Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!

Мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" да отпадне, коментира още премиерът
Обновена: 12 май 2018 19:48 | 12 май 2018 19:23,
419
Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!
Снимка: БТА

Близо 5 млрд. лв. отделя държавата за здравеопазване и не може всеки да ни протестира под прозорците, така ще счупим държавата накрая. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора във връзка с днешния протест на медицинските сестри в София.

Още по темата

"Ние нямаме отношение към медицинските сестри. Ние даваме пари на Здравната каса и като бюджет на здравното министерство и то съответно на болниците. За първи път от много време се вдигнаха лимитите, така че шефовете на болниците трябва да си ги отрегулират и да направят така, че да е справедливо. Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Разбирам ги, но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия ден… Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. Болниците получават огромни пари от Министерството на здравеопазването и по клинични пътеки от Здравната каса", обясни той, цитиран от "Фокус".

Премиерът Борисов коментира още, че мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори.

По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

"Колкото можем повече да ги държим въглищните централи, толкова по-добре. Но рано или късно съм убеден, че както в много големи държави ги затвориха, и тук ще стане така. И то през вредните емисии - цената им ще стане толкова висока, че няма да е изгодна", каза още Борисов.

За предлаганите промени в Пакет "Мобилност" министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц.

Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.

"Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по транспорт ще бъде в 14.00 часа при мен, за да направим среща с транспортния бранш. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса, а точно обратното. За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа. Понеже много ги е яд, защото специален гост в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, сега в Германия президентът Макрон и аз и пак им е неприятно и дай да почваме с фалшивите новини", каза премиерът.

Той настоя и че е фалшива новина, че чака да мине председателството, за да даде оставка.

"Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Растат доходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте БВП, растат доходите", коментира Борисов.

"Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани. С македонците заедно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние ходим там, и то винаги е едно бутане, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме заедно да сме в хотели, заедно да ходим на плочата", продължи премиерът.

Борисов каза и че е получил много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, в което той предлага среща в скоро време на тема Западни Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това лице, да казвам човек е нереално, разнебити държавата основно поради комплекса му за малоценност, огромното его, безумна тъпота и неконтролируем страх да не го убият както и безгранична алчност! Иска и взима властта от българите, а същевременно ни мрази и се отнася жестоко. Лицето е ненормален, с психически отклонения, това го вижда всеки. Властва но не управлява, всичко е ден за ден, без план и стратегия. Ето защо рухнахме и държавност няма! Когато го изритат ще разберем за поразиите!
325
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред прозорците, мониторите ,работните места няма значение , но трябват промени в здравеопазването .Всяка болница всяко отделение се ръководят от правилник за вътрешният ред изисква се стриктното му спазване и съответният контрол .Лекар, сестра санитарка имат длъжностна характеристика и точно тя определя какво трябва да се извърши от даденото лице.
324
2
 
9
 
! Отговори
Rusofob преди 5 години
Га откраднахте от КТБ 6 млд.не бяха много,а сега 5 млд.за здравеопазване...са много!
323
1
 
3
 
! Отговори
Rusofob преди 5 години
И кой определя,дали 5 млд са много-ти ли!?
322
1
 
9
 
! Отговори
какво ще счупим бе?? преди 5 години
Най-гадно е където Бойко казваш: Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. То каква държава има бе Бойко? Държавата щяла да се ,,счупи''. Тиквата ще ти се ,,счупи" от толкова мислене.Все едно казваш ,,Кефът ми счупихте,ще ходя до Маями да се пека" А като казваш ,,Ние нямаме отношение към медицинските сестри",кажи към кои професии имаш отношение?Само с ремонти ли ще ни запълваш новините и как режиш лентички?То парите за ремонти са дадени от Европа,не си се бръкнал с нищо,а даже ги крадеш
321
1
 
8
 
! Отговори
Бойко:мен НЕ ми пука преди 5 години
Само от първото изречение,което прочетох:"Ние нямаме отношение към медицинските сестри", ми стана ясно,че Бойко иска да каже ,,Хич ми НЕ пука за който и да било".Това ,,Разбирам ги, НО..." - го тълкувам ,, Знам,че нямате пари, дреме ми. Другите ала-бала приказки дето нямат нищо общо,хич не ги погледнах. Нямаше смисъл да се чете по-надолу,само глупости и борисови,,бисери". Трябва да почна да си ги записвам,сигурно и учебник по медицина няма да побере такъв голям обем. След време да се публикуват.
320
1
 
10
 
! Отговори
пожелавам ти Бойко преди 5 години
Мутро противна, пожелавам ти:1) не само някой да протестира пред прозореца ти, а с 1 камък да те замерят по главата и да няма кой да те превърже: Как може да изръсиш това??? Цитирам: Не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия денНе е правилно така, ще счупим държавата накрая.2) пожелавам ти да НЕ остане 1 българин да ти бачка в държавата, щом твърдиш цитирам:,,Растат доходите, най-ниската безработица" 0 останали българи =0% безработни.Връщай си сам заемите от ЕС
319
1
 
