Визитата на Радев в Русия – знакова или компрометираща?

Ще повдигне ли Путин темата за вдигането на санкциите?
22 май 2018 11:15,
71

Вчера Румен Радев пристигна на своето официално посещение в Русия и се срещна с Дмитрий Медведев, а днес в програмата на президента на България влиза среща с държавния глава на Федерацията Владимир Путин в Сочи. Подобна среща не е имало от близо 10 години.

Още по темата

За последно Путин беше в България през 2010 г., но тогава той бе у нас в качеството си на премиер. Български президент пък не е посещавал Русия от втория мандат на Георги Първанов.

Очаква се енергетиката да бъде главната тема на разговор между двамата. Не се знае дали Путин ще постави темата за вдигането на санкциите срещу Русия. Вчера това не направи Медведев. Стана ясно, че скоро на посещение там ще отиде и премиерът Бойко Борисов.

Според председателя на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова посещението на Радев е наистина знаково, особено в контекста на предстоящите срещи на Владимир Путин със световни лидери.

"ЕС вече започва да отрезвява по отношение санкциите и се появяват все повече гласове, които искат забраната да се вдигне. Не трябва да има разнопосочна външна политика, която да се следва от премиера и президента", категорична е тя в студиото на "България сутрин".

Шаренкова очаква от визитата сближаване на връзките между България и Русия.

По думите на бившия зам.-председател на СДС Иван Сотиров българският президент има достатъчно правомощия и авторитет да защитава българския национален интерес, но не го прави.

"Радев се държи по-скоро като застъпник на Русия в Европа. С това посещение се дава анонс за рестартиране на тези мега корупционни проекти в енергетиката. Едни и същи лица промотират тези проекти. Там, където се е крало, пак ще се краде", подчерта Сотиров пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза още, че Радев не се държи като натовски генерал, а по-скоро компрометира с държанието си България пред Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата не е знакова. Не е и компрометираща. Тя е среща на отчаянието! От догодина газ през Украйна няма да се пренася. А гледам, че българските политици забравиха да засадят достатъчно фасул, при преработването на който като ширпотреба се получава газ. България ще трябва да си сече дърветата от горите. Но те пък са обещани на Турция и не и ли ги дадем, ще си развали дослука. Вече няма да сме аркадаши! И ББ ще се почувства като прилъстен(а) и изоставен(а).
28
4
 
6
 
! Отговори
??? преди 5 години
българия е единствената страна в ес, която е изцяло на 100% зависима от енергийни суровини , идващи само от едно място, при това място извън ес!****************************************************************************Кой те е спрял да купуваш от където искаш??? Само циврят по цел ден от козяк. Ай сиктир, намалете си цената на шистовия газ и всички ще го купуват.
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и руската преса съвсем ткрито му се подиграва, Радев няма нито правомощията нито капацитета за да коментира енерегийни проекти, за първи път съм свидетел на такова падение на президентството, тоя човек няма капка достойнство
26
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения знак е, че така наречения президент не става за нищо. Както и предишните междувпрочем. Само слугинаш.
25
2
 
3
 
! Отговори
НИКОЙ В РУСИЯ преди 5 години
НЕ ПРЕГОВАРЯ С КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ. Ако има нещо да се прави на тази територия ще го обсъдят с ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ
24
4
 
6
 
! Отговори
batmario преди 5 години
кой изтри Стара Велика България от картата...Някой брат...***...Всичко за което Радев е отишъл ще го получим...
23
4
 
3
 
! Отговори
haha преди 5 години
могат ли янките да кажат, че радев е "предател", след като е стажувал там, води се натовски генерал, пък сега открито работи за рубли и лобира за русия ?**************************************************************************Пиндосите се имат за изключителни, при тех предател може да бъде само пиндос. Останалите са слуги, васали и нищо повече.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев посещава една победена и разорена държава от Студената война. В такива държави живеят със спомените как са победили прези стотици години някойси, избиват си комплексите
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не пиша нищо лошо за нашия или руския президенти. Обаче тролите спонсорирани от кремъл сеят омраза. Не мога да повярвам, че братушките пишат подобни неща
20
5
 
12
 
! Отговори
Браво Радев преди 5 години
Браво Радев, с теб е България. Винаги ще има шепа американски слугинаж да недоволства. Те такива са се радвали над кланетата на българи през турско робство. Дори Дизраели, когато е изпратил флот в помощ на Османската Империя за да могат да изколят 40 000 българи в старозагорско, пак е имало поклонници на Великобритания и Дизраели! Но умните и кадърни българи сме повече и те подкрепяме. Напред Радев!!
19
25
 
5
 
! Отговори
66 преди 5 години
Предишният подобен негодник , като Радев , агента Гоце , щеше да прави ГОЛЕМ ШЛЕМ С *** !!!!!! Горко ни с такива измислени *** ....
18
1
 
24
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Защо изобщо ми цитирате мнението на тоя (политически) труп Сотиров ? Стига с тия писъци от гробищата ! Меркел оня ден отиде при Путин и го поздрави на руски - значи е унижила Германия....О, безумни и юроде !!!
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние научихме руснаците на четмо и писмо, а те виж какви гадости пишат за нас
16
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна излагация
15
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам нещо непочтено и лошо относно посещението на Българският Президент Румен Радев в Русия, и срещата му с Русия Президент Владимир Путин. Имаме възможността да поправим някои грешки( от наша страна),но за жалост, обществото ни е така настроено срещу Русия( отвратителна работа са изършили тези от Козяк),че каквото и да направи г-н Радев,повечето от българите няма да са доволни.
14
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя сега ще плонжира пред Путин Срам
13
7
 
19
 
! Отговори
трепльо преди 5 години
американските бежанци да не плюят по Русия - няма да получат американски визи.. ***
12
13
 
38
 
! Отговори
Токту преди 5 години
Горд съм, че имаме такъв президент! Не е слуга на началниците в Брюксел и Вашингтон, а отстоява БЪЛГАРСКИТЕ интереси.
11
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
агент Радев.
10
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отива да се глави за слуга.Да видим дали ще може да поеме унижението.