Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37, Вера К. Александрова
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
0
 
0
 
! Отговори
Юда преди 5 месеца
Роско трябва да бъде съден, имуществото му иззето, а през остатъка от живота си да бъде разкарван между цирк Балкански и клетката на маймуните в Зоопарка.
441
4
 
8
 
! Отговори
Тос момче преди 10 месеца
Незнам защо продължават да обръщат толкова внимание на ***, при положение, че го видяхме какво недоразумение беше 5 години!?
440
3
 
6
 
! Отговори
Левски преди 10 месеца
Кой не е разбрал, че е президент?! Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната, но ти едва ли си разбрал какво означава това. Гледай си синоптичката
439
3
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 10 месеца
... бе тъ па нар, те това е Бившия. Все се изказва неподготвен, уж подготвен и подкован, ама като жаба, само дето не си знае гьола, като мен.
438
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да „противодействат на руската агресия“, в Сирия от ЦРУ разчитат на умерени главорези и сърцеядци. А в България – на хора като Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев.Това говори красноречиво за морала на тези двамацата - колкото на онези животни от СДС/ сирийски демократични сили, да не си помислите нещо друго!/, които колеха деца ей така, за удоволствие и снимаха и пускаха клиповете в интернет да се похвалят.
437
2
 
8
 
! Отговори
еднобитова лопатена преди 10 месеца
от Пле.вNаLиев до Rог.атNаLиев се минава през Lан.aрNаLиев

Плевнялизацията на бившопрезиденското общество изисква тънки пръсти, присвити очи и запознанства с мъже под немските мостове където РП с Лопата е отблъсквал океанските приливи в Рейн и Елба
436
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
"Добре, че болшинството българи застават зад президента Плевнелиев и подкрепят Евроатлантическите идеи"

Да, да, хилядите минуси на коментара ти го потвърждават.
435
31
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
Добре, че болшинството българи застават зад президента Плевнелиев и подкрепят Евроатлантическите идеи, защото с тази комбинация - Корнелия Нинова и Ръмен Радев е съвсем възможно да бъде направен опит за изваждането на България от НАТО и ЕС, при това режисиран директно от Ушанкa N1 в Кремъл!
434
17
 
6
 
! Отговори
Класен ръководител преди 10 месеца
Ушанчовци, обърнахте брояча на статистиките от минусчета и лайкчета да защитавате Гумен Гадев. Явно сте или само един ушанчик, или двама, защото 99% от коментарите са против руския чорап, но пък минусчетата по брой не съответстват на коментарите! Или казвате това не е важно, съветските другари ви плащат на парче за всеки минус с проксито и това вас не ви засяга?? Копейка или две?
433
7
 
1
 
! Отговори
презентия с тапия преди 10 месеца
той е израснал в мъжко Общество където батковците и чичовците са го научили да не охка и пуска сълзи по време на срамното зашлякване където батковците използвали разхлабваща овча лои а чичовците суджуци след което му издали тапия за изполовоактен
432
5
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 10 месеца
Според Синоптичкоиздръжника критерий за разбиране на президентската институция са бясната спонсорирана от Козяк русофобия и денонощното плюене по Русия. Плевел Акбар!
431
12
 
6
 
! Отговори
Руский лосион преди 10 месеца
Грипен Крадев е женчо, когото го командват 3 грозни и зли жени - Деса Простакеса, Куррнелия и оная тлъста тахтаба вицката! Плевнелиев е джендер, ама поне е с яка мадама - Десито, макар, че е малко съмнително той да й опъва кожите, като го гледам какъв е женствен! Може някой от нас да му помогне, ако се налага. (;
430
6
 
5
 
! Отговори
Градация преди 10 месеца
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, конска муха, Кеворк Кеворкян, ПЛЕВНЕЛИЕВ!
ТИТАН, КОЛОС, ГИГАНТ!
429
7
 
6
 
! Отговори
Orthodox преди 10 месеца
И двамата са пълни гъдулари! Следващия път изберете Цецка Цачева и направо България може да бъде провъзгласена за президентска република!
428
6
 
15
 
! Отговори
Синя птичката преди 10 месеца
Банова да му дава повече зор вечерно време, че да няма сили за непрестанните си глупости през деня.
427
5
 
22
 
! Отговори
да преди 10 месеца
Румен Радев - изборът на българите срещу Росен Плевнелиев - подлога на фондации и враг на родината ни
426
25
 
9
 
! Отговори
Бъз преди 10 месеца
Толкова прост *** като Радев, на толкова висок пост, не сме имали досега
425
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гумен Крадев Галошев фон Грипен едва срича от бележките на жена си Деса.
Руска подлога.
424
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Плевналиев е направил страхотен коментар. За пореден път.
Десислав Радев Гипенов никога няма да достигне и половината от авторитета на Плевналиев.
Затова Росен е канен по целия свят, а Румен дори и в родната му Москва не го искат.
423
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди 89 г. скромния комсомолски секретар Плевн. отишъл в Москва, на гости при брат си - изпратен да учи там от злите комунисти при "северно азиатските варвари" -по думите на ирландската пастирка. Било зимата, в Москва, минус 40 градуса. Излезли на разходка, обаче, като истински евроатлантик, Плевн. отказала да си сложи ***. От тогава е получил необратими мозъчни увреждания, в следствие на измръзване на мозъчната кора.