От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!

Българите не измениха на здравия разум, смята руски политолог
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 09:12, Елка Василева
717
От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!
Снимка: БТА

Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки обвиненията по адрес на Русия, за които няма доказателства. Но редица страни неочаквано се отказаха от натиска срещу Москва и запазиха неутралитет с надежда, че британците все пак ще представят доказателства, пише Утро.ру.

Така България обърна гръб на Великобритания. Тя, както и останалите „опозиционни“ страни, няма намерение да гони нито руски дипломати, нито технически персонал.

Още по темата

"На практика ние показахме пълна солидарност с Великобритания. В момента като страна-председател на Съвета на ЕС ние смятаме, че ни е необходимо да запазим канала за комуникация с Русия", заяви българският министър-председател Бойко Борисов, пише изданието под заглавие „България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия“.

Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България.

„Великобритания не си даде труда да доказва обвиненията си. Тя поиска единни действия просто въз основата на това, че „ние сме съюзници, значи трябва да правите като нас“. С България сме имали различни етапи на отношения в постсъветския период. Българите обаче не измениха на здравия разум“, заяви експертът.

Според него подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


717
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги с Европа - никога с убийците на Скрипал !
510
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от редакцията Се нацепи на запада на задна прашка
509
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България на страната на кремълски терористи!
508
7
 
9
 
! Отговори
BORIS 3 преди 6 години
NEUTRALITET ZAVINAGI INAK NQMA OCELQVANE
507
12
 
11
 
! Отговори
от редакцията преди 6 години
Заглавието да се чете " От Русия: "Скрипал" го нацепи на Запада.. "
506
11
 
16
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
От агенти на ДС и потомци на БКП фунционери нещо друго да се е очаквало? Те са про-европейски само ако усвояват фондове. Както бе казал един от техните:комунизма е като СПИНн- няма излекуване :)
505
19
 
28
 
! Отговори
Jojo преди 6 години
Не съм привърженик на Борисов,но сега искрено мога да го поздравя за смелостта и позицията му.Браво.
504
8
 
31
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 6 години
Какво значи:"Англия да ни обърне гръб"? Та нали тя ни обърна гръб с Брекзит.Довода е ясен ,но в случая това не е от съществено значение .При всяко престъпление ли трябва да се изтеглят дипломатите ?Да го разкрият първо и тогава да търсят солидарност.
503
16
 
21
 
! Отговори
Осъзнат преди 6 години
Евала , Господин Бойко , 15 години те мразех , но днес се издигна в очите, за мен вече не си Тиква, за мен вече си бог (само не си променяй позицията) ; жив и здрав , фак америка , вива Русия, целувки братле
502
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат"Борисов и Нинова разговаряли на 29 вечерта по телефона,те провели дълъг разговор"какво ли са гукали гълъбчетата дето Очи че си иСповадат пред камерите?Аз и вчера питах ами сега с какво ще се надцакват за следващите избори,всички са на къса каишка на Кремъл,Борисов след някоя друга година трябва да се оттегли защото вече дори и Юнкер няма да го гали а за папите да не говорим!Борисов трябва да е наясно че по-голямата част от гласувалите за него сега са в шок и ще си изсърба попарата.
501
10
 
18
 
! Отговори
Нешо преди 6 години
Троянскя кон бе задействан
500
15
 
14
 
! Отговори
Търново преди 6 години
Нищо неочакванно: менталитет на Задунайска губерния :(
499
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе кутевчета От тиква до браво Бойко за 24 часа те това е русофи,листика
498
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата заприлича на "горим чергата, за да утрепем бълхата". Само че бълхата оцеля, а чергата гори!
497
21
 
34
 
! Отговори
Браво Бойко!!! преди 6 години
Браво Бойко!!! Бог ти даде разум да запазиш народ и държава!! Подкрепа на Англия ли, която винаги ни е смятала по-светли индийци и оправдаваше Баташкото клане, беше против възстановяването на Българската държава? Никога! Англия иска нас да ни няма, ние ще я подкрепяма заради лъжливото убийство на един гарбидж. Предателските лъже-демократи си показаха за сетен път антибългарската политика. И те като ингилизите не ни смятат за хора. Браво Бойко!
496
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как грейнаха русофилчетста !До вчера ревяха вън от ЕС, вън от НАТО, няма такава държава, а днес като станахме ортаци с престъпниците от Кремъл и братушки с Ердоган, забравиха и глад, и мизерия, и че Боко е бил от БКП !
495
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пацифист ""Австрия си е ОК и без НАТО""Само че, Австрия е в центъра на Европа. На хиляди километри от Турция,араби и всякакви подобни. И точно над нея е голямото и братче, което може да победи всеки без Русия.
494
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците изкараха по големи т..ки от нас,а ние си оставаме троянския кон.Има някакъв мазохизъм във БГ ,редовно ни шамарят "братушките",обаче искаме още
493
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пророка ОлегНикой не те мрази, защото си твърде незначителен за това.Ако вярваш, че Световните евреи, Шорош, Масоните, Рпетилите, ЦРУ, се занимават с теб,имаш много сериозни психически проблеми.
492
12
 
33
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Запада е зло - фалшиви ценности, лицемерие, експлоатация от позиция на силата, фалшива религия. Изтока е носител на желание за справедливост, морал и вяра. Ние като народ нямаме нищо общо с англосаксите, те и за това ни мразят. Повечето наши емигранти знаят за какво говоря , тъй като се сблъскват със Западните "ценности" всеки ден. Много от тях не си признават открито какво мислят за Запада, тъй като са финансово зависими ...........