От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!

Българите не измениха на здравия разум, смята руски политолог
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 09:12, Елка Василева
717
От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!
Снимка: БТА

Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки обвиненията по адрес на Русия, за които няма доказателства. Но редица страни неочаквано се отказаха от натиска срещу Москва и запазиха неутралитет с надежда, че британците все пак ще представят доказателства, пише Утро.ру.

Така България обърна гръб на Великобритания. Тя, както и останалите „опозиционни“ страни, няма намерение да гони нито руски дипломати, нито технически персонал.

Още по темата

"На практика ние показахме пълна солидарност с Великобритания. В момента като страна-председател на Съвета на ЕС ние смятаме, че ни е необходимо да запазим канала за комуникация с Русия", заяви българският министър-председател Бойко Борисов, пише изданието под заглавие „България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия“.

Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България.

„Великобритания не си даде труда да доказва обвиненията си. Тя поиска единни действия просто въз основата на това, че „ние сме съюзници, значи трябва да правите като нас“. С България сме имали различни етапи на отношения в постсъветския период. Българите обаче не измениха на здравия разум“, заяви експертът.

Според него подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


717
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
28
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен-560;Защо все на Русия трябва да сме благодарни. На Цариградската Конференцияв ни гласуваха Автономия и 175000 кв.км. територия но Граф Игнатиев я ПРОВАЛИ. Русия ни раздели и ни раздаде ЗЕМИТЕ.В Берлин Бисмарк и Англия ни даоха Североист. Б-я и Софийския Санджак.Англия прзна ПЪРВА СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция:НИКАКВА ВОЙНА СРЕЩУ Б--я.Тя беше покровителка на Б-я. Когато Русия дръпна Флот във Варна и ни заплаши с Окупация и ген.Губернатор,Англия ни спаси.През Балк. война Англия
530
10
 
29
 
! Отговори
Те така преди 6 години
За скрипал ми е през...ура! За такива като този Апостолът на българското Освобождение Васил Левски казва: "За предателите има само една присъда - смърт, смърт смърт!" Те така и за тоя.ЗА останалата част обаче - всички разумни люде по земята видяха в цялата му прелест нагласаксонското лицемерие. Не може да ръсиш обвинения без никакви доказателства. Не може да обвиняваш голословно. Не може да не зачиташ никакви правила и норми. Не можеш да отказваш достъп на държавен представител до гражданин на
529
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката тази измeт, начело с премиера и президента са срам и ПОЗОР за България!!!!!
528
17
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До рубладжийски партии-564;"патриота" Каракачански даде МИГовете за ремонт вРФ за да ги подпомогне.Ще им плати $82 милиона.Украйна ни предложи ОФЕРТА за $49 милиона ,но Не. Ами ако руснаците не ни ги върнат? Тогава!. А Тюмбелов така се кахъреше за парите на народа.
527
21
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Симеон Димитр-556; Tия убийства са специалитет на Москва. Сталин ги използваше и така отрови Цар Борис.Срещата на Цар Борис с Хитлер е на 14 и 15 ,08.1943 г. След завръщането си се качва и на МУСАЛА. На 23.08.43 г. посещава Руското ПОСОЛСТВО където му дават ОБЯД. На 24.08.43 г го намират паднал в банята. На 28.08.43 г Умира.
526
0
 
0
 
! Отговори
от А преди 6 години
До Анонимен 560Чети бе ***-ЛО-умнико - престани да скачаш.Извинявам се, Другият ми коментар бе до Анонимен 564, а не до 563.
525
7
 
20
 
! Отговори
А преди 6 години
До Анонимен 563А въобще, има ли някакво свястно доказателство, че е отровен или всичко е една зле скроена лъжа - както ядрените и химическите оръжия в ИРАК, дето още ги търсят...
524
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 562Друг русофил можеш да излъжеш, но при Св.Петър тези лъжи не минават.Убийците на Скрипал ги чака Пъклото !
523
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСъдбата на Марков и Скрипал е сходна. Убиец е МИ-6
522
13
 
43
 
! Отговори
Западът Запада... преди 6 години
Не Скрипал, а наглите лъжи и недоказани твърдения на Англия и натискът върху васалите разцепва Запада.
521
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България на страната на убийците на Георги Марков !Позор !
520
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съд за убийците на баща и дъщеря Скрипал !
519
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е вярно, това означава, че България за първи път в историята си не е застанал отново на страната на губещите!
518
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внушението на тая глупост, наечена статия , трябва да е, че Банкянския е същзник на Москва. А той не е. Доказва че е враг не само на Москва, но и на Българите. Спира мегапроекти, които могат да доведат България на ново ниво. И строи магистрали, които имат нужда от скъпа потдръжка. А влаковете продължават да се палят...
517
6
 
22
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До Анонимен Необработено захарче , а ще ни открехнеш ли кои са убийците на Скрипал, първо защото е все още е жив и второ никой не е доказал че това което плещи мумията от Лондон изобщо е вярно. Тя може да казва че Путин лично го е отровил ,но няма никакви доказателства. Впрочем да попитаме какво ще да е това БОВ след като и двамата са все още живи, а според английските власти "отровения" му става лошо едва след няколко часа след като е имал досег с веществото. Е няма такова БОВ толкова бавно.
516
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно наистина добро решение, просто учудващо но факт, мога да кажа Браво!
515
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравяван г-н Бойко Борисов и г - жа Корнелия Нинова за разумното решение. България НЕ е и НЕ трябва да бъде срещу Русия!
514
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 537Счастья тебе и мужа хорошего!
513
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България съюзник на Москва!кратко и ясно - президента и цялата сгaн в парламента са наредени на руската копаня.
512
9
 
33
 
! Отговори
Англия е наш враг! преди 6 години
Великобритания никога не е била наш съюзник, а напротив. Спомнете си Освобождението от турско робство, разделянето на България, първата и втора Световни войни и Студената война.