Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов

ГЕРБ продължава да води пред БСП с около 5%, сочи проучване
3 апр 2018 12:17,
293
Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов
Графика: "Барометър България"

65% от българите одобряват позицията на кабинета да не гони руски дипломати заради скандала "Скрипал". Това показва проучване на Агенция "Барометър България", проведено между 30 март и 1 април.

11,7 на сто не одобряват оставането на руските дипломати, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на правителството, става ясно още от данните.

Премиерът Борисов обяви решението си да не експулсираме на този етап руснаци в петък. Позицията му бе посрещната с одобрение от социалистите, но в редиците на ГЕРБ се появи напрежение заради призива на Цветан Цветанов да се следва категорично евроатлантическата политика по скандала.

Още по темата

Позицията на България обаче се приема от обществото именно като европейска, показва проучването. За хората решението изглежда и консенсусно тъй като и опозицията го е подкрепила.

"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено", анализират социолозите от "Барометър".

Според тях решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена.

"На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС – Турция, където движеща бе посредническата роля на България", смятат още от Агенцията. 

"Барометър България" тества и електоралните нагласи на анкетираните. В тях няма изненада, ГЕРБ водят с около 5 на сто пред БСП – съответно 26% към 21,1%. Трети са Обединени патриоти с 8,4%, слезвани от ДПС – 5,7%. Под чертата остава Воля  с 1,7%.  Хората, които на този етап не смятат да гласуват са 29,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
12
 
! Отговори
До 17 Европеец преди 6 години
Европеецо, ти да не живееш в Конгоанска Европа бе ? Аз живея в Испания, държавата на Франко и испанците подкрепят руснаците,това да ти е ясно, а държавите подкрепили изгонването на руските дипломати не означава,че народите им са решили това, решението е на мазните и алчни западни политици, пред които стои само въпросът колко ще получат от предстоящият изкуствен политически сблъсък...много си пр'ост бе човек, как не разбираш това ? Защо ге'йтаците от Англия не разрешават на руснаците проучване ?
52
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 6 години
Ако Борисов не залита по чужди интереси , а защитава само българските , скоро няма да има кой да го смени!
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли Англия контролни образци на бойното отровно вещество, което британските представители наричат "Новичок"? Ако не - как са установили, че става въпрос за това вещество? Ако да - това означава, че Англия може да произвежда веществото и британските служби сами да отровят Скрипал!
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви русофили ви гонят бе, те са 10%. Хората просто ги е страх от Русия и с основание ги е страх.А страхът не е точно обич...
49
2
 
5
 
! Отговори
МДА преди 6 години
Малко ме мързи да прочета всички коментари на "щатните" но въпреки това мие интересно как ще съвместят идеята, че не се гонят руснаци с това че правителството дето не понасят го прави хахаах
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки лекар в Англия има в чантата си шишенци атропин за противодействие срещу Новичок и другите нервнопаралитични газове. Затова успяха да спасят Скрипал и дъщеря му.
47
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те, руснаците ни приемат като тяхна територия...и когато не направим нещо защитавайки техните интереси се държат все едно сме им длъжни...Нагли и надменни спрямо нас.Патриархът им идва тук и чете конско на тъпия ни президент...и народа пак гледа тъпо и се радва...И продължава да си иска руснаците.Ами...какво хубаво очаква при това положение?Иначе...като идват европарите...всички доволни. Като пътуват без визи, всичко е наред.Като правят бизнес с европа без данъц и ДДС...пак всичко е ОК.
46
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма и съветската власт нямахме тоалетна хартия и банани а САЩ и ЕС ни донесоха тоалетна хартия, демокрация и банани и сега живеем добре!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третирането на пострадали от зарин включва незабавно приложение на атропин и пралидоксим от личния противохимически пакет. Атропинът третира физиологическите симптоми на отравянето мускулната парализа, а пралидоксим възстановява нивата на ацетилхолинестеразата.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществуват вече версии, че с голяма вероятност веществото с което е отровен Скрипал е било разпръснато във вентилационната система на колата му, или е нанесено върху дръжката на вратата, или е дошло от пакет с гречка който дъщеря му Юлия е поръчала на познат да купи, ,,,,,,,,,,. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от РусиНе ти ли се струва ,че върхо много ,Може би"казваш че е сигурно.Ай сиктир специалист
43
1
 
6
 
! Отговори
до Професор медик преди 6 години
Неумесна ирония. Лекува се според симптомите. Това, че си неграметен, не значи, че всички лекари са такива. И определено могат да разпознаят симптоми и да дадът съответното лекарство, което най-малкото да закрепи пострадалия докато се изясни за какво става дума и се предложи адекватно лечение.
42
3
 
10
 
! Отговори
Габровеца преди 6 години
Адекватността на тази анкета удивително напомня за резултатите от руските избори :)
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха...народът масово се е побъркал явно по алкохолизираните.Иска си комунизъм и съветска власт...но...щом е така..ще си стои в мизерията...и ще мрънка как го крадят...как нямало работа...как децата ходили в "лошата Европа" на гурбет.То...всеки си заслужава съдбата.
40
8
 
13
 
! Отговори
ха де де преди 6 години
Народът е доволен, но Цветанов не е доволен, което значи, че Цветанов е против народа си и служи на чужди интереси, а не на народа си. Друг неводолен е Плевнелиев. Това се нарича предателство. Паси не съм го чул да казва нещо и приемам, че е доволен. Дано Цветанов и Плевнелиев ги запишат в оня списък и да им предвидят по една доза Новичок като на заслужили деятели против народа си.
39
8
 
6
 
! Отговори
От това, че руснацит преди 6 години
остават,НЕ съм доволен.( още от тона на посланика, когато "обясняваше назидателно"на президента и българите,че Путин ще дойде, ако ИМА за КАКВО").След това СЪЩОТО назидателно-поучително-следователско- укоряващо поведение на "Божия" служител +Кирил към европейска държава и нейнияПрезидент :имаме поговорка"търсят под вола теле- как да направят скандал.Но в този момент, когато ПУТИН каждьи день се хвали с войни,завоевания,ядрени оръжия,подводници,разрушаващи Флорида,премиерът Борис постъпи философ
38
5
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Е, да, де ама Германия що строи Северен поток? Нали са много принципни?
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществуват вече версии, че с голяма вероятност веществото с което е отровен Скрипал е било разпръснато във вентилационната система на колата му, или е нанесено върху дръжката на вратата, или е дошло от пакет с гречка който дъщеря му Юлия е поръчала на познат да купи, или самата Юлия Скрипал го е превозвала в куфара си като пакет козметика който е трябвало да бъде отворен в Англия. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, бе. а преди 5 дни алфата рисърч даваше, че харесващи/ нехаресващи днешна русия са вече 50/ 50.На кого да вярваме ?!? Те ни плюят и се гаврят всячески с нас от 5 годин, ние - "Так держать!"Ама верно ли е верно това изследване?
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено Борисов усети , че изгонването на руски дипломати ще подпише окончателно смъртната присъда на бандитска партия Герб....
34
4
 
4
 
! Отговори
Професор медик преди 6 години
Всеки лекар знае, че срещу Новичок се дава антропин, това се учи още в първи курс на медицинска академия. Всяка линейка има антидот срещу Новичок.