За скандала с водата: Трябва да се внимава с думите!

Народен представител не може да се държи като гражданин
22 май 2018 13:00,
19

ГЕРБ внесе сигнал в ДАНС и прокуратурата за публикацията на Таско Ерменков, че водата в София е отровна. Червеният депутат предизвика скандал, след като написа съобщението във Facebook профила си.

Още по темата

Последваха реакции от официалните институции. От Софийска вода категорично заявиха, че водата е с гарантирано качество и отлични характеристики. Столичната здравна инспекция също увери хората, че консумацията на ѝ не крие риск за здравето на хората.

"Много е важно политиците да внимават и да мислят, когато употребяват отделните думи. Имам усещането обаче, че напоследък все по-малко се съобразяват с това. Не можеш просто да кажеш, че водата е отровена, след като е ясно, че това ще предизвика определена реакция", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Татяна Буруджиева.

По думите ѝ има други начини, които сериозните политици биха използвали, за да обяснят на обществото, че има сигнали за нередности.

"Държавниците трябва да уважават първо институциите и себе си, за да могат да ги уважават и другите", отсече още Буруджиева.

Пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Арман Бабикян подчерта, че депутатът от БСП Таско Ерменков трябва да осъзнае на първо място, че е народен представител.

"Всеки въпрос и всяка дума, която се произнесе, има съвсем друг вид тежест. Тези хора са упълномощени от обществото и по някакъв начин представляват законодателната власт в България. Необходимо е да се държат адекватно", подчерта той.

И двамата гости в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев се обединиха около тезата, че е недопустимо човек, разполагащ с властта на една държава, да се държи и "вълнува" като обикновен гражданин. А имунитетът, който имат народните представители, е за да си вършат работата, а не "паникьосано да задават въпроси, които объркват хората".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е какво е мнението на ГРОБ за проверката на разноцветната река. И там не установено нищо нередно а реката си тече вече 15 години в различни цветове
9
3
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
Е в Хасково като е отровена , какво ?Ах забравих те Софиянци са бохопомазани
8
4
 
1
 
! Отговори
ПСи оръжие ползваха преди 5 години
ОБлъчени жертви на спец активното анти българско мероприятие трепереха срещу професор доктор Таско Ерменков и се радваха че от милион чешми били взети цели 40 проби на които били направени цели 1000 анализа фалшиви както те знаят перфектно..Целта е НИКОЙ БЪЛГАРИН Да не СМЕЕ да се ЖАЛВА че го ТРОВЯТ С ВОДА От чешмата..
7
1
 
0
 
! Отговори
Тровят с ХЛор милион преди 5 години
Изпозлвали са тежко психотронно оръжие за обсебване и озверяване на милиони БЪлгари отровени от ВиК с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо лечебна вода/ в София да се провери водата ако мирише да се иска намеса на полицията срещу Софииска вода/Ползвали са пси препрограмиращи клипове облъчващи през екрани на телевизори. Цел Смачкване на всякаква съпротвиа срещу Организирано отравяне на милиони Българи и гости.Пострадах и експертки химички на които са отровени близките..трепереха
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Паника и психоза има и тя е от безхаберието на ГРОБ, какво се случва с язовирите ако някой сипе наистина нещо и някой види от тука нататък никой няма да сигнализира. E сега вече ме е страх, но не от Таско Ерменков, а от управляващата каста калинки бръмбари и подобни неграмотници.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи комунистката Буруджиева атакува съпартиеца си. От двамата Ерменков ми е по-симпатичен, защото не се големее, дуе и държи като божество. Какво пречи да сподели притесненията на хората. Нали в конституцията пише, че всички са равни пред закона.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създаде ли паника и психоза - създаде. Искал или не няма значение, както никой не иска да предизвика ПТП, но се случва.Сега е редно да го отнесе.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 дена пих минерална вода и не умрях, благодаря ти Таско сега се чувствам по-добре. Cега ще те осъдят за тероризъм, похищение и отвличане на хора, обир на банка и подобни, защото на страха очите са големи ставaш изкупителна жертва на всички страхливци от ГРОБ другия път и да видиш някой да сипва нещо във водаа не сигнализирай нека пият да им дойде акъла.
2
5
 
4
 
! Отговори
Anto преди 5 години
"недопустимо е човек, разполагащ с властта на една държава, да се държи и "вълнува" като обикновен гражданин" Двамата малограмотни интриганти, биха ли отговорили, като какви граждани трябва да се вълнуват за нашите проблеми политиците управниците министрите , или те си имат свои лични за решаване, различни от нашите. Ако не работят за нашите проблеми за какво са ни тогава. Може ли да си доразвие тази госпожица още малко фантазията и интелекта, че ми стана любимка.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с водата не трябва ли?