Шефът на затворите и началникът на Софийския затвор с оставки

Министър Цачева ги е поискала по разпореждане на премиера Борисов
Обновена: 4 апр 2018 20:05 | 4 апр 2018 18:58, Анисия Иванова
52
Шефът на затворите и началникът на Софийския затвор с оставки
Снимка: Булфото

Временно преназначеният на длъжността главен директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началникът на затвора в София Петър Кръстев подадоха оставки, съобщиха от правосъдното министерство.

Правосъдният министър Цецка Цачева им ги е поискала по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и след проверка на място. Това се случва след вчерашното бягство от Централния софийски затвор на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Още по темата

Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Работата на комисията по изясняване на обстоятелствата и фактите относно бягството на лишените от свобода за тежки престъпления Владимир Пелов и Радослав Колев продължава.

След представяне на доклада от комисията до 12 април, ще бъдат предприети дисциплинарни мерки спрямо действията на пряко отговорните служители, в резултат на които е извършен този изключително тежък инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
24
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Хаха...ти направо ме уби !Военен режим..докато не станем демокрация.Хаха...ти изобщо разбираш ли какъв оксимотон си написал?
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А красавицата Данговска кога ще има най-после достойнство да си подаде оставка? Колко обича пустата властчица, не пуска кокъла този киликанзер, Ей!!!
25
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не иска да ходи на село, защото дори и там никой не гласува за нея и тя им е сърдита. :)
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо бе гербери, дори и само от кумова срама, не поискахте оставката на Радев, който сам си призна, че е знаел за готвен опит за бягство?
23
1
 
40
 
! Отговори
Цецка оставка преди 6 години
Ей лелче айде на село да вариш лютеница
22
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, но не трябваше ли да бъдат четири оставките?
21
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Развръзка по случая: Премиерът оставя на поста " майката на нацията ", защото се притеснява да не би да останем сираци.....
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягайте на другия край на света братя, те и тук няма да ви намерят като оня дивак където избиии 5 6 души, никой не го е и търсил споко очилата, шапката, нула номер
19
0
 
47
 
! Отговори
Защо така? преди 6 години
Ако премиерът не беше поискал оставки на ниско ниво, министърът как ли щеше да реагира?
18
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакахме цял ден министерски оставки! Обаче липсват.....
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като подават оставки. Най-вероятно имат стаж за пенсия - ще си вземат по 20 заплати и максимална пенсия
16
0
 
57
 
! Отговори
Призън брейк преди 6 години
Оставки се подават от хора с ранг министър. Другите по-ниски нива се уволняват дисциплинарно, какви оставки говорите за някакъв човек, който бил временно изпълняващ длъжността. Цялата смяна да си заминават, а престъпниците-надзиратели, които са помагачи да бъдат арестувани и съдени.
15
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка трябваше първи да подадат и то без да им я искат Цецка Цачева и Радев. Оставката на тези бушони нищо не променя.
14
3
 
57
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Така управляват гербавите некадърници, като започнеш от Ушавия шлифер Цвъки и стигнеш до тоя милиционер? Къде ги намира Тиквуня, сигурно им прави кастинг и си ги избира хем по-***, хем по-грозни от него! Върнете Цв.Цв. Ушавия Шлифер, тогава ше има и апартаменти и пари и униформи, може и оръжието на престъплението да се намери??? Смях, срам, смях, срам, при тая хумористична гротеска и смешни резултати " професионалистите" от МВР, реват , като магаре на чужда нива за пари! Смешни милиционери, слаби резултати! Пазванта на Мето Илиенски е тук, къде е обаче, пазвантина на Тато? С едно отвличане не
13
2
 
55
 
! Отговори
мак преди 6 години
цецка кога ще подаде оставка? Ясно е, че бб няма да поиска тя да си отиде, нали е от герб, тя пък сама няма да го направи, нали не е лесно да напуснеш добре платена работа на министър. За това се иска да си морален и отговорен.
12
6
 
50
 
! Отговори
Къде сме! преди 6 години
Къде сме?! Представяте ли си, една Турция има по подготвени кадри.Да се махаме от ЕС и НАТО. Защо ще им плащаме по сто хиляди евро заплати, на фона на мизерията. С по десет хиляди БГ депутати. За какво?Венен режим докато не станеме демокрация. Никакви чиновници с високи заплати.Депутат шестотин лв. заплата и това без добавки и без привилегии.Егати и бандитската д-ва. Няма сигурност, няма здравеопазване, няма чистото - улици, въздух. Живеем в една морална и физическа Кочи$на.Отвратен!
11
1
 
56
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
От както гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е "изпълнено" , но винаги отлагат за следващата година и так осем години. Иде Тиквата на екскурзия почукат го по зелената балка и казват, догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Цецка Цачева да се върне в ОК на БКП в Плевен, да завъди градина и да отглежда тикви, които бързо зреят, ако в това начинание сполучи, ще я предложа за президент -:).
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изписали съм им вежди !
9
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние чакаме правителството да си подаде оставката а те гърмят бушончета. Алооо в нормалните държави за каквато се имате правителството на момента си подава оставката и заминава на избори. Това да не ви е игра на прескочи кобила бе селян-дури? Или дай си ми куклите на ти си парцалките? Ало това е най голямата изцепка за едно правителство да му избягат затворници убиици. Кой ще поеме отговорноста ако тези убиици избият един болюк народ? Ще кажете че няма виновни ли? Ще прехвърлите вината на кой??
8
3
 
49
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Оставката на Квачка Квачева, когА?