НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
12
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Другари текезесари, бесепари, и други селски овчари - много обичам да ми пасете от пухкавата ръчичка.Цял живот ще съм ви благодарна!Аз се качих на гребена на вълната с др.Костов , и подсигурих родата за вечни времена! После ( нали съм тарикат мома) усетих, че далавера със СДС няма - кой крал , крал, кой приватизирал , приватизирал! Направих 180 градуса салто-мортале - и ей *** на...лидер на идеологическия ми бивш враг. Чувствам се задължена - да върна малко жълти ст'инки за овчедушната ви щедрост
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, не карайте хората да крадат от липса на депутатски заплати. Щяха да крадат 600 лева от разни лобисти да им прокарват интересите. Гладен депутат хоро не играе.
108
8
 
12
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 6 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
107
0
 
13
 
! Отговори
КЪРЛЕЖИ преди 6 години
КЪРЛЕЖИ И НИЩО ПОВЕЧЕ , НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЧЕ ГИ ТЪРПИМ.ГЪРЦИТЕ СА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРИМЕР.
106
6
 
7
 
! Отговори
Бор.Пич-- преди 6 години
До ***.НиноваНе съ напъвай,Курнело.И срещу мен да тичаш,не мож *** стигна.
105
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ко. мунета са в парламента /говорилнята/. Демокрацияята е мит, всички нормални страни са в капитализма. А у нас дори и това няма. Тотален бандитизъм.
104
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли, че 1/3 от населението в България изпитва трудности при ежедневното си оцеляване??! Много добър пример дава Нинова! Нека всеки помогне на близък или непознат според възможностите си! Нека всеки изтрие поне една сълза в очите на страдащите и нуждаещите се!
103
13
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
А колко заграби, ГОЛЯМАТА ЛЪЖА? Когато ГЕРБ даряват с десетки хиляди левове?!! На основите на червената мафия се гради почти цялата българска опозиция. Че дала там на някакви си близки някой друг лев??? Сега ще си ги търси като имане!
102
12
 
16
 
! Отговори
Кур.Нинова преди 6 години
Другари и другарки,Вземете пример от мен!На крехката възраст от 28 години - аз , като чЛен на СДС от село Крушовица - сколасах да приватизирам Техноекспорт и Техноимпекс.За 1 нощ - от нищо незначеща *** - станах бизнесменка! После др.СърГей СтаниШеф ме уволни от поста зам.министър , защото забравих да го включа в далаверата.Днес другари, и другарки ,аз като лидер на БСП усещам, че е дошъл момента за промяна! Вече сте забравили - старите ми далавери - идва времето за нови!
101
7
 
9
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Ха-ха-ха, хорицата с такъв цвят на политическите убеждения никога през живота си не са дарили и един лев. "Програмирани " са с две състояния - имам да взимам, " има да ми дават", това са ми наблюденията наоколо. Съседа,например е бил мноого тъмно червен, има три дъщери и им е оставил по три апартамента на всяка. Та така за "краденето", за хората и Хората...
100
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще погледнете в касите и сметките на другите партии???? Всички без изключение трябва да се отчитат пред НАП, Сметната палата и Народът Български!!!Браво на Нинова!
99
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 102 преди 6 години
Какво да даряват, мляко ли
98
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цачева, Павлова, Караянчева и т.н. кога ще дарят?
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много обичам ***, гласувам само за БСП и ги подкрепям, обаче да знаете че съм безпартиен и само изказвам мнение
96
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Корнелия! Тя поне дава нещо на народа. Бойко нищо не дава. Той само взима.
95
5
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ъъъъъ.... др.Нинова ще "дарява" 300? от парите на данъкоплатеца! Каква зашеметяваща щедрост ! А милионите в касата на партията? А другите милиони от Техноекспорт и Техноимпекс? И купи ли вече Мазерати купе на синчето - да не му се смеят хамериканските му състуденти?И комсоморците тука - викат Ура!Няма такива шеметаци!
94
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се колко от управляващите ще последват примера й ??? Дано в повечето от тях проговори човечността! Безпартийна съм и нямам пристрастия към никакви партии!
93
5
 
7
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
тоя па, нямал нищо против да му дават 600, ами като ти вземат 1000, от липсваща икономика и фалирали заводи, ко да не ти дадат 600. Бунак
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не те е срам бе Курнелио, 600 лв. Окрадохте с милиони, 600 лв. Баси лицемера. Ама с електорат в напреднала дименция и без основно образование, номерата минават.
91
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления за г - жа Нинова и за благородната й постъпка!