Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
41
 
! Отговори
haha преди 6 години
До РОБИ С 200ЛВРОБИТЕ НА ГЕРБ И РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА*******************************************************************Малко допълнение - робовладелеца е трябвало да се грижи за робите осигурявайки храна и подслон, докато при демократичните робовладелци - сам требва да се оправяш и ако не можеш мри и до там.
76
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионер с 200 лева, а депутат с 4 000. Нормално ли е?Ко? Не!!Ней нормалну, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЙЕ!
75
1
 
52
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Нали се сещаш че един депутат произвежда само la-ina ,а текезесаря дава храна и хляб?
74
0
 
51
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
НЕ 4000 А МНОГО ПОВЕЧЕ. А ОТДЕЛНО СОЦИАЛНИТЕ ПРИДОБИВКИ, ПРИВИЛЕГИИТЕ, ВОЗЕНЕТО СЪС СЛУЖЕБНИТЕ АВТОМОБИЛИ ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО, АМИ УЧАСТИЯТА В РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ КОМИСИЙКИ ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ. А ОТДЕЛНО ПЛИКЧЕТАТА ПОД МАСАТА КАТО РЕКЕТ. НЕ ОПРАВДАВАМ НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕЗАВИСИМО ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА. ВСИЧКИ СЕ БОРЯТ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НО НЕ НА БЪЛГАРИТЕ А ЗА СЕБЕ СИ.
73
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХА,АМИ НОРМАЛНО Е ДАЖЕ Е МАЛКО,ПАК КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ ИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ, МАЛКО УМНИЦИ СМАХ НАТИ
72
4
 
43
 
! Отговори
Бай Гай преди 6 години
E как да не е нормално в ненормална държава?
71
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нормално е.Депутат е все пак.Не е текезесар.
70
2
 
45
 
! Отговори
чуен преди 6 години
За какво са изобщо тия там...с какво помагат на България? Ехх народеееее?
69
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво ви пречат хората бе завистливци. Вие да не би да си мислите, че е много лесно да бъдеш депутат. Да те следат непекъснато отвсякъде и да не можеш един подкуп да си вземеш като хората.
68
5
 
47
 
! Отговори
РОБИ С 200ЛВ преди 6 години
РОБИТЕ НА ГЕРБ И РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА
67
4
 
41
 
! Отговори
И ФАНДЪКОВИ ДУПКИ преди 6 години
НОРМАЛНО Е ФАНДЪКОВИТЕ ДУПКИ ЗАКОНОДАТЕЛНО НАПРАВЕНИ ОТ ГЕРБ 3 МАНДАТ
66
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите да минат на почасово заплащане-колкото часа са присъствали в пленарна зала толкова да получават.Отсъствали-без заплащане.Както е за всички работещи в България.Без държавни партийни субсидии.Никога не съм членувал и няма да членувам в никаква партия ,защо от моите данъци да се възползват партии.Да се субсидират от членовете си.
65
15
 
38
 
! Отговори
Хрумна ми една идея преди 6 години
Тъй като забелязах, че в сайта е пълно с червени ***, които пишат по всички теми, спазвайки опорните точки на Нинова, то предлагам: 1. Нинова да ги изпрати да си доучат, тъй като сигурно са завършили само 4 клас. Пълно е с неграмотни изказвания. 2. Нинова да им вземе заплатите и да ги раздаде на хората с увреждания. Ще бъде полезно, тъй като няма полза от писанията им в сайта. 3. Ако остави все пак някои от тях, нека разнообразят опорните точки, защото вече стават досадни.
64
1
 
40
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Нормалното според мен е: Пенсионер 750-900 Евро, депутат 3500 Евро. И имам познания защо да е така!!!
63
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, неблагодарно племе. Баш Тумбака толкова магистрали ви построи, а вие му отнехте дори дребното удоволствие да си пийва уиски с фъстъци, докато лети.
62
2
 
43
 
! Отговори
Вашия Премиер преди 6 години
Нормално е,то само с 4000 лева живее ли се!?
61
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 deputata max 1000 evro zaplata max
60
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hahaНе ... политиците бизнеса и мафията са едно , като политиците са свързващото звено !Смучат като кърлежи, мутрите са техни а и няма бизнес без да си плащаш ... Та трудно е да се каже дали освен депутати не са и мафия и бизнес .
59
1
 
43
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Нека взимат 4000 лв ,но да осигурят заплати и пенсии по 2000 лв на хората-защо не? Но само те да имат право на живот...айде балтията в главата
58
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв стимул за младите има, след като може да успееш и без да си учил. Стига да умееш да се мазниш и да клякаш пред когото трябва. В случая - пред полуграмотния наглец от Банкя.В такава държава живеем, а и сами си я правим в известна степен.