Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?

Веселин Марешки и Искрен Веселинов в яростен дебат в НС
178
Да се обнови ли армията ни с "луксозни играчки" за милиарди?
Снимка: архив, Булфото

Трябва ли да се харчат милиарди за модернизация на армията, за "луксозни играчки"? Този въпрос изправи един срещу друг лидерът на "Воля" Веселин Марешки Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Марешки с покупката на военни фрегати и нови самолети само с един подпис ще бъдат откраднати милиарди от данъкоплатците.

"Най-бедната държава в ЕС не може да си позволи да отдели милиарди за военните, след като фалират болници, театри, няма пари за пенсии, за медицинските сестри, за полицаите", скочи той.

Още по темата

Лидерът на "Воля" смята, че е нужен комплексен подход за модернизиране на армията, а не купуване на парче на техника.

"Военният министър е повече загрижен за военните играчки отколкото за обещанието си за полицай във всяко село, обещание, което го изпрати във властта, а парите могат да отидат за здравеопазване, за образование, за сигурност", упрекна Марешки.

"За нас от "Воля" хората са на първо място, не самолетите, обобщи той.

Изказването му предизвика Искрен Веселинов да го упрекне, че сменя позициите си.

"Покрай джендър идеологията политиците започнаха да си сменят не само пола, но и убежденията и предизборните програми", обвини той.

Според него Марешки през последните месеци прави доста пируети в политическото пространство.

"Както е бил за бизнеса, така се оказва защитник на пенсионерите" мотирива се Веселинов.

Според него това е силна страна за един артист, но въпросът е дали един политик трябва да има такива превъплъщения.

"Обединените патриоти" от първия ден в това Народно събрание винаги сме отстоявали нещата, за които сме влезли в управлението. Въпросът за превъоръжаването е въпрос за национална сигурност и на национална чест", каза Веселинов.

Той настоя, че се пренебрегва и умишлено не се забелязват усилията на настоящото правителство и в частност на вицепремиера Красимир Каракачанов.

"Не е играчка самолетът, не е играчка фрегатата, това е гаранция, че всички здравни и прочее права, които държавата осигурява, може да ги защити на територията на страната. Продължавайки да се питам за тези ловки пируети задавам следните въпроси как можем да гарантираме своята сигурност, своите права като българи без съюзник. Някой иска да излезем от съюзниците си. Как можем да ги гарантираме без армия", каза Веселинов и призова този човек да каже коя външна сила му плаща и кой иска да окупира България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и ЕС съвсем умишлено унищожиха армията ни. Смятайте за кого лобира този индивид.
156
1
 
4
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Тук най-важното е колко пари ще се откраднат от патреотите и герб, не нещо друго, нито е важна сигурността на територията на България, нито сигурността на населението. Важното е парички да се откраднат. Сега чета как германците са мачкали с малко оръжие и хора в съотношение бая оборудвани дивизии на съюзниците. Тези искат да купят най-скъпите възможни самолети, вместо да купят нещо, което можем да си позволим като държава.
155
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До до 152 154 - А ти част от кой народ си бе, хастар такъв? Да не си част от турския? Ами да, така е - тези от нас, чиито баби и дядовци не са склонили глава пред турския ятаган и са останали българи, за разлика от твоите със сигурност няма за какво да ги обичаме. Ти, след като турчееш толкова може да си ги обичаш, но какво търсиш тук сред нас дето ги мразим? Ние си обичаме рода и държавата. Ти - прав ти път. Не можеш да ни накараш да "обикнем" твоите нови "родители". В гените ни е.
154
4
 
2
 
! Отговори
до 154 преди 5 години
Политиката в България се гради на страхът от Турция ,има няма вече 100 години е по този начин.Външни и вътрешни сили го играят този театър и ползата за България и Турция е точно 0 ла ,но друго *** просто не ни влияе.Ако си умен ще разбереш думите ми и ще се стараеш да изтриеш тази мантра дето ни се повтаря.
153
2
 
