БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!

Корнелия Нинова призова народните представители за самоосъзнаване
Обновена: 18 апр 2018 13:49 | 18 апр 2018 11:00,
102
БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!
Снимка: Bulfoto, архив

На старта на новата парламентарна сесия соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че левицата ще се бори за орязването на всички привилегии на народните представители.

Тя настоя, че пропастта между политическия елит и народа се е увеличила и призова за самоосъзнаване.

"Ако правиш смели заявки, че искаш да промениш системата, трябва да започнеш от себе си и да дадеш личен пример. Предлагаме промяна в правилника на Народното събрание, която да отнема всички привилегии на народните представители.

Кой българин, освен политическия елит, работи на заплата, зависеща от средната заплата. Ние ще си вдигаме всеки път заплатата, защо? Колко българи почиват над 70 дни? 240 са", отбеляза Нинова в декларация от името на БСП.

Тя се закани и че ако мнозинството не приеме това предложение, то ще стане факт, когато БСП управлява.

Нинова отхвърли обвиненията на управляващите, че това е популизъм и настоя, че това е принцип за равни права.

"Това не се казва популизъм, това се казва самоосъзнаване. Това ще покаже, че сме разбрали, че народът не признава привилигированите. Всеки споделя тези мисли наум, малцина са тези, които ще си позволим да ги изречем. Малцина са променяли държавите си и са наричани лидери. Призовавам тези, които споделят тези мисли, да се обединим и да бъдем водачите на народа си, който той очаква", заключи Нинова.

Лидерката на Столетницата отбеляза и че европредседателството остава основен приоритет, но разкритикува властта, че нито веднъж от началото му паралментът не е бил информиран за напредъка му. Тя отново настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да отчете европредседателството.

Соцлидерката настоя и да не се прави политика на парче, а да се решават проблемите на хората в дългосрочен план. Като основни проблеми тя очерта икономиката, образованието и здравеопазването.

"Колкото и да кърпим проблемите, образованието ни не е адектвано за света. Трябва ни нова система в здравеопазването, а не хората да умират по пътищата", настоя Нинова.

Червената шефка обяви и че през новия парламентарен сезон ще се бори за изсветляването на "паралелната държава" и посочи кои са сферите, които "стоят на тъмно".

"Имаме една официална държава и едни отзад, които купуват официалните. Искаме тази сесия да бъде началото на това признание и решаването на този проблем. Направихме преглед кои са тези сфери, които стоят в тъмното и които ежедневно изсмукват жизнените сили на хора. Това са производство и търговия с лекарства, производство и търговия с пшеница и хляб, пренос на енергия", заключи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познайте как ще гласуват за това?! Гласуват ЗА, ако си вдигат заплатите и си увеличават почивките, там само постигат съгласие и кворум. През останалото време си работят по техните бизнес дела. ..
26
12
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Другарката каза вчера, че е отворила широко вратата на партията-кърмилница за нови членове. Само пропусна да уточни, че с предимство ще се приемат: мошеници, крадци, убийци, изнасилвачи, мутри и цялата останаля плява на обществото.
25
1
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До 21 Правилно си разбрал че Живков няма да се върне.Други твои съмишленици не са го разбрали.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, да не идват избори, че пак почнаха да лъжат?
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от оградата, а от ЧЕЗ.. Милиарди годишно....
22
4
 
16
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
21
0
 
9
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Симеонов 4 Пловдивския панайр е нищо.Г.Гергов заграби и ЦУМ София само за 6 млн.евро.Без пари.
20
5
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ОтговорТо па едно "бъдеще" ни чертаете с Бойко, мани... Така де...при Бай Тошо, вече живях, но той нема как да се върне.
19
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,гербаджии.Ако Корнелия е откраднала стотина хиляди от Техноимпекс,я кажете колко милиарда сви Бойко от КТБ,еврофондовете и санирането.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна идея и дано да се реализира на практика! Но... трябва да се орежат и доста други привилегии на депутати и министри, примерно бройката им и заплатите им независимо от коя партия си и в какви комисии участват! Направвте тези неща и едва тогава хората ще забележат, че имате правилни виждания!
17
10
 
8
 
! Отговори
Пиночет преди 6 години
Дай те ги при мен на стадиона аз ги оправям комунистите
16
7
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До АНТИ 1 Прав си.С БСП напред към миналота.Така де..
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кавала сигурно *** чак убава виж и снимките когато е била на 20 по скоро бих мишнал путин пред тая рошава коза
14
7
 
3
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Моряците почиват по 180 дни на година!
13
11
 
18
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Брей разграбиха държавата , пратиха децата си в САЩ. Станахте най големите борци срущу корупцията, която създадохте и сега ще управите и НС.Чудете се с какви популистки методи да привлечете " клиенти" на БСП.Да ама Не! Народа прогледна и не ви иска.Хващайте гората.Времето се управи а и Гешев го нямя.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам да се орежае привилегията на депутатите да ни занимават ежедневно с лъжите, лицемерието и манипулациите си по всички възможни медии. Максимум един път вседмицата да им се полага, като всяка медия да е задължена да слага предупреждение от сорта на "Внимание: пнеподходящо съдържание! Гледате, слушате и четете на своя отговорност!"
11
9
 
12
 
! Отговори
Утре преди 6 години
Нинова арестувана на Попа с един чувал пари. Бойко лично я пребива за назидание на останалите корумпирани, нечленуващи в герб.
10
14
 
28
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 6 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конц лагерите дали още работят ..нали ги държат за музей .. а . трудът ще ги освободи червените
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЧНО ТЕЗИ ПОЧИВАЩИ НЕ ПРОПУСКАТ НИТО ЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОБЯВЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА МЪРЗЕЛИВ .