БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!

Корнелия Нинова призова народните представители за самоосъзнаване
Обновена: 18 апр 2018 13:49 | 18 апр 2018 11:00,
102
БСП ще орязва привилегиите на депутатите. Кой друг почива 70 дни?!
Снимка: Bulfoto, архив

На старта на новата парламентарна сесия соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че левицата ще се бори за орязването на всички привилегии на народните представители.

Тя настоя, че пропастта между политическия елит и народа се е увеличила и призова за самоосъзнаване.

"Ако правиш смели заявки, че искаш да промениш системата, трябва да започнеш от себе си и да дадеш личен пример. Предлагаме промяна в правилника на Народното събрание, която да отнема всички привилегии на народните представители.

Кой българин, освен политическия елит, работи на заплата, зависеща от средната заплата. Ние ще си вдигаме всеки път заплатата, защо? Колко българи почиват над 70 дни? 240 са", отбеляза Нинова в декларация от името на БСП.

Тя се закани и че ако мнозинството не приеме това предложение, то ще стане факт, когато БСП управлява.

Нинова отхвърли обвиненията на управляващите, че това е популизъм и настоя, че това е принцип за равни права.

"Това не се казва популизъм, това се казва самоосъзнаване. Това ще покаже, че сме разбрали, че народът не признава привилигированите. Всеки споделя тези мисли наум, малцина са тези, които ще си позволим да ги изречем. Малцина са променяли държавите си и са наричани лидери. Призовавам тези, които споделят тези мисли, да се обединим и да бъдем водачите на народа си, който той очаква", заключи Нинова.

Лидерката на Столетницата отбеляза и че европредседателството остава основен приоритет, но разкритикува властта, че нито веднъж от началото му паралментът не е бил информиран за напредъка му. Тя отново настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да отчете европредседателството.

Соцлидерката настоя и да не се прави политика на парче, а да се решават проблемите на хората в дългосрочен план. Като основни проблеми тя очерта икономиката, образованието и здравеопазването.

"Колкото и да кърпим проблемите, образованието ни не е адектвано за света. Трябва ни нова система в здравеопазването, а не хората да умират по пътищата", настоя Нинова.

Червената шефка обяви и че през новия парламентарен сезон ще се бори за изсветляването на "паралелната държава" и посочи кои са сферите, които "стоят на тъмно".

"Имаме една официална държава и едни отзад, които купуват официалните. Искаме тази сесия да бъде началото на това признание и решаването на този проблем. Направихме преглед кои са тези сфери, които стоят в тъмното и които ежедневно изсмукват жизнените сили на хора. Това са производство и търговия с лекарства, производство и търговия с пшеница и хляб, пренос на енергия", заключи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
20
 
! Отговори
ДА КАЖЕ преди 6 години
Защо прати сина си в прогнилия запад, а не във великата Русия?Сънувате ли за Евразийски съюз с германски пенсии, другарЕ?
66
19
 
25
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА ГАД преди 6 години
Защо лъжеш народа! ЗАЩО? Хайде, като ти стиска, имаш над 80 депутата, можеш да поискаш това да се случи... Да, ама не... Ти ли няма да почиваш?пп. И ако отново ми изтриете коментара, спирам да ви посещавам!
65
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Нинова! Толкова драго ми става, като ме лъжеш!
64
16
 
22
 
! Отговори
асен преди 6 години
Мадам Лъжа пак хвърля димки , за 20 г. не си намалиха почивките , що сега да не си вдига поувехналото рейтингче !
63
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комуниста е ограничено създание движено от под съзнанието да краде и лъже .Бетер максимата им че битието определя съзнанието
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 по 4 = 280 за мандат......бравос
61
6
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако Нинова иска самосъзнание,значи осъзнава ,че такова липсва.
60
3
 
20
 
! Отговори
БСП и народ преди 6 години
Ако БСП иска да ни стане драго, да взме да се активизира и да намали броя на депутатите на 100, съветниците в община София на 21, и така пропорционално. Да намалят партийната субсидия
59
1
 
20
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Ние (хората) това наистина трябва да го поискаме. Клас на труд и прослужено време отпадна за всички служители, само за депутатите не е отпаднало. Купуват си автомобили всеки месец, ще ходят с градски и междуградски транспорт на работа. Московски като министър на транспорта има 5 служебни автомобила и всички са от скъпи прескъпи.
58
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ми се струва, че идват избори и лъжем на воля?
57
0
 
34
 
! Отговори
ехааа преди 6 години
И да допълним "Кой друг получава толкова пари без почти да стъпва в пленарна зала"?Кой си пише командировъчни за хотел като се прибира до РОДНОТО си място/често съвпадащо с града ,откойто е избран/ и още много подобни примери, които от много години не правят впечатление на никого.
56
9
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
тоя пост ме кара да взрвивявам мандри.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТАКА Е,КОИ СА ФАШИСТИТЕ??НА КОЛКО СТЕ ГОДИНИ??!!Леле какви екземпляри още живеят в България не е истина просто,Господи защооооо така ни наказваш нормалните българи с толкова ненормалници между нас!!!
54
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнела бившата седесарка която е скачала защото не е червена а към днешна дата върла комунярка носеща цветя на гроба на бай Тодар,КОРНЕЛО КОГА БЕШЕ ТИ??Преди или сега и КАК МОЖЕ ДА ИМА ХОРА КОИТО ДА ТИ/ВИ ВЯРВАТ??За съжаление обаче твърде много хора в България са като оная звезда дето крещи "кой ЩЕ НИ ДАДЕ пари питам аС"офффф.........................
53
5
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До цецо 46 И не само тава Цецо. Ще призная Нинова ака внесе в НС всичко коета бе в референдума на Слави. Там всички бяха ЗА и комунисти и фашисти. Един лев на глас и партиите нямаше с какво да купуват гласове. Да , ама НЕ. Ние сме против 70 дни ваканция. Ами то и з65 дни да има ваканция4 никой няма да разбере.Даже ще бъде по добре без законите за музиката по Черноморието и тутюнапушенето.
52
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната демагогия на ***. Защо не го направиха когато бяха на власт?
51
9
 
15
 
! Отговори
Пипето преди 6 години
Чебурашките партии съвсем изтрещяха... всъщност е най-добре да почивате 365 дни...
50
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукавата *** от село Крушово ... първо с Костов - върла антикомунистка ... потъна седесарската гемия ... селското девойче се уреди с Техноимпорт и Техноимпекс ... сега е върла комунистка - пълна опортюнистка ( нагаждачка )\r\nОвцата - козината си мени - нрава не!
49
8
 
16
 
! Отговори
ист преди 6 години
Нинова излезе от нелегалност, и веднага се прояви по най лицемерен начин.\r\nПравилно другарко Нинова. Никой не трябва да живее от привилегии.\r\nВие др. Нинова които приватизирахте активите на държавата за стотинки, сега сте мултимилионери и парите ви правят над привилегиите. Дребни привилегии не са ви нужни. Не намесвайте миньорите, защото когато БСП беше на власт,миньорите пак бяха бедни. Собственици на мините са ваши членове и спонсори. Към тях се обърнете, ама веднага ще ви пратят пак при И. К.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Въпрос към Борисов\r\n\r\nзащото преди това 70г. управляваха БКП/БСП+ДПС/