Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!

На този етап няма възможност за реакция, каза Цецка Цачева
11 апр 2018 11:45,
95
Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!
Снимка: Архив, БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева призова да не се предпоставят нещата по случая с искането за екстрадиране на 29-годишния Желяз Андреев.

Още по темата

Той бе задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

"На този етап няма възможност за отношение и реакция от страна на Министерство на правосъдието. Ние сме информирани, но с оглед процедурите, съдът е този, който трябва да се произнесе", каза Цачева пред БНР.

Тя посочи, че по силата на договора за екстрадиция между България и САЩ в рамките на 60 дни ще възникне задължението да се осъществи тази екстрадиция.

По отношение на проблемите в местата за изтърпяване на наказанията, Цачева заяви, че в актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система се включва и системата за изпълнение на наказанията.

"Действително, оказа се, че в тази част от актуализираната стратегия е необходимо да се извърши много работа", коментира Цачева и обясни, че там проблемите са натрупани с години.

По думите й тези проблеми не са само в недофинансирането на системата, а и в необходимостта от по-добра организация в затворите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
8
 
! Отговори
0тCиднейАвcтpaлия преди 6 години
само той не разбрал че има война в Сирия и шиткал самолетни части където се водят бойни действия, това да не са краставици бе, от ембаргови стоки се правят добри пари ама като те барнат се правиш на луд хахахах , и това че НЕ Е НА ТЕРИТОРИЯТА на америка ПО НИКОЙ ЗАКОН НЕ го прави невинен, включително и българските закони, Той е работил в АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ, а не БЪЛГАРСКА, затова всичките служители отиват в панделата без значение кой къде е, действали са в схема.
14
8
 
6
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Значи според вас ако переш пари в офшорна територия не те прави престъпник ли? Или ако източиш кредитни карти от Африка не си престъпник ли? Я си помислете пак как работи правото и международните конвенции, И да, ако не искаше да отиде в панделата да ги беше продавал от Африка а не от столицата на европейска държава!
13
6
 
6
 
! Отговори
Добричклия преди 6 години
Ех, Стоманенчо, да би мирно седяло, не би чудо видяло.Що не си работи нещо в Добрич дори за по-ниска заплата.Що ти трябваше таз София и тез международни далавери.
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин Желязко да не е надиплил някоя и друга хилядарка от черноборсаджийството. Там се плаща добре. Може и апартаментче в София да си е купил и дори да е станал софиянец, нищо че миьека.Само че тези хилядарки едва ли ще му помогнат пред Американския съд.Той е малко по-различен от българския.Там балканско-селските мурафетчета не вървят.
11
1
 
16
 
! Отговори
А преди 6 години
БЯГАЙ В РУСИЯ,САМО ТАМ ЩЕ СИ СПАСИШ ЖИВОТА И СЕМЕЙСТВОТО.
10
15
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
И какво им е на параграфите ?Казано е - има ембарго наложено от цивилазования свят над Сирия и се забранява търговията с нея.Или този Желяз е паднал от Марс.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязко, Желязко, какво ти трябваше бе момче да се забъркваш в тая далавера.
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желяз се явява съучастник в извършването на терористична дейност.За което дори му е плащано. Това са много тежки обвинения.Дано все пак му се размине Електрическия стол.Защото американците не си поплюват.Това не е корумпираният Български съд.
7
18
 
7
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
поредния тарикат, само той не разбрал че има война в Сирия и шиткал самолетни части където се водят бойни действия, това да не са краставици бе, от ембаркови стоки се правят добри пари ама като те барнат се правиш на луд хахахах , и това че НЕ Е НА ТЕРИТОРИЯТА на америка ПО НИКОЙ ЗАКОН НЕ го прави невинен, включително и българските закони, Той е работил в АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ, а не БЪЛГАРСКА, затова всичките служители отиват в панделата без значение кой къде е, действали са в схема.
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В правото има един основен принцип, а той е че незнанието не оправдава извършването на престъпление.Така че провинциалистчето Желяз (какво име само), което се е полакомило за Софийския живот и няколко стотачки повече, сега ще си плаща.Затворите във Флорида са едни от най-страшните в Света.Какви неща се случват зад стените им, не е истина.
5
14
 
4
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Или според вас ако переш пари в офшорна територия не те прави престъпник ли? Или ако източиш кредитни карти от африка не си престъпник ли? Я си помислете пак как работи правото и международните конвенции, И да, ако не искаше да отиде в панделата да ги беше продавал от африка а не от столицата на европейска държава!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представителят на държавното обвинение заяви пред съдебния състав, че в искането за екстрадиция от Америка има всички нужни основания. ------------------------------------После пак се натягайте да работите в американски фирми за 200 лева отгоре, че да може да ви е гот в американски затвор !
3
0
 
30
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
От САЩ ми заповядаха да не прибързваме със случая с Желяз. Американския съд ще реши! Ухили се Цвечка Цачева.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одупените Тикви ще пренесат момчето като жертва пред Господарите си.Смеят ли да откажат.Нали веднага от Козяк ще извадят калните доисиета на Мутра и му се свърши властчицата.
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооооо превзето говорещата,дето трябва да метеш улиците,издокарват те със НАРОДНИ ПАРИ,безсрамница грозна Цачева!Само да сте посмели,слугиньо,да пожертвате момчето Желяз!Не той престъпничке мазна,вие от герберската групировка трябва да сте екстрадирани за вечен затвор в Америка!