Нинова иска България на БСП, но Борисов кове историята

Управляващи и опозиция в пореден сблъсък в парламента
122
Нинова иска България на БСП, но Борисов кове историята
Снимка: архив "Булфото"

България можело и да е друга, ако били приети законите на левицата през изминалата година.

Скоро обаче щяло да се наложи на хората да направят своя избор, смята червената шефка Корнелия Нинова и прогнозира, че те със сърцата си ще поискат промяна.

Освен, че разкритикува властта, тя настоя, че българите можело и да живеят по-добре, ако властта чувала опозицията.

"Ситуацията щеше да е по-различна, ако бяха приети онези 31 законопроекти на БСП, които олицетворяват различна политика – с грижа за здравеопазването, за образованието, за възрастните, за децата", коментира соцлидерката.

С 500 милиона лева според нея общинските и държавни болници биха били спасени от фалит и затваряне.

Още по темата

Ако било прието предложението на левицата за намаляване на данъците на семейства с малчугани заради страшната демографска криза, щяло да има повече деца.

"Ако се беше увеличило майчинството за втората година до 510 лева, това щеше да струва на държавата само 78 милиона лева, ако бяхте разширили помощта за първолаците за втори, трети и четвърти клас за семействата с ниски доходи, щяхте да помогнете на 40 000 деца и срещу 30 милиона лева", посочи още Нинова.

Можело да има и различна политика за социално слабите хора, за пенсионерите.

"Щяхме да имаме различна политика по отношение на образованието, науката и културата, щяхме да имаме ефектен орган за борба с корупцията, но не с този закон, който цели да я прикрие", скочи още тя.

Нинова изброи част от предложенията на социалистите, за да обори управляващите, които наричат БСП креслива опозиция, която не предлага нищо.

Критиките й провокираха Георги Марков от ГЕРБ, който й отговори, че сега историята я кове ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов, а левицата била загубила изборите.

"Внимателно следях вашия конгрес, на който вие дадохте тежки заключения за ГЕРБ и за премиера - най - вече във външната политика и вътрешната. Казахте, че си прави евтин пиар, само ходи в чужбина и се прибира тихомълком. От всичко това е вярно само, че се прибира тихомълком, скромен е човекът", коментира Марков.

В защита на Борисов той цитира германския канцлер Ангела Меркел, която посрещна вчера премиера със "скъпи Бойко", а след това му каза "Браво, Бойко, ти успя и на 17 май ще има историческа среща за Западните Балкани". Така, според Марков, било видно, че "историята я кове ГЕРБ и Бойко Борисов".

"Казвате ГЕРБ ни зароби, ми защо не ни освободи президентът, нали е главнокомандващ", отговори на критиката на левицата Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
3
 
! Отговори
aкуд преди 5 години
оо курнелиа ако немаше пролетариати ноиски договор днес шехме да имаме ислас на две морета. а и техноимпекс немаше да е тво
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо съсипахте селата и сега обинявате ЕС, че ядем лоши храни политика на *** и на съсипията на държавата. Верно БГ можеше да е друга ако ги нямаше тия крадци и некадърници. Защо има БГ на двe скорости.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не те е упълномощил да говориш от името на всички трудоваци.
14
10
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Орешарски управлява 1 година,като половината от нея под звуците на вувузелите на такива като теб.ГЕРБ управляват 10 години и не само,че още повече ни загробиха,ами изтеглиха 16 милиарда заем,а после още два пъти по 1 милиард,които пари и децата и внуците ни няма да могат да върнат.Но за сметка на това управниците станаха милионери и милиардери,а стадото блее ли,блее.
13
17
 
14
 
! Отговори
работник преди 5 години
Ние работниците не подкрепяме паразитната БСП прослойка заграбила чрез фалшива приватизация богатството на България.Ако тези търтеи дойдат на власт аз спирам да работя и ще живея на спестявания докато си отидат ***.
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята я ковял Борисов,дрънка дантеления Георги.С какво ли друго се препитава Георги,освен да лиже з..ка на Буда,зер депутатската заплата е капка в морето от незаслужени доходи.Георгииииии,може и да се наложи да ни освобождава президента от българомразци като теб и твоя гуру.
11
16
 
12
 
! Отговори
видяхме ги преди 5 години
Нали имаха властта за кратко.Орешарски ли беше, Обещарски ли какво направи?Само се опитаха да загробят държавата.Миналата година нали пРезидента беше направил някакво фалшиво правителство?И те направиха мармалада и си отидоха.
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелка я давате за пример, че хвалила Бойко?!Това бабе напълни Германия с *** и поведе ЕС към разпад.А ББ за едно "Браво" е готов на всичко!
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ковял Бочко, историята ли, не разбрах? Смях се с глас, ловял историята. Да каже ковача, като толкова кова и се трепа, защо сме стабилно най-бедни и най-болни в ЕС, най-бързо намаляващи и напускащи, най-корумпирани и най-недоволни? Ковача да напише поне едно добро направено за българина, поне едно? За болните няма, окрадено е, за децата също, по схеми се краде от всичко. Който му киха е под крилото му, ненаказуем. Който се полакоми и не му носи, идва безумеца Гешев и му спретва акция.
8
1
 
9
 
! Отговори
Макрон- Бойкоисторик преди 5 години
Мен , защо не ме цитирате бре и аз казах нещо на Бойко вчера ,но явно нещо свободата на словото ви не случайно е на 110-то място в света...
7
15
 
13
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Баш пък тая лъжлива комисионерка ли да е бъдещето за България?Заедно със склерозиралият си, насиращ се електорат?
6
21
 
15
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Много противна жена. И духовно и физически.
5
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах я. Абсолютната истина казва. За майките, за здравето, за пенсионерите, за образованието. Баце е на власт, защото е угоден на лицемерите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако цапа и мирише.
3
3
 
26
 
! Отговори
Българите преди 5 години
искат и герб в затвора, да се уточним
2
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие може да искате България пак да стане ваша, да си краднете наволя, но българите ви искат вас в затвора. Залко, че няма кой да ви вкара там.
1
5
 
26
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
направо я разкова историята. Скоро страната ни ще е история.