Министри: Оставката не е проблем, има лидерски дефицит в опозицията!

Преди 6 май властта усилено обсъжда военна техника и изтребители
57
Министри: Оставката не е проблем, има лидерски дефицит в опозицията!
Борисов и министри посетиха преди дни военния завод ТЕРЕМ. Снимка: БТА, архив

Преди празника на Българската армия - 6 май, усилено се обсъждат проектите за модернизация.

Министърът на отбраната Красимир Кракачанов съобщи на пресконференция, че двата проекта на ведомството за нова бронирана машина и нови изтребители са на междуведомствено съгласуване, като тече двуседмичният срок.

Още по темата
На следващото заседание на МС, ако всички министри са готови с позициите на ведомствата си, проектите ще могат да влязат в дневния ред. Проектите са на стойност съответно 1,220 млрд. лева и 1,5 млрд. лева.

Каракачанов съобщи, че вчера и днес е имало заседание с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов за проектите за модернизация на армията.

По проекта за новите изтребители министърът напомни, че е направена промяна, като в предишния проект за инвестиционни разходи от 2016 г. са били посочени осем самолета, а сега - минимум осем. Нашата основна амбиция е да снабдим авиацията с нови изтребители, за да могат те да изпълняват в пълен обем ангажиментите, ще продължим да поддържаме и съществуващата авиационна техника, каза Каракачанов.

В отговор на въпрос той изрази надежда "Грипен" да участва в конкурса за нови изтребители, предаде БТА.

Каракачанов напомни, че към момента е сключен договор за поддръжка на МиГ 29 с РСК МиГ за 81,5 млн. лева.
Един от хеликоптерите Ми 17 изпълнява функции по гасене на пожари, амбицията ни е да "вдигнем" още един такъв хеликоптер, каза още министърът на отбраната.

По въпроса с хеликоптерите "Кугър" Каракачанов съобщи, че междуведомствена работна група обсъжда дали може поне два от тях да се приспособят за медицински цели в Северна и в Южна България само за спешни случаи.

Голямото ни желание, освен да говорим за придобиване на нова бронирана машина за сухопътните войски, е да се видят и възможностите от техническа и финансова гледна точка за модернизация на съществуващите, каза Дончев и добави, че сега голяма част от машините, които са на въоръжение, подлежат на модернизация.

В отговор на уточняващ въпрос за бронираната машина Каракачанов каза, че се говори за "нови машини, които ще се сглобяват в България", като по този начин в процеса ще може да участват и български фирми, ще има нови работни места и поддръжката на тази техника ще става в страната.

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира по повод организирания от БСП протест срещу корупцията и бедността в рамките на отбелязването на 1 май и предстоящата година от управление на кабинета "Борисов", че добрата новина е, че вече една година страната се движи в правилна посока, като визира ръста на БВП, намаляването дълга, ръста на доходите. Той посочи, че икономиката се развива с много добри темпове и каза, че резултатите за тази година ще са по-добри от предходната.

Това, което се случва в държавата, независимо от възприятието в главите на опозицията, е положително и може да се измери чрез макроиндикатори, заяви финансовият министър и отбеляза, че има лидерски дефицит в опозицията.

Каракачанов изтъкна по темата за митинга на БСП, че не е хубаво да се руши държавността. Когато ти си разрушавал основите на властта, утре на теб ще ти е трудно, каза той. Сред постигнатото досега от кабинета вицепремиерът изтъкна факта, че 22 000 деца повече са в училищата, увеличаването на заплати в сектор "сигурност", покупката на нова отбранителна техника. Той съобщи, че от следващата година отново ще има пари за увеличение на заплатите на военнослужещите.

Вицепремиерът Томислав Дончев посочи по темата за митинга, че влизането в МС не става със засилване по "Дондуков", а през избори и изтъкна, че оставката за правителството никога не е била проблем. Но година след изборите, някой да призовава за оставка, това е призив за някакъв друг вид демокрация, посочи Дончев. Той пое ангажимент в ускорени срокове, при спазване на всички закони, да бъдат довършени всички транспортни артерии и първо коридор 4.

По темата за социални искания Дончев каза, че голямата задача, която стои пред правителството, "е да се идентифицират тъмните и сивите зони в социалната система". "Сивите зони" са хората с безспорна нужда и те не са обхванати адекватно от социалната система и това ни е приоритетна задача, заяви вицепремиерът и добави, че трябва да се видят и "тъмните зони", в които потъват пари, без някой да има право на тях. За да има адекватно работеща социална система, не трябва да разрушаваме институциите и крепежните елементи в обществото, както и да се поставят разделителни линии в обществото, добави още той.
 


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
това на снимката ли са "тримата"лидери ,на Дончо Донев,но защо ми се струва,че той по друг начин,беше ги нарекъл.
51
1
 
2
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 11 месеца
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавно–планова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не се въведе задължителна регистрация за коментари, за да с
----------
няма смисъл , ще си направят десетина регистрации :)
49
0
 
11
 
! Отговори
Липса на дефицит преди 11 месеца
А при управляващите има тотален излишък на дефицит -само лидери.То тикви , пъпеши , соросоидчета , плевенски пачаври и всякаква подобна утайка. Почитателите на проста тиква са си истински тиквеници.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не се въведе задължителна регистрация за коментари, за да се види че 2-ма 3-ма пишат от името да десетима. У- А това е положението господа тролове
47
5
 
