На "по вода" Нинова поиска главата на Каракачанов. Той: Не разбрах!

БСП лидерката и воеводата два часа бистриха политиката
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова и министърът на отбраната Красимир Каракачанов седнаха на по чаша вода, а не както предложи вицето на "по бира" и два часа говориха за закона за вероизповеданията, за проблемите в отбраната.

Нинова отново е поискала оставката на цялото правителството с мотива, че то е вредно за страната, но пък Каракачанов отсече, че за оставки и дума не е ставало по време на разговора.

Още по темата

"Ние смятаме, че това правителство е провал. Потвърждаваме искането си за оставка и той каза, че е нормално опозицията да мисли така", отсече соцлидерката.

Поканата за срещата дойде от Каракачанов, който поиска да говори със соцлидерката и да й обясни защо социалистите не трябва да критикуват кабинета. В четвъртък е планирана подобна среща и с другия лидер на ОП и вице на Бойко Борисов - Валери Симеонов.

Срещу решението на двамата вицете се обяви шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, който поиска от ВМРО и НФСБ да излязат с позиция по отношение на коалиционната им политика.

"Моята цел беше, че когато критикуваш някого е хубаво да се срещаш с него. Аз запознах колегите от БСП с моите виждания за модернизацията на армията, поддръжката на техниката и въобще със състоянието на сектора", заяви Каракачанов.

Той добави, че се е срещнал днес с левицата в качеството си на министър, така че явно някой погрешно е информирал Сидеров.

"Когато ние сме в тази коалиция "Обединени патриоти", на която аз държа, изпълняваме ангажиментите си до края. Дори някой да предложи формула, при която някой да действа сепаративно, аз няма да участвам в подобни неща", зарече се Каракачанов.

А след днешната среща Каракачанов отсече, че отношенията на ниво правителство са прекрасни, с премиера Бойко Борисов нямали проблеми и работили добре.

"Но явно скърцат нещата в парламента", отсече той по повод внесеният законопроект за вероизповеданията, подписан от лидерите на групите в парламента на ГЕРБ Цветан Цветанов, на БСП Корнелия Нинова и на ДПС Мустафа Карадайъ.

Каракачанов изрази недоумение защо партньорите му от ГЕРБ са избързали и са внесли в парламента проект, в който текстовете са повече по предпочитание на ДПС.

Той разказа, че още през миналия октомври е изпратил проекта си на групата на ОП и е запознал и партньорите от ГЕРБ. "Защо миналия петък се избързва да се внесе, при положение че са ми казвали да не се бърза и да се изчистят текстовете", чудеше се днес Каракачанов.

Няма да свършим работа с внесения законопроект, който фиксира само заплащането на служителите, смята вицепремиерът.

Той настоява да се фиксират и религиозни дейности, и строеж на храмовете, както и да има по-строг контрол по отношение на онези български граждани, които са завършили извън България религиозни науки и искат да проповядват у нас.

"Като кажем А да кажем и Я и да си свършим работата докрай", призова той ГЕРБ и припомни, че депутатите от предишния парламент приеха с мнозинство предложението за забрана за носене на бурки, но не и това срещу разпространението на радикалния ислям.

"Най-логично е двата проекта да вървят заедно на първо четене и на второ да се направи един общ", заяви пък соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя обясни, че Каракачанов одобрява първия проект, но не го намира за достатъчен и обеща да се запознае с неговите текстове.

Нинова и Каракачанов обсъдиха и темата за разходите за отбрана. Според министъра по темата за отбраната на страната не би следвало да има управляващи и опозиция, а само единомислие.

"По темата за разходите за отбрана имахме разминаване. На КСНС пред президента преди две седмици БСП заявиха, че те се въздържат от това да подкрепят увеличаването на разходите за отбрана до 2 % от БВП. Правителството на 3 януари 2018 г. прие този национален план. Моята цел е ясна, когато става въпрос за модернизацията на Българската армия, моята амбиция е да има консенсус в обществото, включително в партиите в парламента, без значение дали са управляващи или опозиция", заяви Каракачанов.

Според него е крайно време тези разходи да се направят, за да има модерна армия.

