От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!

Турция и Германия се възползваха, "добър урок за София"
22 май 2018 08:29, Елка Василева
321
От Русия: Отказът на България от "Южен поток" - голяма грешка!
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че отказът на България през 2014 г. от "Южен поток" е бил грешка, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"Отказът на България от "Южен поток" беше много груба грешка. Турция веднага се възползва от шанса си, а Федерална република Германия строи "Северен поток-2". Добър урок за София", написа Пушков в Тwitter.

Агенцията припомня, че президентът Румен Радев, който е на посещение в Русия, в интервю за вестник "Комерсант" казва, че България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море и че такъв проект може да бъде наречен "Български поток".

РИА Новости цитира по този повод и мнението на политолога Александър Сафонов, според когото на България й е повлиял примерът на Турция, имайки предвид "Турски поток". Реализацията на руско-турския проект дава възможност да се решава как ще се доставят енергоресурси в Европа, смята политологът.

"Ако те минат през България или ако България поне частично получава ресурси през турска територия, това ще е много изгодно за София", каза Сафонов пред радио "Спутник".
/БТА/


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мдаа русофоб=предател ясно
267
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белене -
по-добрия Чернобил!
266
1
 
4
 
! Отговори
ilia преди 2 години
ХА ХА ХА
Изпуснал питомното , та гони дивото!
ха ха ха
По дяволите-имаме много точни поговорки!!!
Означава ,че много пъти сме го правили това!
265
4
 
4
 
! Отговори
От рушняци преди 2 години
Ум не ща!

Няма по- долно племе от тях

За тях бизнес е да те оберат, евентуално да те убият
264
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали е направен грешка може да покаже само сравнение между договорите за ЮП, ТП и СП2. Ама тези договори били търговска тайна! Сигурно няма грешка!
263
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Южен поток" стана "Турски поток"................в цялата вселена няма по тъпо-племе от герберите................айде сега освен на Русия, ще се молите и на Турция и Ердоган.............ГЕРБ ще излезнат по-вредна за България партия дори от турската партия ДПС.
262
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви европейце не сте........................овци си бяхте, овци ще си останете.............айде марш на Запад да робувате по строежите(мъжете) и да миете германски задници(жените)!!!
261
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните страни за пореден път прецакаха малка и бедна България...............като няма политици да защитят БГ-национален интерес.................така е!
260
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма "Южен поток", нито "Български поток"............има "Турски поток"..............Германия скоро ще има два Северни потока - 1 и 2.
Така става на територията, управлявана от ГЕРБ.............стратегическите грешки се наказват жестоко от големите играчи.
Добър вечер, селяни прости!!!
259
7
 
10
 
! Отговори
Изплащач наАЕЦБелене преди 2 години
Енергийната зависимост води до много други зависимости.
Монополистът винаги ти диктува усливията. Факт.
258
13
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен259
Какво направи РФ с Украйна?
Построи Газови тръби около нея защото някои Украински политици се направиха на велики
Украйна спря каквото успя като търговия с РФ 2014-2015 година първо военна а след това и гражданска а 2016-2018 РФ продължи търговията че дори я увеличи

Ако на мястото на РФ беше САЩ и някой му спретне подобен номер какъвто им спретна Украйна - сега за Украйна щеше да спорим терена и на Луната ли прилича или на Марс
257
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно е да видим само какво направи Русия с Украйна през която минава техния газ, за да не се поддаваме никога на изкушението да правим някакъв бизнес с тях в областа на транспорта на газ.
256
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този да дава оценки за българската политика? Ясно е че изказването му е провокация която цели да разлае проводниците на руската политика у нас.
255
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяхме се хванали на въдицата щеше да е още по-голяма грешка.
254
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да си пишем по форумите, едно е ясно: Всяка държава защитава националните си интереси. Само България - не. Русия не е СССР. Приятелството си приятелство, но сиренето е с пари. А с Русия дори приятели вече не сме. И безплатен обяд няма. На България й трябват достойни и смели политици. За съжаление никаде не се виждат такива. Само преклонени главички.
253
8
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 2 години
Нашите продажни политици спряха двта реактора в АЕЦ Козлодуй,после Южен поток и АЕЦ Белене само и само да угодят на западните си "приятели" в разрез с българските интереси. Ако бяхме построили Белене сега щяхме да продаваме ток на Турция,а сега те ще построя централите си преди нас.
252
23
 
11
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 2 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.
Видяхте какво стана с „Южен поток“ и атомната централа „Белене“. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
251
21
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Някъв пиян колхозник написал нещо в туитър и тука веднаха ореваха орталъка 250 путинопоклонници.
Никакъв руски поток няма да има в България! Да си знаете, пак гладни ще стоите, долни ***!
250
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8===о
А вам ничего и не предлагают, успокойтес
249
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 234

Не, България няма да хване последния влак. На българските политици близането на задници е най-милото. Утре от Посолството ще ги поканят пак да *** и интересите на държавата кучета ги яли.