8
 
! Отговори
Ма няма проблем преди 5 години
бе пич, направо да се подарим на Турция, защо да сме гадни типове, държащи на своя род. А помиярче издухано?
152
12
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 5 години
Абе шушляк,ще *** до последния българин с омразата си към Турция. Няма държава с толкова *** народ, на който основната й работа е да МРАЗИ,най вече Турция. Още 200 г. да минат с такива като теб няма да сме мръднали и 2 години напредък.
151
3
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Анонимен 151 - прав си! Като си отвориш Остата?! и започваш да дробиш милЯрди?! глупости. При така зададения въпрос АДЖАБА вярно, за какво са ни? На теб със сигурност не ти трябват. Апропо, въпроса за монопола на горивата - виж тук си прав - Марешки използва като предизборен трамплин. После стана тих като мушица по темата. Може би скоро пак ще "проговори"? Не съзнавате ли хора, че този е абсолютен шут с уклон към дребно хулиганство и голямо гешефтарство? Като гледам, Бойко го е гнус от тоя.
150
3
 
12
 
! Отговори
Защо са ни преди 5 години
самолети, като има турски? Защо ни е АЕЦ, като Турция ще има и ще ни продава ток? Защо са ни болници, като имаме турски? Защо ни е държава, като Турция има? Защо сме такива безнадеждно прозти индивиди?
149
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Марешки има смелостта да пита аджаба защо са ни тез самолети? само той си отвори остата за монопола на горивата....въпроса е защо само той, а парламента спи, прави си планове за някви самолети за милярди, какво ги интересува тях хората дето им плащаме заплатите.то е ясно де като си избрахме агент Радев ...
148
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
соске нанайси коментара?
147
3
 
9
 
! Отговори
Държавата преди 5 години
е със затихващи функции. Трябват ни единствено повече паркове за гробищни места.
146
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До TF-X - браво помаче, научило си се да четеш. В "майка" Турция ли? Съмнително. Там само клекала би могло да миеш. За да сте "истински" чеда на майка Турция. За мен е непонятно друго. Защо като толкова се кефите на Ердоган, все насам гледате? Все по тукашните форуми висите? А, забравих. Там биха Ви клъцнали с ятаган топките за това. Ае скрий се в Родопското село от което си изпълзял.
145
4
 
7
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Някой пита ли ни дали искаме в ЕС и НАТО ? Толкова ще ни питат и за самолетчетата на Радев и Еврозоната от която вече Италия се отказва. Англия /световните пирати/първа избяга...значи няма никаква сметка !
144
4
 
5
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Ще се купят "играчки", ми как ? Кво ще има на парада за Гергьовден ?!
143
1
 
9
 
! Отговори
Ще стане преди 5 години
Какви луксозни играчки какви пет лева.Вие нямате пари за вафли тръгнали сте да мечтаете за летящи луксозни играчки.
142
5
 
2
 
! Отговори
tyr преди 5 години
Тъи е.Като не сте яли сладолед и банани.Нямате армия.Мазния каза ако ядете сладолед и банани на нова година ще има самолети.Ама вие нищетиии. Затуи самолети йок. Анадънмо.
141
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Стига с тия самолети. Да купуват за 500 милиона С400 и да се приключва. Пиле не може да прехвръкне през небето ни със 1000 бройки С 400.
140
8
 
6
 
! Отговори
TF-X преди 5 години
българия няма нужда от скъпи играчки за милиарди защото през 2023 година Турция ще произвежда изтребители ново поколение и ще ви подари няколко бройки за да сте доволни и послушни.Знаете че бедния човек се радва на играчки и аванта.
139
1
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Да не говорим, че да вземем 12 самолета които нашите умни управници ако ги вземат няма да предвидят и заделят ресурс за да ги поддържат е излишен разход.С 12 самолета нито можем да спрем някои, нито нищо. В пъти по евтино и изгодно би било да вземем едни добри ПВО-та и с тях. По евтино, по лесно за поддържане и загубите ни от рушвети ще са по малко и да приключваме с този цирк. 30 ГОДИНИ не го измислиха вече. Колко милиарда изхарчихме за консултации и експерти вече? Нямат ли наяждане тия?
138
1
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Добре бе, 30 години не се разбраха как да ги разделят тия рушвети. Същата работа като АЕЦ Белене. 30 години от данъците ни се плаща за комисии и експерти които умуват и немогат да измислят нещо което всяко хлапе от детската градина може да реши. Да сменим 40 годишни кочини с 30 годишни такива за едни милиарди е простотия- затова Ф18 отпада.Да вземем 2-ра ръка скъпи самолети с трудна и скъпа поддръжка също не е вариант- Еурофайтъра отпада.Остава Грипен защото е нов и евтин.Какво му е сложното