Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!

Мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" да отпадне, коментира още премиерът
Обновена: 12 май 2018 19:48 | 12 май 2018 19:23,
419
Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!
Снимка: БТА

Близо 5 млрд. лв. отделя държавата за здравеопазване и не може всеки да ни протестира под прозорците, така ще счупим държавата накрая. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора във връзка с днешния протест на медицинските сестри в София.

Още по темата

"Ние нямаме отношение към медицинските сестри. Ние даваме пари на Здравната каса и като бюджет на здравното министерство и то съответно на болниците. За първи път от много време се вдигнаха лимитите, така че шефовете на болниците трябва да си ги отрегулират и да направят така, че да е справедливо. Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Разбирам ги, но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия ден… Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. Болниците получават огромни пари от Министерството на здравеопазването и по клинични пътеки от Здравната каса", обясни той, цитиран от "Фокус".

Премиерът Борисов коментира още, че мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори.

По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

"Колкото можем повече да ги държим въглищните централи, толкова по-добре. Но рано или късно съм убеден, че както в много големи държави ги затвориха, и тук ще стане така. И то през вредните емисии - цената им ще стане толкова висока, че няма да е изгодна", каза още Борисов.

За предлаганите промени в Пакет "Мобилност" министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц.

Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.

"Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по транспорт ще бъде в 14.00 часа при мен, за да направим среща с транспортния бранш. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса, а точно обратното. За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа. Понеже много ги е яд, защото специален гост в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, сега в Германия президентът Макрон и аз и пак им е неприятно и дай да почваме с фалшивите новини", каза премиерът.

Той настоя и че е фалшива новина, че чака да мине председателството, за да даде оставка.

"Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Растат доходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте БВП, растат доходите", коментира Борисов.

"Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани. С македонците заедно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние ходим там, и то винаги е едно бутане, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме заедно да сме в хотели, заедно да ходим на плочата", продължи премиерът.

Борисов каза и че е получил много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, в което той предлага среща в скоро време на тема Западни Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
2
 
27
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Майкооо,ама тоя човек от мандат на мандат по-зле става.Ужаас! Функционално неграмотен! Не разбира какво чете,не разбира какво му казват,не разбира какво говори!
285
1
 
27
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До 290,не искам да бъда груб но ти си страшно тъпо парче. Нямаш си и на идея какво им коства на тези жени да спасяват изчадия като теб ежедневно, да ги бият, ругаят, да получават на ръба на минималната(въпреки че в рамковия договор е посочено 2 мин заплати като основна, ама на кой му дреме) Не се и казвай неподготвен.
284
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
Съгласен съм с медсестрите, но нека първо се запитат защо шефовете на отделения, директорите и заместниците им имат имоти за милиони левове и идват на работа с нищо по-евтино от 100 000... Знаем, че ги е страх за работата си, но в случая Бойко е прав. И 20 трилиона да даде, ще нахрани само шепа хора още повече. Много хора по веригата са за затвор преди да се стигне до премиера.
283
2
 
7
 
! Отговори
Доларвери преди 5 години
До далаверата БеленеДалаверата ветрени мелници цветелинови,много по-скъпи от тока на аец,която ако беше построена навремето,нямаше да има такива загуби.А за далаверата шишева КТБ,щото бебчо е наш и е вътре в нещата,а за далаверата на века-ЧЕЗ....изобщо далавера след далавера
282
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина чичката от Банкя е доказал многократно, че е уникален тепе:гьоз!! Да управляваш този заспал и страхлив наш народ е Дар Божи. Може да си крадеш, лъжеш, мамиш, внушаваш, продаваш и предаваш безнаказано. Само малко да му дадеш да живее нормално, да се почувства, че може да си мисли, че определя живота си, Той няма да те пита и търси сметка колко си го крал. Това не разбра този измислен герой Борисов, Банкянски балон, който скоро ще гръмне. Защо се самоизбира като мрази българите?
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
308 можеш ли да го докажеш,или предизвиквал умишлено буря от възмущения.
280
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Не на БЕЛЕНЕ: Хайде, стига си л'ъгал - засрами се малко. Никога не е имало референдум за АЕЦ "Белене". БСП предложи такъв референдум, но гербаджиите смениха въпроса с "Да се развива ли ядрената енергетика със строителството на нови мощности". Имаме два реактора и лицензирана площадка. Да видим какво ще направи правителството на Бойко. Продажници са, но като че ли Тръмп (за разлика от Хилари Клинтън) не се интересува особено ще се строи ли у нас АЕЦ с руски реактори, така че има шанс.
279
0
 
