Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!

Свобода не се гарантира с думи и декларации, заяви президентът
Обновена: 6 май 2018 12:25 | 6 май 2018 10:47, Александър Попов
272
Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!
Снимка: БТА

Президентът на България Румен Радев даде началото на парада на Българската армия със слово, по случай нейната 140-годишнина.

"На Гергьовден отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. На кръстопътя на географията България е оцеляла 13 века и когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата на духа го е възкресявала дори след векове на робство", заяви той.

"Точно век ни дели от края на Първата световна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от преживяното ще предотврати нови кръвопролития, но те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който личният егоизъм се налага като мироглед, националите егоизми се завръщат, а това ще рече нови рискове и сблъсъци. В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия обременен с история регион. На съседите си гледаме като на приятели и днес на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци", каза още държавният глава и уточни, че българите трябва да осъзнаем, че свобода и суверенитет не се гарантират с думи и декларации, а се обезпечават с достатъчно сила и доблест, че нехайното отношение към армията подкопава държавността.

"В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола. Затова благодарност към храбрите, защото свободата на всяко общество – нашата обща свобода, се крепи на върха на тяхното копие. Да живее България!", завърши Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
22
 
21
 
! Отговори
Венко преди 5 години
Радев е разединител на България! Бута се къде не му е работата и също се изказва неподготвен!
221
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента непрекъснато говори истини,които други не смеят да признаят,но няма кой да го чуе,освен Цецо ушето,който не може да понесе истината и и се хвърля като Матросов да брани статуквото.И от Евростат и от доклада на американската администрация алармират колко е голяма корупцията у нас,как няма наказани висши функционери за корупция,но всички засегнати си правят оглушки и лъжат и мажат мат'ряла,но и той вече започна да се усеща.
220
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неска са изкъпах и ши сядам да ям ягнешки курбан
219
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 226Защото пак ще настъпи мотиката и спонсорите му ще му се скарат. Ето затова.
218
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото място където на "стария континент" има "кръвополития" в момента е на украинско-руската граница. Защо не го каже точно, а ни оставя да се чудим?
217
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подигравка. Говори за храброст а няма кураж да назове нещата с истинските им имена. Само намеци, завоалирани фрази и нищоговорене.
216
9
 
20
 
! Отговори
Симптом преди 5 години
Един от симптомите на морална криза имаме, когато се извършва християнски ритуалв чест и в памет на българските воини и всички се прекръстват, с изключение на президента и претендентката да спечели следващите избори!Тези двамата демонстративно не се прекръстиха и цяла България видя това по телевизията!!!
215
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ли на началника на "македонската"а.к.а. скопска рота му се сбърчила устата като минавал покрай Радев,пресекло го е през стомаха Боро Латковски/вероятно наследник на колонисти от север/и това след думите на Радев за "братята"?!Сега ще си го пусна на запис и специално ще обърна внимание,а между другото човек от републиката каза че е учуден защо не са с парадните а с тренировъчните си дрехи?!Явно са докарани доброзорно и не им било много приятно в София,виж ако беше Белград!
214
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе ,ти знаеш ли колко познания трябва да има един летец - инженерни, метериологични,езици и много други,освен владеенето и управляването на самолета?Летците са едни от най-пазените и ценени кадри навсякъде!
213
4
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Абе Днес.бг - нямате ли отделна рубрика (или квото там се нарича) за манджи? Например за агнешко печено за днес. Що все ме пращате в "Аз, жената"!? Не че нещо, ама се изджендърих вече! Да не говоря, че "Аз, жената" ми стои на телефона като любим посещаван сайт... Обърнахте ми и пола и джендъра, бе...!!!
212
9
 
12
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Президентът е пич!
211
3
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Слушах словото на Президента,на военните и Каракачанов.Не помня откога наши държавници не са говорили само за България,и нейните въоръжени сили.Без евро-незнам какви си безценности,партньори от запад,обща "сигурност"и всякакви глупости.Все пак има надежда за България.Честит празник!!!
210
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продажниците които ни продадоха БКП сега са господари на Радев бе северозападналия!!
209
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моралната криза дойде след унищожаването на духовните водачи,и интелигенцията след 09.09.1944г. Така се изкорениха традициите на българите,и новият им морал стана ,,светлото бъдеще''.Което се оказа пълна измама.А сега се търсят ,,смелчаци'' доброволци да защитават крадените имоти,по центъра на София,които бяха отнети насилствено ,а собствениците им ги изпратиха на бесилките,и по затворите като врагове на народа.София-Център,роди престъпността в България,Цитаделата на БКП.
208
0
 
2
 
! Отговори
Istinata преди 5 години
I predi sa ni podceniavali puk sa iali durvoto. I togava e sa bili sushtite jurnalisti i politici kato sega taka che... Da se probvat(samo deto niama koi shtoto vsichki sme NATO)
207
12
 
17
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА26 преди 5 години
ГОРДЕЯ СЕ С ПРЕЗИДЕНТА - УМЕН , НАЧЕТЕН , ГОВОРИ БЕЗ ДА ЧЕТЕ ОТ ЛИСТЧЕ КАТО Р ПЛ.НАЙ. ПОСЛЕ ИЗБРАХМЕ ДОСТОЕН ДЪРЖАВЕН ГЛАВА А КУЧЕТАТА НЕКА ДА СИ ЛАЯТ
206
2
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Все пак, радващо е, че "чавка не е изпила акъла " изцяло на нашите, и са запазили поне нещо от въоръжението ни, когато имахме 110 , а според някои и 150 хилядна армия.Защото продажниците, които ни продадоха като народ и държава, с гордост давафа как с оксижени се режат оръдията на годни танкове, и срилата на самолетите, вечер, в новините по телевизията. На мястото на тази техника, която рязахме, виждате какво ни дадоха, пардон, какво сме купили-няколко модела джипове и лека бронирана техника.
205
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен210Губят политиците ни, не армията. А какво е направила армията, оная, с цървулите и манлихерите, можем само да мечтаем днес да го направи измекярската ни платена армия. Справки-Одрин,Люлебургас, Дойран, Тутракан.Ако са ти малко тези справки-виж как са посрещнали Ген. Вазов в Лондон, 20 години след края на 1 Св. В.
204
2
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен207Анонимен, нещо да кажеш за другя морален стожер на нацията, оня, с диплома от Симеоново? Той учен ли е да изкарвапари, а не само да ги харчи? Пардон, да усвоява.Кога го научиха? може би в мутренските времена , съдружника му Пашата го е учил? или се е научил в кметския стол на София, докато е подписвал каквото му поднесат, или е пашил протестиращите баби и старци пред НС със"заплаха от заложена бомба", или се е научил, докато ударно "усвояваше" фондове, но и това свършва....
203
9
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"България е имала войска.... до комунистите!<br>След тях - пародия на войска ... слугинажен придатък на СеСиСеРе<br>Няма ги "Прусаците на Балканите"(Бисмарк)<br>Няма ги капитаните - унижили Сърбия<br>Няма ги готвачите от обоза - размазали англичаните..<br>Червената зараза не прощава!"...Е как, има и сега, как да няма, кой мислиш, има полева баня и къпеше американците в Афганистан, и даваше вътрешен наряд в летището?