НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
8
 
19
 
! Отговори
избирател преди 5 години
дарявала 600лв...пак нахалство ..ха.ха Не даряваш г-жа Нинова , а връщаш пари взети от народа. И на тези на които даряват задължени ли са да гласуват за БСП
189
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите убили дедите им, но те продължили да се мазнят на убийците, за да захапят и те кокъла. Та се набутали в БКП и те. Борисов, къде ти е червената книжка, нали се хвалеше, че още я пазиш?Сега се мазнят на ЕС, ЗА ДА МОГАТ ДА КРАДАТ ЕВРОФОНДОВЕ.КЪДЕТО Е ДЕЛАВЕРАТА там са и гербажиите. Важен е келепира.
188
4
 
13
 
! Отговори
СърГей СтанаШеф преди 5 години
Бе другарката Нинова излезе тарикат-мома.Зе големите мангизи с Костов ... а аз уж я изхвърлих за корупция - тя въртя *** , и стана пак партиен лидер.А иначе аз съм си добре - зимам си по ено 60 000? на месец - нищо на никой не дарявам...цел живот - бегах от работа , като дявол от тамян...*** пенсийката ми ще е в хилядарки евро - а бунаците български се радват на парите - дето Курнелка ги дава за едно посещение на козметичка да и стиска черните точки! Браво другаре и другарки - пак си я изберет
187
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно ГЕРБ е пълна с комунисти, които ограбиха държавата.Като почнеш о. с комуниста Борисов и минеш през останалата герб пасмина 90% СА ЧИСТИ КОМУНИСТИ.ЗАТОВА ТАКА ЯКО СА ЗАХАПАЛИ КОКЪЛА И НЕ ПУСКАТ.
186
3
 
20
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
185
5
 
22
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
184
5
 
18
 
! Отговори
Кур.Нинова преди 5 години
Хляб и зрелища за масите....*** само хляб!Пържолите са за нас.Данъкоплатците-избиратели ( баламурници ) ме оставиха да си напълня селската гушка с ени милиони...ся същите се гърбят за смешната ми депутатска заплата , и аз им връщам - дребните!Е няма такъв кеф - еврейка върви...пуска пари..и арменка търчи след нея - събира ги, и и ги връща ! Е...аз съм и двете!
183
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките гербажииски телевизии са много `смилени`.Нема що.Единственият смисъл на трите национални телевизии е да превъзнасят ГЕРБ и вожда слънце. и ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ГО ПРЕВЪЗНАСЯТ СА *** И БЕЗСМИСЛЕНИ- знаеме.Направо да си дигнат още заплатите. Толкова ще зарадват народа, че не могат да си представят.
182
8
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Не гласувайте,повече за Никой,щом депутатите не си намалиха заплатите!!! Сами виждаме за какви хора гласуваме! На тях не им дреме за нас и ние трябва да ги накажем веднъж за винаги!!! За Наглите и АЛЧНИТЕ депутати и управляващи ,не си давайте гласовете!!! Така ще се изчистим от тях!!!
181
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари за нея са нищо, тя за безсмислена червена телевизия ще даде няколко милиона.
180
6
 
19
 
! Отговори
Тест за лакомия преди 5 години
Колко от депутатите могат да надхвърлят лакомията си и да отделят пари от заплатите си за изпаднали в нужда сънародници?
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами радвай се, за хемороидите.Но с БЯСА на цял народ може скоро да се запознаеш.ОТБЛИЗО.
178
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За подобряване стандарта навсякъде по света имат грижа правителствата. Затова има държави с висок стандарт като Унгария.Където премиерите не стопират печеливши енергийни проекти.Където премиерите не крадат да си пълнят овшорките.Където премиерите не позволяват на транспортната мафия да вдига цените на градския транспорт с 60%.
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАхахахахаха,хемороиди НЕМАМ,но Корнела трябва да си лекува БЯСА!
176
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СТАНДАРТА ТИ ГРИЖА ИМАШ ТИ,НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН НА НИКОГО ДА ОСИГУРЯВА ВИСОК СТАНДАРТ,ВИЕ БОЛШЕВИКИТЕ НЕ СТЕ С ВСИЧКИЯ СИ!!НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ДАВА ПАРИ КАКТО КРЕЩЕШЕ ЕДНА ЛУДАЧКА НА ПЛОЩАДА ПРЕД НДК,УЧЕТЕ,РАБОТЕТЕ И ЖИВЕЙТЕ!Сега вече НАИСТИНА ОБРАЗОВАНИТЕ ИМАТ ШАНС ПРЕД БАРМАНЧЕТАТА,не като през социализЪма,мечта ми е да съм барманче или сервитьорче,в най-лошия случай управителче на магазинче на "държавната"собственост!
175
7
 
4
 
! Отговори
до 177 преди 5 години
На теб Герб да заделят от партийната каса пари първо да ти излекуват хемороидите.Вижда се, че много те мъчат.
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жо Нинова, може ли да ми дарявате и на мен. Въртоглав комунист ми дължи пари, а не мога да кажа, че е беден, но не обича да дава пари. Най-обича въртоглавите да дойдат на власт и да получава, но и тогава не дава. Ще ви представя съответните документи да се възхитите на този велик комунист.
173
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тц,тц,тц,и аз да съм лапнала толкова парици ,и аз ще давам и повече от 600лв!Сега семейство Корнелиеви ще го закъсат като си даде Корнела 600лв от заплатата и ще живеят вече с 1900лв,живи да ги ожалиш а откъде пари за маркови дрехи,да не праща синето от САЩ?!За успокоение на душевната си разстроеност да пие есобел,на мен такова ми препоръчаха,от възрастта е,хормоните бушуват и докато се наместят страшна работа!
172
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно троловете на ГЕРБ дори не знаят кой трябва да работи за подобряванетто на стандарта на живот. Такива ви избират - необразовани.Борисов, организирай им един курс на тролчетата и им обясни, че това е работа на ПРАВИТЕЛСТВОТО. Или и ти сега чуваш??
171
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Какво стана с планът Сидеров? Тотално се провалиха тези националисти и патриоти. Нито видяхме 1000 лева минимална заплата, нито златните мини и ЕРП-тата се национализираха, нито се сбъднаха мечтите на Валери Симеонов и компания. Каракачанов също щеше да оправия България, ама забравиха всичко като дойдоха на власт с ГЕРБ. Същото ще направят и като влязат в коалиция с БСП и ДПС. Сидеров вече го направи. Нито стотинка не дават Сидеров, Симеонов и Каракачанов, лапат зверски и мамят хората здраво.