Каракачанов заяви, че е запознал БСП с два законопроекта, които са внесли в Министерския съвет и с трети, който предстои да бъде внесен и с неговите виждания по отношение на разходите за модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е стига, де! Кака *** пак иска. А не казва какво ще даде. При предстрочни избори разходите да плащат тези, които ги искат!
37
2
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До саки 33 Михаил Миков бе далеч по уравновесен и умен човек от Корнелия.
36
1
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Нинова е непоправима.Излишно е да се опитват да я опитомят.Как я търпи мъжът и , не знам.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова поиска долната глава на Каракачанов, но не успя да я открие от голямото шкембе.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никак честно не постъпва Каракачанов към нашите вечни освободители. Вместо да източи бюджета и да плати ежегодния данък Русия на братята руси той спори с другарката Нинова по този животоспасяващ Русия въпрос.
33
15
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова в петък направи Томислав Дончев на две стотинки в предавенето Панорама и това и прави чест .Жената казва истената за нещатата случващи се в държавата .
32
3
 
4
 
! Отговори
Към дир-а преди 5 години
Защо не оточнихте Коя глава поиска Нинова.
31
6
 
16
 
! Отговори
саки преди 5 години
Тия от БСП така и не намериха един висок,интелигентен мъж ,с представителна външност, който да всява респект с външния си вид и поведение. Лидерите им все разни нахилени тетки люлеещи телеса или видински пияндета зализани на гребен и фъфлещи или очилати мишоци кьосета или пък мазни шекмбелии свинари.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова поиска главата на Каракачанов.Ами ще я иска разбира се, Каракачанов бави парите на РСК МИГ. Братушките на Нинова и Каракачанов са останали съвсем без пари, а Каракачанов се пипка и тутка, вместо да пусне превода към РСК Миг и да забрави за парите, те и без друго са на глупавия български народ, който трябва да бъде вечно благодарен на Русия и не трябва да има никакви претенции за искане на ремонти и резервни части за руските летящи щайги и кофчези.
29
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Какво стана със законопроекта за притежанието на късо оръжие от всички дееспособни и неосъждани бъргарски граждани? Какво стана с промените в закона за неизбежната самоотбрана, в полза на защитаващия се? Нали щяхте да внасяте промени, или ви хвана амнезията, пишман патриотите? Или шубето, че народът един ден може да ви потърси сметка, а оръжието няма да е само в полиция и жандармерия?
28
6
 
31
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
27
16
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ВасилевИзчезва да, като най-силната социалистическа партия в Европа;))) БСП, не само,ч е няма да изчезне... но да оставим сам да се насладиш на тов,а което ще се случи на следващите близки избори
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Каракачанов изрази недоумение защо партньорите му от ГЕРБ са избързали и са внесли в парламента проект, в който текстовете са повече по предпочитание на ДПС."Защото така се поставя основата на бъдещата Кокалиция, след скорошните и близки избори. Та тъй;)))
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОСТВАКАТова са лъжи, нали знаеш?
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев: На думи и Бойко се е разграничил от "олигарсите", но какво следва от това? С Д'елян П'еевски тихомълном си въртят бизнеса, а една трета от българите продължават да са под социалния минимум.А колкото за ЦРУ (с което се подписваш), не съм сигурен, че това ги интересува изобщо.
23
7
 
19
 
! Отговори
ОСТВАКА преди 5 години
Каракачанов е Вреден за България . Вчера внесе законопроект за Промяна на Конституцията - В този Законопроект се добавя Исляма като ОФИЦИАЛНА РЕЛИГИЯ в Република България .Такъв Политик не е имала България - Дори Доган , Местан и Ердоган не са искали Промяна на Конституцията /Така Наречените Патриоти са вкарали в Народното Събрание ЗАКОНА .Да видим какво ще се случи - ще има ли Въстание ?
22
1
 
5
 
! Отговори
Гошко преди 5 години
С това заглавие,трябва уточнение :за коя глава става въпрос,моля уточнете!
21
1
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 5 години
Крадецът казва: Дръжте крадеца.
20
8
 
29
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Интересува ме само едно, Кака Корнелия разграничила ли се е от червените назначени олигарси, и БСП всъщност каква партия е???На супер богатите и на бедняците, на средната класа,на интелигенцията,на работниците!Защото според мен БСП това е умален модел на олигархичния преход и държава, при който фактически имаме 0,001% олигарси и 99,99% пенсионери и хора , които живеят на ръба на социалния минимум!И президента, когато ми говори за антикорупция, не е ли продукт на корумпираната олигархия!ЦРУ!!
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ми тия от БСП СЕ СИЛАТ НАЛИ ПУТИН ИМ Е ВОЖДА.А ТУК Е РАЗГРАДЕН ДВОР В БГ.ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ПОДИГРАВА С ДОСТОЙНСТВОТО НО БЪЛГАРИНА