Кметът на Созопол не ще "тишината" на Симеонов

Ранният час за спиране на шума ще убие бизнеса, смята Рейзи
25 апр 2018 22:05, Петя Славова
21

4729 гледания   |  Още видео
Кметът на Созопол Панайот Рейзи се обяви против законопроекта, целящ пълната забрана за вдигане на шум след 23 часа вечерта. Той предложи проблемът да се разрешава по места и инициира обща позиция на градоначалниците до вицепремиера Валери Симеонов.
Още по темата

На една от крайбрежните алеи в Созопол има десетки ресторанти. Ако бъдат приети промените в Закона за шума след 23 часа вечерта, край морето трябва да е тихо. Собствениците на заведения смятат, че забраната за музика в този ранен час ще убие бизнеса, предава Bulgaria ON AIR.

Според тях трябва да се подходи много внимателно към темата за шума в тези морски градчета, за които сезонът е само три месеца.

Според кмета на Созопол не може правилата да се сменят и то без да е поискано мнението на кметовете по места.

Предстои Законът за шума да влезе за разглеждане в пленарната зала. Дали промените ще станат факт преди летния сезон - предстои да разберем.


 


21
Още от Политика
Радев: Истината се дави в море от фалшива информация!
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Бесен преди 3 седмици
Шума идва основно от заведенията на плажа - там музиката дъни яко цяла нощ ! Ама нали плажовете са на концесия , концесионерите лапат пък от тези , които си ПОСТРОИХА заведения на плажа и това е омагьосан кръг !! Обикновенните ресторанти работят максимум до 0 - 1 часа - докато последните клиенти си отидат - обикновенно без или с много тиха музика !
20
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
А защо трябва да искат мнението на корумпиран кмет , а не мнението на хората които живеят наблизо до крайбрежната улица? Рейзи си мисли да векува, благодарение на това, че е назначил в кметството на службички половината Созопол , които гласуват за него. Община Созопол е една от най-богатите малки общини , а в градчето улиците и тротоарите са разбити, някъде даже няма улици, след пороен дъжд кал и мръсотия се изливат в морето.Кмета притежава бизнеси и имоти , които надхвърлят доходите му. Т
19
0
 
10
 
! Отговори
Патил преди 3 седмици
Рейзито се интересува само от ресторантите , които му пълнят гушата. Защо не пита хората , които от години живеят в съседство и не могат да спят до сутринта? При това плащат високи данъци , за да може този селски тарикат да си вее коня . Ако всяка вечер слушаш един и същ чалгар да ти вие едни и същи песни и то от години , сигурно няма да си на същото мнение. В Созопол читав турист не повтаря.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са същите тъпи измислици като онова, че забраната за пушене вредяла на бизнеса. Хората се тълпят в добрите ресторанти и това, че там не се пуши или, че някаква Ганчовица не грака "Бяла роза", не ги е спряло. И, ако наистина в нито едно заведение не се пуши, какво? Хората ще спрат да ходят по ресторанти?
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв според кмета е този шум, на който трябва да се вечеря по крайбрежната алея след 23:00 часа? Защо озобщо е необходима музика на един ресторант? Никъде по света (имам предвид белите страни) ресторантите не се озвучават. Само баровете и то в децибели, в пъти по-ниски от нашите "класни" клубове. Тоя Иванчовец говори за жива музика - една селяшка отживелица на българското ресторантьорство, която само мутрите от провинцията и типовете по джапанки си харесват.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
в коя ЕУ държава е позволено в градска среда вдигането на шум посред нощ?
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цацаров, четеш ли какво пишат хората, самосезирай се!!!! Или си глаДен прокурор на Шайката само?
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Онзи гол охлюв Гешев, защо не направи една проверка на Панайот Рейзи? Този е толкова корумпиран, че разстрела му е малко!!! Защо не се разкрие колко имота има, с какви пари и как са взети? Смуче отвсякъде Рейзи но дава на Батко Буби. За да стане кмет даде на Батко един милион, изкара си ги многократно. 8 / осем / имота има, в София, Варна, по морето, къде ли не! Хайде КОНПИ, защо спите или чадърчето на Батко Буби не дава??
13
0
 
24
 
! Отговори
младен преди 3 седмици
"Ранният час за спиране на шума ще убие бизнеса, смята Рейзи"

В гърция още в 23:00 данданията прикючва ама гледам бизнесът не е мъртав ми цъфти.
12
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ква тишина бе това да не е балнеологияя
За пенсии. Който иска тишина - да си търси тихи курорти , аз пък искам шум. И освен аз и към 7 милиона туристи . Такаче 100 тиквочаа от България с 10лв в джоба, нямате думата.
11
2
 
47
 
! Отговори
Американ преди 3 седмици
Този тиквap кметът на Созопол сигурно има кръчма за пияници и тийнейджери-наркомани.
В жилищна зона тишината трябва да е от 10 вечер до 9 сутрин.
10
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като искат да оставят 1 курорт, както е сега Слънчака, и да кажат - там ще се пие до зори и ще има музика. Който иска да ходи там и да пие, на всичко останали места - нормален и спокоен курорт! Това е!
9
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Извинявам се, но 23 часа е абсолютно нормален вечерен час! Все пак има семейства с деца, хора на възраст и такива, които наистина са отишли да почиват! Който иска да си допива - има специални барове и дискотеки, закрити и далече от хотели! Това обаче отвсякъде да дъни музика до нощите - не е нормално!
8
2
 
42
 
! Отговори
не на шума преди 3 седмици
КУРОРТ НЕ ЗНАЧИ ЧАЛГА ДО ЗОРИ, МА ЯВНО КМЕТА ПЕЧАЛБАР НЕ Е НА ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКОТО ЧИТАВ ТУРИСТ ЗАТОВА Е В ГЪРЦИЯ ОТДАВНА! СТРОГА ЗАБРАНА НА ШУМА ВЕДНАГА - КОЙТО ИСКА - ШУМОИЗОЛАЦИЯ ИЛИ ИЗВЪН КУРОРТА! А ТОЯ РЕМЗИ СЕ ПРОЧУ ОТДАВНА.... НО НЕ С НЕЩО ДОБРО А С ПОДОБНИ ИЗЦЕПКИ!
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво да питаме кметовете бе? Да попитаме жителите на какво мнение са! То е ясно кметовете какво ще кажат, щом са в близки и свързани отношения със собствениците на заведения.
6
2
 
27
 
! Отговори
Uio преди 3 седмици
Kneta na sozopol na besilkata.
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В конкретния случай Валери е напълно прав,казвам го като турист.Който иска или да намали музиката до определени децибели или да си направи шумоизолация или заведенията да са извън зоната на спящите!
От шума страдат туристите,работещите,хотелите,които са болшинство пред собствениците на заведения.
4
17
 
5
 
! Отговори
д-р Дрее преди 3 седмици
АМИ АЗ И МНОГО ДРУГИ, КОИТО СИ ПЛАЩАМЕ НА СИМЕОНОВ ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕНТ , защо не си оправи качествотоами си измисля други занимания?
3
1
 
30
 
! Отговори
annybody преди 3 седмици
Ден година храни - с тая врява денят не храни дори и един ден.
Искам да си купонясвям, когато на мен ми се ще, а не когато им се ще на десетина тумби пияни ***. Тук-там на север и много по на юг има и други плажове, но след 12 нещо не ми се слуша стерео-чалга и от Слънчев бряг, и от вас.
Сбогом!
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тоя крадлив и уреден бунак, не му трябва тишина. Трябва да е шумно, за да не се чува как кошути му падат в пикапа.