НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога "алчната банкерка", "на мама детето" и "великия международник" ще връщат ограбеното от КТБ?
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично нямам нищо против Нинова да ми дава по 600лв. на месец. А пък вие тук се напиняйте колкото си искате!
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази я е яд, че не е като Бойко Борисов! Той е непобедим, като стокурата ламя Спаска - един ако отрежеш, веднага два нови израстват на негово място. А тази е смешна.
87
5
 
7
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
86
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Къде са господата управляващи, които си избрахте? Защо не дариха нито стотинка? Защо не отговориха на подадените от мен сигнали до тях за масовите измами на мобилните оператори в България? От президентството защо не отговориха нищо на писмото ми? Правителството защо не отговори на писмото ми? Комисията за защита на потребителя защо не отговори на жалбата ми за това, че Мтел и Теленор ме измамиха? Комисията за съобщенията защо си мълчи? Защо си мълчи прокуратурата? Омбудсманът защо си мълчи?
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква носталгия бе ***, носталгията е по загубеното време. Ровим дъното в момента заради грешно направени реформи, приватизации и т.н. На БСП не трябва да им се дава власт следващите 200 години, като им знам депутатите и кръговете от зависимости около тях. Няма панацея, трябва пряка демокрация, иначе да се дава цялата власт в ръцете на партии и лидери води до необразована, татуирана, некадърна, безперспектвна маса дето даже и народ не е, за да я командват по-лесно
84
8
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Браво другарко Нинова. Накарай и другите депутати да дават на месец по нещичко я за болен пенсионер, я за дете без родители. Ама да е със закон, който ги задължава да дават пари и за благотворителност всеки месец.Не само 1 път, за да си измият ръцете, да важи и за премиера. Бойко защо НЕ иска да даде пари за лечението на деца с увреждания? Нинова не ми е особено симпатична персона, но на 1 нещастен човек да помага на месец е равно на 1 спасен българин.Вождът и толкова НЕ иска да даде, защо ли?
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 80що са заяждаш сега...? няма да ги обвиня
82
4
 
8
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 6 години
Престъпника и трафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
81
4
 
4
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
"Цоко и Боко да дарят по един лев...няма да ги обвиним в популизъм.."Ти си лъжец. Тоест, човек, който лъже.Зсщото точно ти ще ги обвиниш!
80
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До БСП ни залъгва...БСП, вс епак нещо иска да върне, а Бойко само зема и единствено, кога някой се дигне на стачка и бунт, тогава почва да раздава на калпак и вика гордо по медиите, д аго видят сички, къф е аслан: "Ето, Аз дадох..".
79
1
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Ами виждам , че носталгията по онова време яко Ви тресе. Тогава не мога да разбера защо се противопоставяте на Нинова? Гласувайте за нея! Тя ще Ви върне усещането за безвъзвратно отминалото време.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, ако очакваш да засрамиш чукундурите с личния си пример, шансът е "0".
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от другите партии, подобни примери кога ще видим????
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цоко и Боко да дарят по един лев...няма да ги обвиним в популизъм..
75
7
 
10
 
! Отговори
ист преди 6 години
Нинова щяла дя връща по 600 лева от заплата. Тя така си лъже.
74
9
 
9
 
! Отговори
До Нинова преди 6 години
Курнелийо, 600 лева не може да ми платиш само семките и цигарите, дето ни карате да протестираме на сила на слънцето използвачи гадни такива.
73
4
 
8
 
! Отговори
БСП ни залъгва... преди 6 години
Аз не мога да разбера защо БСП не върне 12-те милиона лева, които е спечелила на изборите от бедния български народ, а връща само 600лв. Това е смешно и жалко. Това е демагогия. Комунистите го играят "загрижени" за народа вече повече от 100 години. А народът си е все беден, Защо ли е така...
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам какви хора дойдоха в последните 30 години, нещо хич не ти вярвам. Освен ако да биеш лекарите е уважение, ама то всеки с критериите си.
71
3
 
12
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
Истината е, че тя има толкова много откраднати пари, че е решила да пусне трохочки и да заблуди лековерните балъци.