Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!

Свобода не се гарантира с думи и декларации, заяви президентът
Обновена: 6 май 2018 12:25 | 6 май 2018 10:47, Александър Попов
272
Румен Радев: Днес моралната криза е факт, нужна е храброст!
Снимка: БТА

Президентът на България Румен Радев даде началото на парада на Българската армия със слово, по случай нейната 140-годишнина.

"На Гергьовден отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. На кръстопътя на географията България е оцеляла 13 века и когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата на духа го е възкресявала дори след векове на робство", заяви той.

"Точно век ни дели от края на Първата световна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от преживяното ще предотврати нови кръвопролития, но те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който личният егоизъм се налага като мироглед, националите егоизми се завръщат, а това ще рече нови рискове и сблъсъци. В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия обременен с история регион. На съседите си гледаме като на приятели и днес на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци", каза още държавният глава и уточни, че българите трябва да осъзнаем, че свобода и суверенитет не се гарантират с думи и декларации, а се обезпечават с достатъчно сила и доблест, че нехайното отношение към армията подкопава държавността.

"В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола. Затова благодарност към храбрите, защото свободата на всяко общество – нашата обща свобода, се крепи на върха на тяхното копие. Да живее България!", завърши Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моралната криза е от политиците, защото дават лош пример със заплати и подкупи.
201
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек с "Моралната криза..." винаги е бил обслужван от някой друг! От инженерите в авиобазата - когато е летял, от щабните офицери - когато е "командвал", а сега от маса "послушници" на БСП. Той винаги е бил на "хранилката" на държавата (попитайте военните от другите специалности в авиацията какво означава "хранилка за летци") и не знае как се изкарват парите, които иска да се изхарчат. Морална криза е да "ядеш" от държавата, да не даваш нищо от себе си и да не мислиш за нейното развитие!
200
4
 
4
 
! Отговори
Vienna преди 5 години
Айде бе докога ще ви чакаме да дадете фира в Бг? Корабът потъва мишлета.
199
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голям *** от УСА има ли? Живей с оная ***,яж си хамбургера,плащай ипотеките и не коментирайте неща, които не разбират.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надзъртам от време на време - да видя тинята в България - стигнала ли е до дзурлите на ...в koчината
197
2
 
7
 
! Отговори
Дрангов преди 5 години
Бъди възторжен идеалист,смел до безумство,влюбен до фанатизъм в България
196
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога вече БКП/БСП на власт!Така и така - умориха от глад пенсионирания си електорат!Куцат бастуните по Бузлуджа...и обикалят чинията - писоар за планинарите!
195
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е пРезидент на Кремъл,избран от ПЪРВО ГОЦЕ ПЪРВАНОВ,но после му се обадила Корнела и дала явно по-добра оферта и хоп станА кандидат "независим"на БКП,верно е независим,ОТ НЕГО НИЩО НЕ ЗАВИСИ!Щял да ходи в Русия,ама не го казва той А НАЧАЛНИКА МУ В ПОСОЛСТВОТО,когато благоволи тогава ще го приеме Токчев!Да видим там какво ще го правят,защо руснаците го викат до 23май?за да дрънкат пак глупости за 24май??след като отново е гледал в земята докато го поучават??Борисов СИ САМОИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ!
194
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 196Та то управлението на Борисов си е грешка след грешка . Предишния път заяви , че и магаре да предложи и него ще изберат . Накрая се оказа , че верно беше по-добре магаре да предложи , а не онази карикатура Плевльо.
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kade edche velikia boiko namasche go na parada onaja deto sedi gire v nc mnogo kasa pola nanat li gerberite otitokol da gi u4i kak da se obli4at ujas grosoti debeli imshete saschto kato napslneni sakive sa otslabnete gerberi grosni ste predstavjste bg
192
3
 
6
 
! Отговори
до 194 преди 5 години
Четеш ли...четеш ли другарю текезесарю?
191
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит празник! Слава на БА! Бъдете горди българи,потомци на лъвовете от Люлебургаз,Бунархисар,Булаир,Одрин,Тутракан,Дойран,Червената стена,Каймакчалан,Завоят на Черна,Добрич и мн.други! Това ми дава сила,кръвта вода не става!
190
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 194 Радев стана президент,заради неизбираемата Цецка,една от грешките на Борисов.Няма за какво да се гордее.А и руският патриарх Кирил,кагебеецът ,който обича парите и лукса,го нахока,като последният слуга?!
189
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес на парада зад пРезидента цялото ЦК на БКП беше там строено,от Корнела през ***..това до баджанака на Радев-Свиленски хахахаха,само Караянчева и председателя на НС от Атака бяха там за ЦВЕТ!!Комунистите братче първи кипри при поповете и големите моралисти те,все едно не знам какъв разврат е било по разните фабрики,заводи и особено институти по нищология...... а да и по НАСИЛСТВЕНИТЕ ЕКСПЛОАТАТОРСКИ БРИГАДИ!
188
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 191Това ,че Радев не е твоя Президент неме учудва , Радев е президент на достойните българи , а не на чуждопоклониците.Глас народен - глас Божий.Съкрушителен резил за продажницитеРадев 59,36 % Цеца 36,16 %
187
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен186 ...На Безродниците от БСП/Атака,ако прочете,направо ще се върне в гроба.Сигурно,не би бил фен на хипофизното джудже.
186
10
 
9
 
! Отговори
до 191 преди 5 години
Ти ли си народа бе...текезесар неотмрял?Този *** шапкар - е твой президент...не е наш!Кръстопът на географията...Всичките другари сте такива неграмотници!От РабФаковете - друго не излиза!
185
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Президента , народа се осъзна и го избра с огромно мнозинство, а по-важното е , че рейтинга му продължава да расте .Всички други изглеждат като политически джуджета , на фона на неговата личност.А пъл карикатурата , която му беше предшественик , направо изглежда жалко със 7 % народна любов през последните 2 год от мандата си .
184
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ала бала ница,добре че ти си "пример" за морал,къде го видя това изследване за 73% от българите??Ако беше така нямаше БКП да има 20% одобрение а всички гласували на инат за Радев щяха фа гласуват и за Корнела защото Радев Корнела и БКП са скачени съдове!Но генералът беше бързо разкомспириран а другия път едва ли напук и "десните"ще гласуват за него!Иначе на поздрава към "братята му""македонци"те му отговориха със сръбското ЗДРАВО,а пък Джордже ЙованоВИЧ му е отказал домакинство в Ново село!
183
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВензиПо важното е , че за 73 % от българите е най-достойният политик в момента.