НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
11
 
18
 
! Отговори
240 парчета преди 5 години
по 600 лева на месец...по 12 месеца...ето ти ги близо два милиона лева.Обвинявате Нинова че била популистка,ами ей такива ,,популисти" ни трябват и ще се пооправим финансово.Ама на някои от тези 240 им харесва да не работят а народа да им плаща и да ги издържа.Е тва е цялата работа.
209
1
 
8
 
! Отговори
То така преди 5 години
ама на следващите избори кой ли ще го духа?...
208
2
 
17
 
! Отговори
Да го дyxaт бедните! преди 5 години
Прочутата фраза е от култовата комедия "История на света", където един от сенаторите в Сената на древен Рим докладва, че има остатък от бюджета и трябва да решат как да го използват - дали за да си построят нови дворци или за да подобрят живота на бедните. Някой се провиква "Да го дyxaт бедните", следват масови овации и решението е прието.Комедията има римейк в парламента ни....
207
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака Корна вятър я вее на бяла кобила.Наистина ли вярва, че някой ще се хване на номерцата й??
206
7
 
18
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
Другарката Нинова е готова и друго .....да даде,само и само да спечели изборите,а после,тия 600 лева ще си ги избие в шест цифрено измерение.Нищо не казва за милионите от бандитската приватизация и тях ли ще дари???Комунистическо лицемерие и популизъм.Тоя филм сме го гледали многократно.Комуниста е с ци$гански манталитет!
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що да ги е срам?! Не е луд тоя, който яде народната баница, а стадото, което му я дава.
204
5
 
4
 
! Отговори
Засрами се, бе преди 5 години
До Анонимен 204Странни неща пишеш.През 1990 г. бяха живи над два милиона българи, които на 09.09.1944 г. са били ученици или пълнолетни хора на възраст 18-40 г. Да не мислиш, че повечето от тях не са разбирали какви са недъзите и нелогичността на социализма?Тези, които днес са над 40 г., според теб малко ли са патили от ограниченията на соца? Да не би всички да са били шефове с партийни книжки или деца на АБПФК?Първо мисли, после пиши. Или и на теб ти бръмчи нещо?
203
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не ги е срам да вземат пари за национално предателство, лобизъм или нищоправене? За свещици да ги дават!
202
7
 
12
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
201
14
 
12
 
! Отговори
naco преди 5 години
БРАВО!!! БРАВО!!! БРАВО ,другарко Нинова!!! Ето това вече е НЕЩО! НЕЩО РАЗЛИЧНО от ОБЕЩАНИЕ!!! НЕЩО може би и малко,но чакано от НАРОДА ни вече над 30 години!!! ЗАБРАВЕНИЯТ ,ЛИЧЕН ПРИМЕР!!! Но сега очакваме от Вас,да си ХВАНЕТЕ за ръчичка Вашето ДРУГАРЧЕ другарят Борисов,и да НАПУСНЕТЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ,УПРАВЛЕНСКИЯТ живот в България!!! Да се ВЛЕЕТЕ в СТРОЙНИТЕ РЕДОВЕ на обикновените ТРУДЕЩИ се!!! СТИГА вече!!! РАЗКРИТИ Сте!!!
200
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой под 40 год. не вярва вече на комуниста крадлив. По старите, живели по комунизма още им бучи в кухата глава пропагандата на соца - светло бъдеще, планова икономика, велика русия, лоши и гнили западняци, българите са най умните, ха ха. Но младите не можеш да ги излъжеш. Сори БКП!!! Лек път към пропастта наречена руска ***. Младите искат ЕС и САЩ.
199
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 183,абе ти си невероятно тъ..о парче,БЪРКАШ ХЕМОРОИДИ С ХОРМОНИ,откъде ви намира Тампон Путев такива прости *** не знам.......
198
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Анонимен 172 Мечтоеш зо комунизъм , ама не става.
197
8
 
18
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Нинова да върне на държавата Техноимпекс.
196
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците ще паднат от сцената когато се премахне професията - депутат. Няма заплати, няма субсидии, депутатите на сесии да гласуват подготвени закони и после всеки на работното си място.
195
11
 
10
 
! Отговори
Алкохолът, този враг преди 5 години
Защо имаш такива торбички под очите, ***?По колко водка жулиш дневно?Питам, щото една от снахите на червените големци не сядаше да заседава, докато беше голяма шефка, ако на масата няма бутилка водка.Нали в една пиеса от съветски автор се казваше: "Алкохолът, този враг на човечеството!"
194
11
 
11
 
! Отговори
:(( преди 5 години
Много й се иска да влезе на бял кон в Министерския съвет и по-точно - в кабинета на министър-председателя, за да седне на стола му.Внимавай Корни, някои от някогашните ни големци са се самозабравили до такава степен, че са влизали на кон в църквата, това е исторически факт. Народът вярва, че заради това Господ ни е наказал, като ни е отнел държавността и ни е направил провинция на чужда империя.
193
10
 
19
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Нинова що не дариш една издръжка на талантливи български деца да се изучат като некадърния ти син в САЩ???
192
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** мисли че всички българи са ***.Само популизъм и нищо, нищо градивно. Пълен е провала на БСП.
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да стигне ББ - като глав сек си даряваше цялата заплата. Което впрочем е един от основните признаци на корапшън - щото кой е луд да работи за без пари. За какво му е тоя зор у ползу роду... Ако сме нормална държава да изискаме от политиците това което прие БСП - депутат от БСП само два мандата. Същото правило да се запише за всички мандатни длъжности в конституцията. Иначе ей ви го преди 10 години 38 и по медийна свобода днес 111 о място.