Срещата Борисов-Путин – отваря енергийните теми?

Премиерът ни вероятно ще се опита да посредничи между ЕС и Русия
29 май 2018 14:45,
70

Остава ден преди Бойко Борисов да отпътува за Москва. За какво ще разговаря българският премиер с руския си колега Дмитрий Медведев и президента на Руската федерация Владимир Путин? На този етап Борисов отказва да коментира официално, но енергийните теми се очертават като водещите.

Последната среща между Путин и Борисов се състоя в София през 2012 г. Сегашният руски президент, тогава премиер, получи куче, а двамата подписаха договор за "Южен поток". Проектът вече е в историята, но изглежда темата на сегашната среща също ще е енергийна.

Очаква се Бойко Борисов да постави въпроса за газови доставки от Русия, за газовия хъб "Балкан", както и по-евтини дългосрочни доставки от "Газпром".

А поставянето на тези теми в Москва, както и анонсираното възраждане на АЕЦ "Белене", събира и управляващи, и опозиция, коментира Bulgaria ON AIR.

Според анализатори Борисов, като председателстващ на Европейския съвет, ще се опита да бъде посредник между Европейския събюз и Русия – роля, която пое и в отношенията между Анакара и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
България 11% Турци преди 5 години
Путин какво казва аджаба за думите на Ердоган в Сараево за Османските турци живеещи в Европа от 1000 г . (да не забравяме за Българските турци от поне 5 века в Европа пардон между другото има Графика в Уикипедия на немски за всички Държави където има турци там България с 11% Турци) айде вижде да може да коментираме че теа Медии само Хипотези предлагат
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин клекна - само дето Южен поток стана чепат - Турски и Български поток !Диверсификация - хем за Европа, хем за Русия и Украйна независима !
8
9
 
8
 
! Отговори
горошо и харашо преди 5 години
след двуличната гнусна боковска политика Боко даде заден ход, ноооо там след завоя го чака руския сосиска. по този повод симитлийския кмет е изпратил на правителстото една щайга серфилад и на листче артия им е написал какви думи да шептят като съдията свирне да им набутат първат, вторат и третата третини. а те са "горошо", "очен горошо" и "теков горош звер нема". като им е добавил че "го-тата" в горошотните думи се произнасят "ха, демек харошо"
7
10
 
19
 
! Отговори
Русофил патриот преди 5 години
Путин дано спре газта за България да се мъчат гадните българи
6
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Радев защо ходи в Москва не стана ясно. Горкия никъде не го канят и Нинова сигурно му уредила екскурзия до Русия да си купи матрьошки
5
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След двуличната външна политика на тиквата, сега ще трябва да лази по червеното килимче пред Путин , за да има въобще газ за България.Народа го е казал , кой каквото си надроби , това ще сърба.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готвят една тенджера пелмени за бат ви Боко.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко пие сутрин кафе с Меркел, обядва с папата и вечеря с Путин. Уикенда с Жан Клод Юнкер и Макрон, скоро Тръмп щял да ходи в Банкя да го гали Бойко по главата
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишле е в сравнение с тези между, които трябва да посредничи. Дянков много обичаше да ги пляска руснаците, а Делян Добрев беше убеден, че България ще печели арбитража за договора с реакторите за АЕЦ "Белене". Е разбира се нито Дянков ги напляска, нито Д. Добрев излезе прав.
1
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин с какво е заслужил Борисов да си губи времето с мишки като него?