Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!

Те не приемат, че загубиха една институция, смята лидерът на БСП
22 апр 2018 15:00, Красимир Ангелов
137
Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!
Снимка: БТА

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150" на БНР. Повод за думите й станаха скандалите след проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това. Целта на това е страх от авторитета на президента Радев. Второ – неприемане, че те загубиха една институция. Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна", смята Нинова.

Според нея в момента се провежда атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. "Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина, тя посочи, че промяна може да има, но тя трябва да започне с прозрачност, информираност, "да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност".

Лидерът на БСП коментира и обвиненията в популизъм по повод призивът й за намаляване на депутатските заплати и почивни дни на народните избраници. Нинова цитира нейно изказване от месец юли 2017 година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал: "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. "Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България", посочи лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаят, че Радев е марионетка на Кремъл. Ето защо нахлуването на попа на КГБ'то с Макаров в Президентството и последвалото по 1'ви канал на мсковската телевизия обявяване на Радев за предател беше зле прикрито мероприятие, което да внуши на наивниците, които избраха Радев за Президент, че той не е човек на Кремъл !
21
14
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ДаскалаДаскале, ако Радев смяташ за умния... - по-добре си скъсай дипломата...
20
11
 
13
 
! Отговори
Професор преди 6 години
България има нужда от млади управници с европейски манталитет като Госпожа Цачева. На българина му писна от стари комунисти като Радев и ***. България има нужда от млади и амбициозни политици като Госпожа Цачева.
19
17
 
16
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Импийчмънт за ***. Само Цецка Цачева! Само ГЕРБ!
18
19
 
11
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Значи Бойко зад завесата атакува , а Цветанов като с по-особена форма на главата директно!Жалко!По-полезно щеше да е и за България и за самите Бойко и Цвъки да се водеха от Радев , по- умния , по- улегналия , по-чистия!Мърлявци!
17
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А 5000 души в Зала 1 на НДК са освиркали кривоглавия Цецо, който се натискал да им разваля вечерта с евроценностни декларации! Браво, народе!
16
8
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кака *** няма ли да празнува рожденния ден на мумията... - нейния духовен и идеологичен водач... - пак Владимир, но по-вреден за човечеството, дори и от адаша си Путин...
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се лъжете-сите горе пърдат у едни *** !!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТА 1"Бясна, гневна, скочи..." са квалификации, дадени от журналистите.
13
10
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Противопоставянето между управляващи и президента ще приключи, когато президента проумее че на сакото му няма генералски пагони. Той не е началник , може да приема паради и да се здрависва. Всичко друго не зависи от него. Така е по конституцията приета от БКП-БСП. Нинова да спре с фалшиви компромати и лъжи, а да си яхва кобилата.
12
10
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"Права е, Герб правят всичко възможно да окалят президента, явно се надяват сам да се откаже от поста, защото е ясно, народът си го харесва и никой няма да поиска оставката му"...--------------------------------------------------------------------------Народ, народ... - колко народ има на Позитано 20...
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И последно какво се случи с депутатските заплати? Ще ги съотнесете ли към МРЗ или...
10
13
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Що се отнася до привилегиите... - ГЕРБ разчитат само на една заплата за да съществуват, а БСП на откраднатото/приватизираното/ през годините - ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, панаири, техноимпекс, булгартабак, винарски изби и т.н...
9
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е, Герб правят всичко възможно да окалят президента, явно се надяват сам да се откаже от поста, защото е ясно, народът си го харесва и никой няма да поиска оставката му.
8
2
 
10
 
! Отговори
Citronada преди 6 години
Gorkoto momche rafael...chak v amerikite e izbiagalo ...da ne gleda taia gorila...
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ ИСКА СВЕТЛИНА- С НОВИЯТ ЗАКОН АНТИКОРУПЦИЯ- ОСВЕТЯВАНЕТО ЗАПОЧНА- СЕГА СА НАРЕД ХОРА БЕЗ ДОХОДИ СТАНАЛИ СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ И ЗАВОДИ ЗА МИЛИОНИ, КАТО КАК ДЕКЛАРИРАШ ГОДИШЕН ДОХОД ОТ 1000 ЛВ А ПРИДОБИВАШ СПА ХОТЕЛ ЗА МИЛИОНИ/ ТОВА НЕ Е ЛИ ПРАНЕ НА ПАРИ/ КАТО КАК ТАКА МИЛИОНЕРИ В БСП СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СВОБОДА И ИСТОРИЧЕСКО ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- КАК СЕ СЛУЧВА ТОВА С ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ- ДЕПУТАТИ, ЛИДЕРИ, МЕСТНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОБЩИНИ- ИМА НЕЩО АБСУРДНО.
6
15
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ТО"До СТРАНДЖАТА.Защо да е бясна?ГЕРБ са от жалки,по-жалки.Когато вола ровел хвърлял на гърба си,това не са случайно казани приказки!!"...-----------------------------------------------------------------------------------------------Защото съм свикнал да чета през ден, през два... - Нинова е бясна или Нинова скочи, а днес съм изненадан с тоя лек упрек...
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова,ББ ти подари тази институция но на теб не ти стига.А авторитета на президента Радев спада заради съпругата която му назначи.
4
22
 
12
 
! Отговори
ТО преди 6 години
До СТРАНДЖАТА.Защо да е бясна?ГЕРБ са от жалки,по-жалки.Когато вола ровел хвърлял на гърба си,това не са случайно казани приказки!!
3
18
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ако кака *** подлежи на мобилизация... - искам да я видя на барикадата, с разголена гръд и знаме в ръка... - като оная известна картина на ДьоЛакроа - "Свободата води народа"... - или в нейния случай "Лъжата води народа"...