11
 
! Отговори
Бойко в час ли си бе преди 5 години
Бойко в час ли си бе,какво ти се е размътила кратуната? Протестът е от страна на медицинските сестри, а ти почваш да говориш за АЕЦ Белене, българските превозвачи и транспорта и Макрон. Мен какво ме топли,че всяка година с македонците ще ходиш при папата? Хората ти се оплакват,че с 650 лева няма какво да ядат,а ти най-нагло казваш цитирам: "Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Растат доходите, най-ниската безработица. "Ние нямаме отношение към медицинските сестри.
318
1
 
10
 
! Отговори
до Бойко Безсрамния преди 5 години
Бойко, не ме интересува какви пари си дал на частните болници или дали изобщо си ги дал.По-скоро си мисля,че заедно с Цецо сте си купили още по 1 апартамент,но искам да отговориш защо в Ловеч не плащате заплатите на медицинските сестри и докторите? В тая държава хората ангария (без заплащане) ли ви работят,както под турско иго? И да ти каже хората не само ще протестират под прозореца ти,ами да вземат по 1 камък и да ти го строшат. Следващият път като те заболи коляното никой да НЕ ти помогне.
317
2
 
15
 
! Отговори
azbeaz преди 5 години
Като протестираха полицаите нищо не каза, вдигна им заплатите на следващия ден! Ама то те го пазят от народната ,,любов,, Сега за сестрите, не може, кво ми идвате тук.....Ужасни хора са това, дано скоро ги свалят от власт!
316
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук може да остане този КОЙТО МУ Е ДАДЕНО ПРАВО ДА КРАДЕ И ДА НЕ СЕ КРИЕ.Или пенсии, и тук там някой свестен от зор ,без избор
315
0
 
15
 
! Отговори
Щом заминават е малк преди 5 години
Щом заминават, значи малко им се плаща. А дали тези 5 милиарда стигат до когото трябва е под въпрос. Яко се краде. Знаем, че не ти се занимава с истинската работа, но не може да се занимаваш само с крадене, купуване на ЧЕЗ, суджуци. Сега пък и парите от Белене са свършили и трябва пак да ти пуснат кранчето.
314
1
 
2
 
! Отговори
Армя, Арема, Заводъ: преди 5 години
- Поздрави на ортабудалята и Бойко Борисов по случай парада!
313
1
 
3
 
! Отговори
kefteni pradukti преди 5 години
Зареждайте братушки САМО от ЛУКОЙЛ!
312
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки " работодател " на партиина фирма е слуга на партията, която го е поставила. За него е важно да не изпусне кокала. В службите нагоре дебнат как слуша.ТУК НЯМА НИЩО ОБЩО ПАЗАРА НА ТРУДА, ПАЗАРА НА СТОКИ И УСЛУГИ .ТУК Е ПАРТОКРАЦИЯ НА ЕЛИТА.
311
6
 
2
 
! Отговори
партиен активис преди 5 години
До анти. Когато няма пазарна система Не е необходимо ПАРИТЕ да са в спящи сметки в хората по отделно. Може да им се плаща толкова колкото да им покриват разходите в домакинството. ДЪРЖАВАТА ТРУПА В НЕИНАТА КАСА И ХАРЧИ СПОРЕД ВИЖДАНЕТО НА ВЛАСТА. ТАКА Е ТУК.КОЙ НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ПЪТУВА НА ВЪН.КОЙ НА ЗАПАД, КОЙ НА ИЗТОК.
310
0
 
5
 
! Отговори
Анти преди 5 години
До Анонимен 319Вдяна ли или ти е трудно,а? Не трябва човек да е "панелен икономист",за да ти каже,че такива като теб,които дават заплати на хората колкото да не умрат от глад няма как да купят нещо и така парите да се завъртят в обръщение и да се задвижи икономиката. За да може човек да плаща първо трябва да има,а като няма пари то той не купува и парите стоят, яма обръщение,няма търговия и така забуксува цялата икономика и после,защо нямало икономика. Това е мнението на един "панелен иконо"
309
0
 
7
 
! Отговори
Анти преди 5 години
До Анонимен 319Сега на такива като теб "работодатели" ще ви се наложи колкото и да не ви е приятно да вдигнете заплатите не двойно,а тройно за да си намерите работници и то нискоквалифицирани и пак не е сигурно дали ще намерите някой. Като не плащахте на читавите хора заплати каквито заслужават те хората избягаха по чужбина и никога няма да се върнат тук отново,а вие си търсете баламурници,които да ви работят ама нямааа. Ще плащате и песен ще пеете и ако намерите някой трябва да сте доволни
308
2
 
10
 
! Отговори
Анти преди 5 години
До Анонимен 319Говориш като работодател. А сега да те питам ти за без пари ли искаш да ти работят хората? И защо, за да си купиш поредния лъскав джип с който да се фукаш пред младите *** ли? Е за това ли трябва да плащаш жълти стотинки на работниците си? Е свърши тая вече. Сега вече обявиха, че плащат 1500 лв. за пастири/овчари/ и пак няма. Търсят се и хлебари, строители и какви ли не още и пак няма, но така ще е защото от 1989 г. държахте хората да ви работят като роби и всички избягаха.
307
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМА ЧЕ ГАДЕН СТАРЕЦ!