Срещата Борисов-Путин – отваря енергийните теми?

Премиерът ни вероятно ще се опита да посредничи между ЕС и Русия
29 май 2018 14:45,
70

Остава ден преди Бойко Борисов да отпътува за Москва. За какво ще разговаря българският премиер с руския си колега Дмитрий Медведев и президента на Руската федерация Владимир Путин? На този етап Борисов отказва да коментира официално, но енергийните теми се очертават като водещите.

Последната среща между Путин и Борисов се състоя в София през 2012 г. Сегашният руски президент, тогава премиер, получи куче, а двамата подписаха договор за "Южен поток". Проектът вече е в историята, но изглежда темата на сегашната среща също ще е енергийна.

Очаква се Бойко Борисов да постави въпроса за газови доставки от Русия, за газовия хъб "Балкан", както и по-евтини дългосрочни доставки от "Газпром".

А поставянето на тези теми в Москва, както и анонсираното възраждане на АЕЦ "Белене", събира и управляващи, и опозиция, коментира Bulgaria ON AIR.

Според анализатори Борисов, като председателстващ на Европейския съвет, ще се опита да бъде посредник между Европейския събюз и Русия – роля, която пое и в отношенията между Анакара и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
9
 
! Отговори
майорски преди 5 години
нашият ще се помоли за по евтин газ , Путин ще му каже ок ....ама ще ни дадете част от черноморието на аренда за 10 години...само през лятото .....ще се снимат ...Борисов ще се върне с велики изказвания ... Путин на следващия ден ще е забравил за разговора и с това ще прилкючи всичко !
29
2
 
1
 
! Отговори
Пъшко преди 5 години
Вчера играх мач без публика с тигрите и ме носеха на ръце за баджаците.Афера публикува снимките.
28
5
 
7
 
! Отговори
Тата преди 5 години
До ПАПАпо скоро по тиквата!!!!
27
5
 
9
 
! Отговори
ПАПА преди 5 години
От Папата при Путин.... дали ще го помилват по главата ?????
26
7
 
23
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 5 години
Според мен тази информация е далеч от реалността .Какъв посредник,какви 5 лева.Разбира се ,че посещението е интересно от информационен характер,но нищо повече!?Вероятността да не се постигне нищо е много голяма,защото руснаците ще искат железни гаранции ,каквито България не може да даде!Освен това защо му е на Путин да се набутва с ангажименти спрямо човек ,който се сменя мненията по 2 пъти дневно и се управлява дистанционно от не знам къде!?!
25
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
пред гн путин никои да не се прави на посредник и да си придава важностиако русия иска да строи белене да заповяда директен внос на газ без посреднициукраина и турция на които никакво доверие сваляне на санкциите защото ниеси патиме
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На каква загуба е лукойл тъпацции,за варна магистралата преди ботевград има две бензиностанции горивото е под 2 лева и пак имат печалба ,а на лукойлт е 2.30лв това си е монопол и вие кви глупости пишете и слушате троловете на герб и им вярвате ,толкова ли сте *** народ ,ама простиии сте си българитее много простии същества.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого имате в предвид под "Тиквата"?
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тез което плюеха до сега по Русия и руските енергийни проекти за България издекламират пред В. Путин " Кат Русия няма втора ... " от Иван Вазов нещо може да е останало и за нас, я някое кранче, я някоя тръбичка. А пък ЕС и Русия нямат нужда от посредници те винаги ще се разберат и се разбират.
20
6
 
9
 
! Отговори
ннн преди 5 години
До до ПешкоНищо не си мисли.По всички счетоводни отчети ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ е на загуба и НЕ плаща нито грам данък печалба в България.По БРАТСКИ Русия прибира цялата печалба.
19
1
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
До до ПешкоАз, разбира се, вярвам на официалните данни на братушките от Лукойл, а те са, че са все на загуба. Не вярвам братушка да ни лъже, братушки сме все пак
18
2
 
7
 
! Отговори
до Пешко преди 5 години
пешее ,така си мислиш че лукоил нефтохим е на загуба, не бъди наивен, а иначе си прав, няма изток запад има интереси. За едното мерси на Запада ,мерси...Дедо казваше ,Кон мерси не яде иска зоп....
17
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов щял да `посредничи`?? Боже, упази!Посредничи във Варна между ЕС И Турция. Резултатът беше нулев. Още на другия ден им казаха на турците, че в ЕС няма да влязат.После посредничи между ЕС и Западните Балкани. Хората биха път до София и си стиснаха ръцете. Но за Бойко нашата преса каза, че бил новия месия. А иначе, щели да ги приемат не по-рано от 2025-та.Така става, когато тикви се мешат в голямата политика.
16
19
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Боко, макар и снизходителен по душа, не бива да се умилява от молбите и умилкванията на Вовата. Патоци и АЕЦ-и единствено и само безплатно, с ниски цени на газа, извозване на ядрените отпадъци някъде из необятната матушка, и кога се изплатят тогава. Щом държат братушките да заобикалят украйна и да строят централи, трябва и някое последствие да понесат, ще стиснат зъби и че изтраят някое и друго десетилетие, така и така Лукойл тук все им е на загуба, един вид благотворително бачка, та са свикнали
15
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше и Борисов да отиде отиде до руския Гулаг на свиждане при търсения от Интерпол международен терорист Путин !
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБойко пие сутрин кафе с Меркел, обядва с папата и вечеря с Путин. Уикенда с Жан Клод Юнкер и Макрон, скоро Тръмп щял да ходи в Банкя да го гали Бойко по главата Айде стига завист де. Ще се поболееш.
13
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че ще загубим много от тези заигравания с империята на злото
12
12
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Вовата пак ще се моли за паток и белене
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рно или късно всеки отивa при император Путин .