НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До учудващоНай-големите гербери са заели добри държавни постове и не им пука че им вдигат цената на тока.
129
8
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Народа се върза веднага :D Жената е сигурно милионерка. Все едно аз да дарявам всеки месец 20 стотинки. Няма депутат, които да живее на "заплата". Всичките са с по 20 фирми и крадат яко. Всичко е един PR за бедния българин ... Гнусна жена.
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са три минимални пенсии. Сметнете от 240 депутати по 600 лева какво се получава. Ако свалят и партийната субсидия, ще се освободят още от нашите средства, с които някакви *** живеят, за да си оправят положението и не им пука за нас.
127
6
 
5
 
! Отговори
Sokola преди 5 години
До гербераститеТо секи *** като не е на власт,или обира мандрите,или прави атентати в църкви,а когато фактите говорят,даже и Боговете мълчат,тъй че си затвори миризливата уста,ако обичаш де? И чети историята,щото съм сигурен че имаш слаби оценки по този предмет,анадъму миндибур !
126
5
 
4
 
! Отговори
учудващо преди 5 години
глуповато нещо е герберастът - вдигат му тока, вдигат му водата, вдигат му гражданската, той си седи надупен и вика `да, да, още по-надълбоко искам`
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В моят роден град бизнесмена Гошо Шкембето дари устатаците от луканка на дома за сираци.
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България рядко богат човек решава да прав дарения. Браво на Нинова. Дано един ден станем като Сащ и даренията от богатите да са нещо често срещано
123
0
 
8
 
! Отговори
Волен Паша Сайдер преди 5 години
4 НЕЩА : СПИРАНЕ НА СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРРТИИ...2..МАНДАТА СТАВА 18 МЕСЕЦА, АНЕ 4 ГОДИНИ (ЛАИВ ИС ЛАИВ = СПОКОИСТВИЕ = НИКОГА ВЕЧЕ)......3. ДВЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ = ЕДНА ДЕПУАТАТСА 920 ЛВ......4 БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 -- НА 80 ЕДИНИЦИ !И 5.....ЗАКОН ЗА ЛОБИЗМА, КОИ ДАВА ПАРИ НА ЧОВЕК ИЛИ ПАРТИЯ.....6...ЗАКОН ЗА ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ...АКО ИЗЛЪЖАТ----В ЗАТВОРА ЗА 40 ГОДИНИ .
122
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после да се намерят дарители в тази държава.
121
3
 
8
 
! Отговори
Нинова до Димитров преди 5 години
Ааааа...другарю - не така!Ние цоцолистите си имаме принципи!Вашето е наше - а чуждото общо!И да ти призная - аз не разчитам на депутатската заплата!И най-готьеното е - вие се изгърбвате за 510лв.И ми я плащате - па аз ви връщам 1/5 от нея.Супер яко - нали!
120
9
 
6
 
! Отговори
герберастите преди 5 години
дефекират от злоба, че пак Нинова ги направи жалки :)))) айде събирайте парцалките и ваклите калинки, време е да пуснете кокала за някой друг
119
1
 
4
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
До Е Боко????Ти дан си му счетоводител бре,щото ако не си му,да пошьол тьi к чертовой матери !
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какъв чeп ни е НС при една демокрация има интернет вече и социални мрежи НС не е необходим на никой, закривай.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tia komunhagi jivkovisti ot gerb patrioti dosa vilja kak ne vi e sram be sa vas 600 lv sa kato sa bednia s 200 lv 6 lv gerberi besbojnizi ste no bog vijda vsi4ko ogoihte se ne se li vijdate v ogledaloto goranov schte se prasne a sa drugara boiko da ne govorim ne e hubavo tolkova debeli da ste pavlova kato mis pigi ujas tasi al4nost sa vlast i milioni ne e ok bravo na ninova proverka ba fandakova sa mlados obschtina tja dnae kakva e dalaverata da ne se pravi ba destveniza selskata bkp u4itelka
116
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпиии ТКЗС-ри. Помпаха ги 50 гпдини и пак не им идва акъла.
115
8
 
5
 
! Отговори
Е Боко???? преди 5 години
като гушна милиярди, колко дарява на месец? Нула или по-малко
114
4
 
8
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
Нека да гушна "Техноимпекс" - не по 600,а по 60 000 ще дарявам всеки месец,заклевам се!
113
7
 
10
 
! Отговори
Ако не друго преди 5 години
поне Нинова злепоставя останалите безполезни прассета в парламента и ги прави да изглеждат алчни, каквито всъщност са.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС беше социалдемократическа партия и зелена партия. Беше лявата партия, а БСП беше консервативната дясна партия. Корнелия е била в СДС, когато е била лява социалдемократическа партия, преди Костов да я направи дясна.
111
9
 
11
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Браво на Тая! И досега ние дето вземаме 600 лева на месец и по - малко дарявахме за болни за деца, за кого ли не! Браво на тая че се сети да дарява, като народа. Ама тая пак не го направи безкиристно тая ще дарява за да се покаже по телевизора колко е добра което е срамно!