Не в Студена война, живеем в Студен мир!

Трябваше и ние да изгоним руски дипломати, смята Плевнелиев
531
Не в Студена война, живеем в Студен мир!
Снимка: Булфото

"Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие – много по-опасен, много по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз наричам това не "Студена война", а "Студен мир", заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Иска ми се България да показва своята принадлежност, да работи силно и посветено за европейското единство, знаейки, че днес Русия противостои на Европейския съюз и се опитва по всякакъв начин да го отслаби", подчерта Плевнелиев.

По думите му преизбирането на Владимир Путин за руски президент ще има "дългосрочно още по-тежки последствия за нас и тази част на Европа, защото Путин искрено вярва в политиките от 19-и век".

"За мен липсва дебат в българския парламент за ролята на Русия, за това какво представлява Русия, как живеят руснаците", заяви още бившият държавен глава.

Плевнелиев коментира и дипломатическия скандал, който се развихри около отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. "Това, което се случва в момента с изгонването на руски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, смятам, че българската държава трябваше да го направи, за да покаже своята солидарност с Обединеното кралство и с партньорите.

Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия, който отдавна не трябваше да го има, а камо ли да се използва на територията на чужда държава", смята Плевнелиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специалист по всичко и най-големият некадърник...
11
53
 
7
 
! Отговори
Слави преди 6 години
Най - българския президент на България.Политик който остоява нашата принадлежност към НАТО и ЕС.Поклон за смелоста господин президент.
10
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни занимавате с това недоразумение? Нека да си седи на *** на историята, където му е местото!
9
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя в качеството си на какъв точно др изказва.Да си обикаля там жълтите хроники и телевизии с Деска и да не се занимава с неща, които не рсзбира.
8
52
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Благодарение на Президента Плевнелиев Европа проумя истинското лице на Русия, истинската опастност за цивилизацията, която представлява тя със своите експанзионистични политики и хибридни войни към държавите, които са в сферата на нейните интереси... - но Европа не е България за да позволява на едно жуже да се гаври с нея, а взема решителни и адекватни мерки...
7
4
 
50
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тоя кой беше? Сетих се, оня, дето Баце го шляпаше зад врата.
6
6
 
54
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Чехлю да си гледа прогнозата за времето и да не расъждава по теми които не разбира !
5
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнята е двоен агент на британското разузнаване сега се страхува, че на някоя молитвена закуска краварите и британците ще му сипят нещо в кафето задето се е провалил.
4
8
 
60
 
! Отговори
ами преди 6 години
Най-некадърният преЦедент!
3
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** даже вече не го чета, само като видя статия за него, не мога да пропусна да напиша под нея колко голям неудачник е този човек!
2
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни натрапвате тоя шу-шу-миг.Те дори и съпартийците му от ГРОБ вече не го искат. И собствените му деца и жена също не го искат.
1
6
 
53
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 6 години
СТИГА ГЛУПОСТИ, ДА СИ ГЛЕДА ЖЕНАТА ЗА ДА НЕ МУ ИЗБЯГА И ТЯ