Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов

ГЕРБ продължава да води пред БСП с около 5%, сочи проучване
3 апр 2018 12:17,
293
Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов
Графика: "Барометър България"

65% от българите одобряват позицията на кабинета да не гони руски дипломати заради скандала "Скрипал". Това показва проучване на Агенция "Барометър България", проведено между 30 март и 1 април.

11,7 на сто не одобряват оставането на руските дипломати, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на правителството, става ясно още от данните.

Премиерът Борисов обяви решението си да не експулсираме на този етап руснаци в петък. Позицията му бе посрещната с одобрение от социалистите, но в редиците на ГЕРБ се появи напрежение заради призива на Цветан Цветанов да се следва категорично евроатлантическата политика по скандала.

Още по темата

Позицията на България обаче се приема от обществото именно като европейска, показва проучването. За хората решението изглежда и консенсусно тъй като и опозицията го е подкрепила.

"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено", анализират социолозите от "Барометър".

Според тях решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена.

"На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС – Турция, където движеща бе посредническата роля на България", смятат още от Агенцията. 

"Барометър България" тества и електоралните нагласи на анкетираните. В тях няма изненада, ГЕРБ водят с около 5 на сто пред БСП – съответно 26% към 21,1%. Трети са Обединени патриоти с 8,4%, слезвани от ДПС – 5,7%. Под чертата остава Воля  с 1,7%.  Хората, които на този етап не смятат да гласуват са 29,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
10
 
! Отговори
Един преди 6 години
Феновете на крaварите са в режим "мяу-мяу". Само като видиш, че Цвъ-Цвъ поддържа санкциите, трябва да ти е ясно, че работата не е чиста.
32
1
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Това е силнодействащ нервопаралитик. Дава се антропин. Щом аз го знам, дето не ми е работа, смятай, тея дето им е работа още колко такива вещества знаят.Май си се нагледал на филми дето пияат някакви бавнодействащи отрови и после търсят определен антидот, а?
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчитайки, че Русия в миналото е произвеждала това вещество, може да се предположи, че най-вероятно Русия е отговорна за действията насочени срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв антидот и под каква форма е бил даден на пострадалите, за да обезвреди смъртоносните последици на "Новичок", както и по какъв начин тези вещества са се намирали в британските медици на мястото на инцидента броени минути след отравянето. "Новичок" е изключително рядко смъртоносно вещество, спряно от производство, запасите са унищожени, за което не е разработван антидот, и ако Англия е разработвала такъв, как той се е оказал на място непосредствено след инцидента.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След резултатите от тая анкета ми се вижда изключително резонен въпроса за референдум за излизане от ЕС и влизане отново в орбитата на СССР/Русия.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проучвания, мроучвания... всичко ок според тях, а реалността е друга
27
4
 
11
 
! Отговори
Хъб "Суджуците& преди 6 години
Чакаме танкера с шистова газ от САЩ да зареждаме и да се диверсифицираме.
26
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ами кажете защо газта е наи скьпа в бьлгария 28 години плюене от сутрин до вечери чакате да стане без пари да ама не аз чакам кога ще обявят санитарен полуденна трьбите за профилактика
25
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
хаиде защитниците на англия да кажат какво е помогнала англия на бьлгарияда се вьрнем кьм 1876 след това отделянето на територии разделянето на семеиства убииството на г марков атентата срещу папата сьсипания живот на сергеиантонов бомбите над софия 1944 кажете едно нещо в подкрепа на англия
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки е време пак да сваля цената на горивата!!!
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, С тве думи- утайката на обществото , наредила се на хранилки към американските НПО-та
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахаха, проучването направено на 1-ви април, няма какво повече да коментирам :)просто шегаджии
21
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да ви клатят с най-скъпата газ в Европа, ***!Над 65% сте такива!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът не е доволен от Борисов, а от едно конкретно негово външнополитическо решение, от една постъпка. За да разберем дали народът е доволен от Борисов, трябва да стигнем до момента, когато той влезе в учебниците по история.
19
7
 
7
 
! Отговори
HELL преди 6 години
Смешните сте ми тези за ЕС, САЩ-визи и евроценности. Това, че един път Бочко за да избяга от отговорност се подчини на КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - отговора този път е от СУВЕРЕНА, но не ви харесва, че трябва да е ВОЙНА даже сте срещу нацията Т-Р-О_Л-О-В-Е. Това да вие Цвъки е същото ПАСИ да иска цялата армия на САЩ на нашата територия. Прогледнете реалността БЪРЗО, че денят на страшния съд ивда от ГЛУПОСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!
18
9
 
10
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Не съм фен на Борисов ,но го поздравявам за това решение.Относно троянския кон ще ви вметна,че точно в този случай ние не сме. Руснаците казаха,че Новичок се е разработвал още в Чехия,Швеция и Словакия.Първите 2 страни изгониха руснаци, но словаците не. Тъй че мислете преди да пишете
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е заради "оставането на руснаците", а заради удовлетвореното чувство за справедливост! Не можеш да осъдиш някого, само защото не ти харесва или искаш да го ограбиш. За това одобряват решението на Борисов българите!Браво! ИСТИНАТА за повечето българи се оказа важна! Има надежда за този народ!
16
3
 
2
 
! Отговори
до европееца преди 6 години
стеахотно пич, невероятен коментар, като на дете в трета група в детска градина, питали го, Що наорави така и отговора по детски убедително.. Ми щото така..
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека ви хранят руските дипломати, като европейците ви наложат санкции.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДемократХодил съм в САЩ с виза. Ако реша, пак ще отида с виза, ама няма какво да правя там. Изучил съм се. За работа съм стар. Видях някои красотии. Всичките не мога да видя.Не мога да си разреша да живея на широко. Да се гърча - не съм го правил, няма и да го направя. Отиди ти този път, ама и ти няма какво да правиш - некадърници на приемат. Не говориш езика. Е, можеш да хванеш социални и да продължиш да мързелуваш и там.