23
 
! Отговори
АРЕ, БЕГАЙ преди 5 години
ДО *** МЕД СЕСТРИ: ИМЕННО БОРИСОВ, ЧРЕЗ СИМЕОНЧО ПОСТНАТА ПИЦА ОТКРАДНА, ПОВТАРЯМ ОТКРАДНА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА 1 400 000 000 -ЕДИН МИЛИАРД И ЧЕТИРИСТОТИН МИЛИОНА ЛЕВА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я КРАДАТ. ЗАТОВА ХОРАТА ЩЕ УМИРАТ, КОГАТО НЕ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ ЗА ЗДРАВЕ И ЖИВОТ. ТАКА, ЧЕ ТЪПО ГЕРБЕРСКО К.П.ЛЕ, ХОДИ ГО ДУХАЙ НА БОКО
278
12
 
5
 
! Отговори
далаверата Белене преди 5 години
Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров и бившия червен министър Петър Димитров плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега руските под.логи отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
277
1
 
18
 
! Отговори
БЪРДОКВА СИ Е МАРУЛ преди 5 години
ПОД ЧИИ ПРОЗОРЦИ? НЕГОВИТЕ? ТОЯ ОТ ШУБЕ Е ИЗПЕРКАЛ ТОТАЛНО! ВСЕКИ Е МАЛКО ***, НО НА КРЕ ТЕНА ОТ БАНКЯ МНОООГО МУ ЛИЧИ, ЧЕ Е МНОООГО ***.КАТО ГАВАЗИН НА ЦАР ТОДАР И ЦАР СИМЕОН, СЕ Е ВЗЕЛ И ТОЙ ЗА ЦАР, КАТО БЪРДОКВА. ЗАБРАВИ ШУТА РАНГА СВОЙ, И ЗА ЦАР СЕ ВЗЕ ТОЙ! И ОЩЕ - РЕФЕРЕНДУМЪТ ЗА БЕЛЕНЕ Е ЛЕГИТИМЕН! ТОВА ЧЕ, СЕРЬОЖАТА СТАНИШЕВ СЛЕД ПЪЛНАТА ПОДКРЕПА НА ХОРАТА СЕ СПОТАИ КАТО ОБЛАК В *** Е НЕГОВ, НЕ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА. КАК ВСЕ ГАДОВЕ НИ УПРАВЛЯВАТ? КЪДЕ Е АКЪЛЪТ НА БЪЛГАРИНА?
276
1
 
9
 
! Отговори
Да на Турски паток преди 5 години
Като сме такива умници,сега ще внасяме руска газ от северен поток,с всички екстри и такси.Мечтаното хъбче борисово отива на кино,след като газопроводът минава през Турция,Гърция,МакедонияСърбия и.т.н.Можело и без нас.А за нас-прас!
275
11
 
4
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 3 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
274
21
 
6
 
! Отговори
тъпи мед. сестри преди 5 години
Държавата дава достатъчно пари на здравната каса ,която е длъжна да разпределя парите между лекари и мед . сестри ! Какво е виновен Борисов ,че здравната каса е решила ,че труда на мед. сестрите е около 600 лв. на месец ?! Щом имат претенции за по-високи заплати ,да протестират под прозорците на здравната каса , а не под прозорците на кабинета на Борисов ! Все едно аз да има претенции към шефа ми ,но да не протестирам пред него ,а да протестирам пред шефа на комшията ,който няма нищо общо !
273
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RusofobНяма нужда даже да купуваш избори.Безплатно е да държиш цик,която да включи мъртвите души.От години от избирателните списъци не са заличени починалите.
272
1
 
14
 
! Отговори
Rusofob преди 5 години
До АнонименГЛУПОСТИ-БИЛ ИЗБРАН ОТ НАРОДА!?тИ НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ?Дори самият той знае,че не е избран от народа,а е на този пост с купени гласове на малограмотни ***!?
271
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като не им харесваКато му тежи премиерството,да се върне към основната си професия-пожарникарството.
270
0
 
15
 
! Отговори
Rusofob преди 5 години
"Не може всеки да ни протестира под прозорците!" !?А ти кой искаш да ти протестира под прозорците-ТЕЗИ ,КОИТО ТИ ЦЕЛУВАТ РЪКА ЛИ!? АЙДЕ ОТИВАЙ НА КУРС ПО ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ ПРИ ДОН КОРЛЕОНЕ!?
269
15
 
4
 
! Отговори
като не им харесва преди 5 години
да отидат да работят в туристическия сектор да чистят хотели по 12 часа на ден за същите пари ,които получават сега като мед. сестри и нищо не правят , правят 5 инжекции ,превързват няколко пациенти и това им е голям проблем да българските мед - сестри ! Пратете ги да чистят хотели по 12 часа на ден ! А ако знаят много пратете ги в Русия да работят за 150 долара на месец и да им дойде акъла в главата !
268
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Боко Тиквата, или Боко Суджука е страшен про,стак. Такъв *** и бай Тошо не беше. Той вече "счупи" всичко в тая държавя, какво да се счупва още. Такъв нагъл мутренски мафиот нява като тоя екскремент. Кога ще те гръмнат тикво.
267
1
 
10
 
! Отговори
Цв. преди 5 години
До Анонимен 291ДА СИ СПЕЧЕЛИЛ ИЗБОРИ И ДА СИ ИЗБРАН СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА.