Марешки: Сделката с изтребителите – по-голям грабеж от КТБ

Лидерът на "Воля" иска мораториум върху средствата за армията
31 май 2018 11:15, Петя Славова
44

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки пак настоя за мораториум върху средствата за модернизацията на армията и пренасочването на 3,3 милиарда лева от сектор "Отбрана" към социалния.

Идеята на Марешки предизвика острата реакция на президента Румен Радев. Държавният глава е един от най-големите поддръжници на модернизацията на военните ни сили.

"Красимир Каракачанов предложи най-голямата корупционна сделка във всички времена и най-големият грабеж на българския народ, многократно надвишаващ КТБ. От всеки български гражданин ще бъдат взети няколко хиляди лева, за да си начеше крастата Каракачанов и да си купи няколко самолета", подчерта пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Народното събрание.

Още по темата

По думите му не е опасно, когато не си вещ по някоя тема - много по-опасно е, когато има "професионалисти по ограбването на българския народ в управлението на страната".

"Ние считаме, че нямаме място в НАТО. Ако утре сме начело на България, ще направим стъпки към излизане от организацията. Нека да направим един достоен народ и тогава да започнем да харчим за играчки. В Западна Европа първо са инвестирали в хората, а след това в желязото", уточни още председателят на ПП "Воля".

Зам.-председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Борис Вангелов е категоричен: "Държанието на Марешки е типичен пример за безотговорно и антибългарско поведение на един политик".

"Марешки в предизборната си кампания е написал, че България трябва да е лоялен член на НАТО и българската армия трябва да се модернизира. Освен това лидерът на "Воля" говори неверни неща. Една държава, която няма собствена армия, се превръща в територия", отбеляза той.

Според Вангелов всички съседи на България се въоръжават и ще е много глупаво ако изоставим българската армия на произвола на съдбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
15
 
! Отговори
Нено преди 5 години
Защо през 2018 в аптеките и бензиностанциите на Марешки няма ПОС-терминали?Май някой брутално укрива данъци!!
18
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Еххх експертии Никой от тук изказващите се не разбира самия самолет + броя ракети и бомби към него са най-малката част от цялата сметка.Малко инфо за размисълМиГ и Су самолетите могат да оперират при необходимост от писти с тревно покритие и/или тревно покритие с метална усилваща мрежа. Практически целия живот могат да прекарат на откритоФ-16 - поради факта че въздухозаборника на корема на самолета да има какво да е боклуче на пистата отива в двигателя - почистване на пистата с метла и четка
17
3
 
1
 
! Отговори
да преди 5 години
Волен е пръв НАТОВЕЦ .
16
9
 
12
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Който не плаща за собствена армия плаща за чужда!
15
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тоя Марешки говори като предател на България,защо го слушате.Предателите вън от парламента!И колко е хитър:ако ние сме начело на държавата...Дано никога не ставате начело на държавата.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За изразходването на парите за въоръжаване може да се дискутира, но инициативите и уклоните на Марешки будят основателно съмнение! Имам усещане за нечистоплътност в политиките и бизнесите му. Не мога да му дам подкрепа за каквото и да е!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарешки, по добре кажи защо и ти участваш в картела на горивата? Защо и ти като другите вдигна цената на бензина и нафтата?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е че е нужно високотехнологично въоръжение. Проблемът е че това трябва да става паралелно с образованието. Политиците да не се страхуват от образовани хора.Пример: Швейцария е една от най въоръжените страни в Европа. Но, имат и висококонкурентно производство, даващо на страната им огромни приходи.
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще не иде във руското посолство и да каже на Путин, че купувхме самолети през комунизма за да си начеше крастата червения сатанист, а хората сега вземат 100 лв пенсии. БГ трябва да купи 50 самолета ф-35 и да ги въоръжи със ядерни бойни глави за да нe си мерят тука *** секакви. Всeки милионер да киха по 20 милиона за отбрана и да отива да служи в казармата 10 години.
10
6
 
2
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
"Парламентът прие на първо четене закон, с който ще се облагат с допълнителен данък всички собственици на стари автомобили. Новият данък зависи от възрастта на автомобила и ще се заплаща веднъж годишно. Колкото по-стар е автомобилът, толкова по-висока данъчна ставка се определя да има, пише подуко бг. По тази същност таксата може да се определи като специфичен регресивен данък.Данъчни ставки:Автомобил от 6 до 10 години 250лвАвтомобил от 11 до 15 години 500лвАвтомобил от 16 до 20 години 750лвАвтомобил над 20 години 1000лвДанък Стар автомобил няма да заплащат хора с коли до
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По голям е грабежа да. От КТБ източиха почти милиард, а с изтребителите ще потънат едни 1.5 милиарда.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарязахме си танковетеУнищожихме си ракетитеПродадохме на поляците 100 чисто нови двигалеля за МиГ 29Съборихме кльоновете и т.н.Сега ни задължават да купуваме.Ами да ние сме богати.Най-скъпия газНай-скъпото парноНай-скъпите некачествени храни и т.н.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали Турция ни пази, що ни са оръжия?
6
14
 
9
 
! Отговори
пацифист преди 5 години
Марешки определено не ме кефи, но в случая е прав ! Разходите за въоражаване са както и да го помислиш пълнене на гушите на собствениците на фирми за устройства за изтребление и корумпирани политици. Всъщност знаете ли, че един патрон за висок клас пистолет стува колкото един хляб.
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига лъгахте! Марешки е поискал едиствено мораториум върху купуването на нови оръжия, парите ще останат в българската хазна и това е от полза за всички българи - могат да се вложат в строителство - това значи България да грейне от нови пътища. Могат да се вложат в мощности, които имат възвращаемост. Всяко приложение на тези пари е по-добро от това, да бъдат пропилени за американски бракувани бок.луци.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е Маре, руснаците не искат да си модернизираме армията. Хубаво е България да е слаба и уязвима, за да ни огъват. Ако можеше да вземем Миг-ове съм сигурен, че друга песен щеше да пееш.
3
5
 
9
 
! Отговори
Мунчо Мунчев преди 5 години
Този бизнес *** се взе много на сериозно и изведнъж започна да разбира от всичко - от дамски превръзки до програмата на НАСА. Правилно му казаха да си пие редовно хапчетата!
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожиха годно и действащо оръжие, за да имат причина да закупят американско. Не им пука, че цената ще платят всички българи, важното е да си вземат комисионните. Марешки е прав.
1
10
 
12
 
! Отговори
xax преди 5 години
Разбира се, че иска, това са пари, които ще се влеят почти директно в неговите аптечки. Гнусен популист.