англичаните къде са закованите доказателства? Май там където беха западните доказателства и за Сергей Антонов за атентата срещу папата т.е срещу България.
236
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ми приятелю,заминавай в Турция.Малко са били на тия като теб 500г. турското робство."Пра-пра-пра-дедо ти как се е кефил, че живее в Османска империя. Плащал е десятък (10%), вместо сегашното ДДС (20%). Даже твърде е възможно да е бил по-мaк, защото масово са се сменяли, за да плащат още по-малко данъци. После пак се е конвертирал, като са дошли руснаците, че такъв си е българинът - фурнаджийска лопата. Не е ходил войник, пазила го е голяма армия.
235
0
 
12
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
"Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск"... само с това си изказване ми показва, че не може да му се вярва на нито една дума. Работата ми е такава, че ходя от време на време в Salisbury I Porton Down. Оня ден даже бях там и си бъбрех с един точно за случая Скрипал и истината е че те си нямат хабер и никакви доказателства от къде точно и как точно това се е оказало в дома на "уж бившия" разузнавач. Не само Руснаците имат такова оръжие.Има и интриганти
234
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Окрадаха милиардите от ЕС и сега пак с русия СИНИТЕ КОМУНИСТИ са най умната порода хора .а емропейците гледат като ***
233
4
 
8
 
! Отговори
"Народна Републ преди 6 години
Първата световна война - България попадна в грешния отбор. Оцеляхме.Втората световна война - България пак се оказа на страната на губещите. Пак Оцеляхме.Третата световна война...?
232
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентски избори в БГ: колежката ми вие като на умряло заради загубата на Цецка.Шокиран съм, защото зная за бившето комсомолско минало на нея и съпруга й, както и на свекърите й, партийни секретари.От дума на дума се оказва, че мъжът й в момента работи за фирма, която усвоява пари от ЕС фондове, т.нар. саниране.Притесняват се да не ни спрат фондовете.Спомените за славното им семейно комунистическо минало липсват!Толкова за прозападните шизофреници в БГ, забравили откъде произхождат...
231
2
 
9
 
! Отговори
дфбж преди 6 години
солидарни сме с държава където са отровили руски граждани!! и то редовно има такива странни слу4аи!! по- абсурдна глупост не съм 4увал! те с нас кога са били солидарни? като "убихме " папата?или като ни кла османската империя?просто на власт избираме по4ти винаги преклони главици!!
230
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 245 до 239То докато напиша и се сменило числото но се отнася който обича на русофилски ***. Явно на теб не ти се отдава да мислиш. Не всички хора с такова мислене са русофили но ти явно си грантаджия. Айде взимай парите за драсканиците че с всеки коментар показваш колко си неук и първичен
229
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Как да не "работите под натиск" Томиславчо, като всички в правителството сте "въздух под налягане"? Имаш осанка и излъчване на портиер, като моля портиерите за извинение. На всички тук - весел Лазаровден!
228
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 240Малоумни ми приятелю,заминавай в Турция.Малко са били на тия като теб 500г. турското робство. Дали ако твои роднини бяха пострадали по време на турското робство по време на възстания подкрепяни от Англия щеше да говориш друго!Като не знаеш историята не се обаждай. А чърчиловите приказки за които ми подскачаш показват отношението на Англия към България,което продължава и до днес.
227
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ревът на про-западните е много по-силен от радостта на про-руските!Защо така, какво е станало?Да не би да сме колония на Англия, САЩ, ЕС?Един път България има самостоятелна позиция, и това успяхте да ос---рете!Спрете се вече!Прозападната пропаганда е много опасна - унищожава всякакво национално самосъзнание. Изисква се послушание и това е.Някои не искаме да сме вечно на колене, сори!Аз НЕ съм Шарли!
226
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Англия е една от държавите заради които сме били толкова дълго под турско робство."Първо, исторически факт е, че българите на грубо казано 80% по своя воля са се присъединили към Османска империя. Много малко разни местни градоначалноци са се дърпали (примерно Перник, Видин и други). Почти без бой ставаме част от тая империя. По собствена воля е! После, не ни е било толкова лошо, затова не е имало бунтове. Въстанията са чак в края, но тогава е имало въстания във всички краища на Империята.
225
0
 
9
 
! Отговори
djony преди 6 години
Когато атовете се ритат ,го отнасят магаретата! Не трябва да се вярва на англичаните ,и американците визобщо на капиталистите ,затова неутралитет като швеѝцария.Помислете и си припомнете история какво са ни взели капиталистите и какво са ни взели руснаците ,или пък -дали ,и едните и другите. И едните и другите искат да сме им приятели или "слуги" просто си правите една елементарна кръчмарска сметка.