Заради войската Марешки се ядоса: Каракачанов, ходи си!

Според него хората не се интересуват от армията
62
Заради войската Марешки се ядоса: Каракачанов, ходи си!
Снимка: архив "Булфото"

Заради неспазване на приоритетите на българското общество лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

Според Марешки хората въобще не се интересували от модернизацията на армията, а пък Караканачов настоявал да се похарчат милиарди за самолети, така че главата му трябвало да падне.

Още по темата

Депутатите ще обсъдят утре решението за купуването на нови бойни самолети, а това се случвало не навреме, смята лидерът на "Воля".

"Опонентите ни казаха, че ако не храним своя армия, ще храним чужда, заиграха се със страховете на хората,че едва ли не имало пряка заплаха за сигурността на държавата, но няма подводно, въздушно или пехотинско нападение", коментира Марешки.

Докато управляващите се занимавали с харченето на милиарди за нови изтребители, хората се чудели как да си платят сметките и се интересували от образование, здравеопазване, ниския стандарт на живот и доходите си.

"А кой ще лети хич не ги интересува, приоритетите на управляващите трябва да са съобразени с проблемите на хората", настоя той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки ако има война ти ли ще летиш да отразяваш атаките не вярвам да си станал супермен
29
3
 
8
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 13 Това ли те бърка теб, че Марешки е капиталист? Нали сме капиталистическа държава , или още мислиш че сме социализам и трябва да се раздава на всички по малко. На колпак по 200 лв. и бегом на манифестация.
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нато, скъпи сънародници, не е казино или бездънна касичка, от която само печелиш. това е защитен алианс на държави, в който всеки трябва да помогне на другия при опасност. не знам защо някой си мисли, че някакви западни глупци са ни длъжни с нещо и вместо да си оправят собствените армии, ще ни подаряват пари или техника. дори и по времето на ссср, т.нар. 'подаръци' , са били срещу безпрекословно подчинение, чуждо управление на цялата ни територия и планирано производство за пакта.
27
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Правилно.Щом сме членове на НАТО да ни модернизират безплатно. За какво им даваме милионите всяка година?
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каракачанов не ми беше най-симпатичния министър, но е първият, тръгнал в правилна посока. тук много се говори, обаче независимо дали сме член на нато или варшавския пакт,си имаме задължения и те се наричат модернизация и способна армия. никой няма да ни търпи заради сините ни очи и никой не е длъжен да ни защитава. и не забравяйте, че става дума за абсолютния минимум модернизация.предпочитам държавата да купи самолети, вместо да дава на *** помощи на фес. марешки има други 'инструкции'
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви самолети ,каква пехота в нова ера сме това е отживелица Русия и САЩ ни се смеят наум
24
1
 
6
 
! Отговори
СС преди 5 години
тези който ни караха да си нарежем самолетите трябва сега да възстановят това което си унищожихме по тяхна заповед за тяхна сметка и след това да ни карат да си купуваме техните бракми, защото преди десетина години ни обезоръжиха сега да могат да ни продадат старата си техника на завишени цени, ама нямаме управници с топки който да им го кажат в очите поне да се знае...
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата тотални *** или и без родници, който са в пълен унисон с продажбата аа гербескаааа помияяяя....
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така са мислили и през Балканската война. Никой няма да ни напада, да си върнем заграбеното от подлите съюзници сърби и гърци. Румъния напада и тръгва към София, Турция си връща Източна Тракия. Първа национална катастрофа.
21
2
 
10
 
! Отговори
ГЛАСУВАШ КАРАКАЧАНОФ преди 5 години
получаваш МАРЕШКИ. Питаш се КОЙ е по-голям ДЮМБЕЛ от двамата. Единия се прави на ВОЕВОДА с чифте пищови на гол тумбак, другия пълен демагог и мошеник
20
9
 
10
 
! Отговори
ЛОБИЗЪМ преди 5 години
в най-чист вид. Демагог и популист. Държава без армия няма. Швейцария има една от най-силните армии в Европа, а никой не се кани да ги напада. Защо ли. Сигурно те са много глупави да си харчат така парите
19
10
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Никой няма да ни напада, нито сега , нито в близко бъдеще. Турция , колкото и да си точи зъбите , в момента има много други проблеми и не и е до нас. Друг не виждам да се сили към бедняците, да ни носи на гърба си.Така , че Марешки към днешна дата правилно мисли. Да се мисли за народа , а не за " нападението" ни.
18
4
 
7
 
! Отговори
АПТЕКИ МАРЕШКИ преди 5 години
да получат директно ако може тези пари. Когато някой като Марешки ти каже, колко мисли за теб, пази си джобовете
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирът се пази с оръжие. Имаме от социализма оръжие и оръжейни заводи, нищо не сме получили от НАТО. Нямаше да имаме нищо, ако нямаше 45 години социализъм. За 30 години не можем да си позволим 8 стари самолета.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
16 не знаехме, че Патрия е американска. И че ще е втора ръка. Едно нищо си изписал...
15
7
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Армията е на първо место Магарето да си гледа аптеките и да напуска клозета (парламента)... От години знаем, че отбранителната ни система куца.. Недопустимо е в поделения да имаме по 70 камиона и само 3 акумулатора.. И в двата случая парите няма да отидат за народа, по добрия вариант е инвестиция в ВВС на страната.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една ескадрила от американски трошки повече сме точно толкова боеспособни във военно отношение, колкото и без нея. Разликата са само няколко милиарда загуби за България, които ще попаднат в американски джобове - което е целта на занятието. И от каква заплаха ще се пазим - много се съмнявам в съществуването на "руската заплаха". Ако за някого има руска заплаха, тя е за американците, не за нас. Нас просто ще ни ползват за пушечно месо при руско-американски конфликт.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9 за нищо не е прав. Армията не е пипната от години. Модернизацията е на изплащане. А парите ще дойдат от увеличеноте пари от ЕС. България не се набутва. Марешки много знае, но не повдига въпроса за руския рекет. Русия дължи 4 милиарда на българия. Като е толкова загрижен да обясни на господаря си, че българите се нуждаят от тези пари, а не на Путин олигарсите
12
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ! Турция ще ни нападне всеки момент, а Един човек с 2 процента доверие, ще исак оставката на военния министър, защото си върши работата!
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата на военният министър е да стяга армията, Каракачанов трябва да си ходи защото си върши работата ? По добре депутати и капиталисти като Магарешки да обяснат на обществото защо има толкова много бедни.