Борисов прие поканата на Йълдъръм, откриват ТАНАП

По газопровода ще се доставя газ на Турция от Азербайджан
Обновена: 10 юни 2018 19:17 | 10 юни 2018 17:44, Веселина Йорданова
177
Борисов прие поканата на Йълдъръм, откриват ТАНАП
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни.

Посещението на Борисов е по покана на турския му колега Бинали Йълдъръм, съобщиха от правителствената пресслужба на Турция.

Още по темата
Програмата предвижда българският премиер и придружаващите го лица да пристигнат на 12 юни сутринта на летището "Аднан Мендерес" в Измир. Двамата премиери ще разговарят в офиса на Йълдъръм в град Измир. Гостът ще се включи в програмите, в които ще участва Йълдъръм, допълниха от преслужбата.

Миналата седмица Йълдъръм в телефонен разговор с Борисов специално го бе поканил да присъства на официалната церемония по откриването на Трансанадолския газопровод /ТАНАП/, която ще се състои на 12 юни в град Ескишехир.

Двамата премиери тогава се договориха и да проведат среща, на която да обсъдят въпроси от двустранен характер, предаде БТА.

По Трансанадолския газопровод /ТАНАП/ ще се доставя газ на Турция от Азербайджан.

За церемонията по откриването, която ще се състои в присъствието на Ердоган и на азербайджанския президент Илхам Алиев, са поканени държавни глави, премиери, политици от различни страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го поканят и на откриването на 600 километровата гранична стена със Сирия. През изминалата седмица я завършиха. Сега ще завършат и 200 километровата с иран.
21
2
 
44
 
! Отговори
от тая мутра преди 5 години
Като му видя физиономията на първа страница ми става лошо. През уикенда друг път не го показвахте. Нали Ким ще се види с Тръмп, Путин се срещна с китайския президент, то не може Бойко да не се срещне с някой...
20
1
 
43
 
! Отговори
леле мале преди 5 години
Какво заглавие какво чудо. Б Б о т к р и в а ТАНАП , не бе ще гледа как турците го откриват. Днес бг. стига с наколенките.
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган не може без Бойко. И на откриването на третия мост над Босфора го беше поканил. И турска тръба ще му пусне с руска газ.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна дружина
17
1
 
38
 
! Отговори
в неделя ли? преди 5 години
Този в Неделя ли я прие поканата? Мислех,че в неделя Бат Бойко Не работи официално, не че в другите дни работи.Преди в понеделник показвахте новина за него. Щом става дума за ,,любимата" Турция, Бойко НЕ спи да се подмаже, а България с нейните проблеми вълци я яли.
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябват никакви тръби, който иска да ни доставя газ ще плаща мито, на БГ трябва един Тръмп. Мake BG great again.
15
2
 
39
 
! Отговори
Иванко преди 5 години
Вместо да си имаме почти подарен поток и да продаваме газ, ся ще купуваме от турчетата щото наще са ***...ей ще откача от яд *** мръсни!!!
14
4
 
35
 
! Отговори
Ало Ваньо..... преди 5 години
В Лондон му избихме зъбите на Мутрата и пак е Нагъл...........Но все ще го стигне някоя клетва. България не е 16-та република на ссср. Тикво, от юли си безработен. ЧАО
13
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция става газов хъб за ЕС, а България газова тапа и всички тръби я заобикалят. Варна ще е локален хъб само за Добрич и Шумен.
12
2
 
34
 
! Отговори
какъв мач? преди 5 години
Какъв мач ще има в Измир, че 12 юни другарят Борисов ще посети Турция?
11
2
 
34
 
! Отговори
Боянски пАток преди 5 години
Нека иде и види как се лентички режат,не такива от детски площадки,а от истински проекти със световно значение! Нека после да отиде и на Турски поток белкем го резнят и него отзад,че да се освести най накрая
10
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджук, недей да ходиш и там ще те пърцат като в Симитли, стига се излага...
9
11
 
25
 
! Отговори
Кърлеж преди 5 години
Тиквата просто започва прощални обиколки. Всички ги е гнус от него. Мутрата вече пречи и на руските си господари. Дните *** Лукойл в България са преброени.
8
5
 
19
 
! Отговори
Шахин Кара Фахише преди 5 години
И Тиквун, и грузинския м... да подадат оставка!
7
5
 
42
 
! Отговори
ДА преди 5 години
ББ да слага феса и да се приключва вече!
6
5
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Слънцето ще се срещне със Светкавицата. И какво от това?
5
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На нито един български празник не се появи ББ,на нито един(!!!) и избяга,а при Ердоган бяга на всяко подсвиркване!Други съседи няма ли?Развали нашия шлем за директно получаване на газ,а ще ходи на чуждата баница да се кланя!Оставка!
4
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като не можа да открие наш , ще гледа как откриват чуждия тея си се подиграват с Боко ама и на него си му е толкова акъла
3
2
 
17
 
! Отговори
gullce преди 5 години
Haidi, hairlia da e, komshi!