14
 
! Отговори
УУУУУУУ.... преди 11 месеца
ЛИДЕР КАТО КОРНЕЛИЯ НИНОВА НЯМА БРАВО НА НИНОВА ЗАПОЗНАТА ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НЯМА МИНИСТРИ КОИТО ДА ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕЯ Т.ДОНЧЕВ НА КОЙТО НИЩО НЕ СЕ РАЗБИРА КАТО ФЪФЛИ СЕ ПРАВИ НА ЗНАЕЩ КАКВО Е НАПРАВИЛ ДО СЕГА ЗА НАРОДА ТЪРТЕЙСКИ МИНИСТЪР -ФИНАНСИСТА ПРОСТО ГОВОРИ ДА НЕ ЗАСПИ А КАРАКАЧАНОВ ПРАВИ ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ ОБИДИ АКО ИМА ИЗБОРИ НЕЗНАЕ ПРИ КОГО ЩЕ ОТИДЕ АКО МИНАТ 4% МНОГО МЛАДИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП ЗАРАДИ НИНОВА ЗАЩОТО СМЕ СИГУРНИ ЧЕ ТЯ ЩЕ ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ ИМА ОЩЕ ТАКИВА ЗНАЕЩИ В БСП
46
3
 
13
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЯ УМЕН преди 11 месеца
ПО РОЖДЕНИЕ ГЕРБЕРИТЕ СА КРАДЦИ И МАФИОТИ---ВИДИШ ЛИ ГЕРБАДЖИЯ-БЕГАЙ-ЩЕ ТИ ВЗЕМЕ ПАРИЧКИТЕ С ДВАТА ПРЪСТА--ОБУЧЕНИ СА НА КРАЖБИ
45
0
 
15
 
! Отговори
Да ама... преди 11 месеца
До Ако
Напълно подкрепям казаното, но нали точно това правят властимащите..унищожават конкуренцията всячески, за да няма кого друг да избере народа..
То и да се опита някой да направи нова партия с нови хора, или ги унищожават в зародиш с компромати или "привличат" към управляващата за момента "партия"..
Защо толкова се плашат от президента, защо кривоглавия търси всякакви способи да го компрометира, мноооого ги е страх..
Лошото е ,че от както ни сполетя "демокрацията" все ни управляват мафиоти
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В опозицията наистина не се наблюдават кадри с потенциал за неюо по-добро от сегашните. Едва ли има трезво мислещ човек който смята че БСП може и иска да се пребори с корупцията. Просто говорят така защото е единствения им шанс да привлекат още някой глас.
43
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нали уж всеки си носил остовкото в джоба ама ника не смее да я извади. Келепирът тогава свършва.
42
1
 
17
 
! Отговори
SHEFA преди 11 месеца
НЕ ИСТРЕБИТЕЛИ А И ПОДВОДНИЦИ ЩЕ КУПИТЕ -ДА ПЛАВАТЕ В ОТКРИТИ ВОДИ -В ПАНЧАРЕВСКОТО ЕЗЕРО
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха,ха,ха.В опозицията имало лидерски дефицит,а в управлението лидер до лидер и все отбор юнаци.Бих казал калинка до калинка,но здраво хванали кокала,зер друг път я им се случи,я не.
40
2
 
20
 
! Отговори
есперкт преди 11 месеца
Томислав Дончев излъга в края на 2016 г., когато МС реши да плати 300 млн.лв. от държавния бюджет за финансовите корекции на селските общини заради нарушения по европроектите. Дончев твърдеше, че корекциите са наложени заради "грешки на растежа" (т.е. общините нямали опит в изпълнението на европейски проекти), но реално корекциите са наложени заради нарушения в обществените поръчки и строителството на обектите, което няма нищо общо с каквито и да било особености от изпълнението на европроекти.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ETO KADE OTIVAT PARITE NA PENSIONERITE,NA ZDRAVETO NA DEZATA,NARODA UMIRA,MLADITE BYAGAT NA ZAPAD A KOMISIONNITE IM NOSYAT DOBAR GIVOT.
PATRIOTARITE OBESHTAVAHA 300 LV. PENSII.
38
4
 
23
 
! Отговори
Ако преди 11 месеца
Ако има избори и тези отново спечелят, това ще настрои хората още повече срещу тях. Не зная кой ще гласува за тях, но много калинки ги е страх от избори, защото ще им истинат топлите местенца. Трябва да се промени избирателния закон. Не може някой да спечели избортите с 1милион избиратели и да определя бъдешето на останалите 6 мил. Това не е демокрация. Не може малциството, в каквото се е превърнало герб, да определя бъдещето на мнозинството. В момента никой не чува мнозинството.
37
4
 
30
 
! Отговори
Тези от снимката преди 11 месеца
Те да не се мислят за лидери? Бойко не може две изречения на кръст да свърже и те да имат смисъл. Каракачанов не знае къде е Македония, а за Дончев няма какво да се каже, нямам спомен да е направил нещо положително. Да си каже, ако има такова
36
19
 
3
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
И какво като е бил Борисов комунист, той е комунист-националист, а не комунист-интернационален болшевик неолиберал!!!
Агент Питър Галахар!ЦРУ!!!
35
2
 
36
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 11 месеца
ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ САМО ТОЙ Е КОМУНИСТ. ДОРИ КОРНЕЛИЯ НЕ Е БИЛА ЧЛЕН НА БКП КАТО НЕГО.
В ГЕРБ ИМА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ ОТКОЛКОТО В БСП.
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И НА ТЕЗИ УГОЕНИ "ЛИДЕРИ" ЩЕ ИМ ДОЙДЕ КОЛЕДАТА.
ЩЕ СЕ ИЗТЕКАТ И ТЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА, НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА.
33
1
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 11 месеца
Това на снимката тримата от запаса ли са или тримата глупаци?