Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...

БСП с "Визия за България", ще я представя през юли
10 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
152
Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...
Архив: Булфото

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", каза Нинова.

Тя припомни, че днес премиерът е в ролята на обединител.

"Обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога", коментира Нинова. По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание.

Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници.

"Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
22
 
! Отговори
Inatut преди 5 години
Големият негатив е, че хората забравиха какво е червени тикви на власт..от това терористичната столетница вместо останала в забвение продължава да прави по едни 20-25% . Крайно време е-за подсещане.. комунистите да вземат пак властта. Та да не забравя материала мизерийката на постсъветското пространство..
17
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Всичко е наред, освен това, че Суджука друса крушата като самосвал, откакто кмета на Симитли му прави дълбока оран на задния двор.
16
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом реват червените значи всичко е на ред!
15
9
 
31
 
! Отговори
б преди 5 години
Нагло,проклето и крадливо същество, знаете ли колко хора работили за Техноимпекс в чужбина не са си получили парите благодарение на Нинова? Колко човешки съдби е съсипала?
14
2
 
14
 
! Отговори
Ехххх.......... преди 5 години
До НиккДо 12, Човече, ако с избори можеше нещо да се промени тук, те щяха вече да са ги забранили.
13
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До смяхИма нещо такова. Все едно десните да направят Р.Овч техен председател.Нинова не може да преживее, че провалилият се Борисов, е единствения българин с 3 премиерски мандата от началото на демокрацията. Дори няма такъв с два
12
13
 
15
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Бойко не е цвете, ама пък и тази много ме дразни. Не мисля че би се оправила по-добре. И герб и бсп са за *** - не стават...Аз лично чакам и ще подкрепя на Слави проекта. Там според мен има огромен потенциал. Аз лично чакам 20години за един по-спокоен живот. Немога да чакам отново на бсп. Немога да чакам и на герб. Те са си същите, въртят се и се сменят, а аз и вие сме прецаканите
11
5
 
34
 
! Отговори
смях преди 5 години
Другарката Нинова за сметка на това не се провали...На 28 години идва от село Крушовица и приватизира държавна компания за милиони.После от член на СДС , става председател на БКП
10
16
 
10
 
! Отговори
Дието лечение! Одма! преди 5 години
погледнете как Борисов изглежда. Ако тялото му неноси белези на интензивна употреба на анаболи и стероиди, то от какво се е получило такова тип буре, тип тиква торсо. това е много опасно за ставите му, сърцето му и някои вътрешни органи като хранопровод, стомах, черен дроб, жлъчка черва, ***, *** и перунален нерв. след като е най-успешния толко ли няма доктори и болници да му налочат дието лечение. на път сме да загубиме обичания и велик Вожд.
9
1
 
19
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Като се вкарва в затвора, трябва да се започне още от червените милионери на прехода. Нинова също е за там. Нинова, прибери си "визията", хващайте се за ръце с ГЕРБ, ДПС, ДОСТ, Воля и Атака и изчезвайте в миналото! Достатъчно направихте за България, чак още ни се въртят звезди пред очите. Вашия филм вече сме го гледали поне три пъти.
8
8
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
ББ се провалил и сега Корни и Киро Добрев ще ни оправят. Айде без. Едни мажоритарни избори ще ви пратят в канала на историята ама народа няма пауър да си ги отвоюва. Държавата му е заграбена от некакви долнопробни политикани а народа си трае.
7
2
 
17
 
! Отговори
Ние загубихме преди 5 години
Някои станаха много богати от тези провали
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе Корнелия почвай да обединяваш кво чакаш, хващай червеното знаме
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клювния така обедини БСП, че стана като руския орел с няколко крила и две глави.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахха тия от БСП горките си представям колко зле им е било с навъсената лелка дето само сумти и са я направили лидер че поне да се занимава с Борисов а не с тях
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провали се много учете турски тая идва с Карагъза да ни оправя хахах.
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ку *** не е наред с главата.Обединител може да е само президента но не и нейното протеже на което назначи втора съпруга(проверена другарка) та да го следи отблизо.
1
23
 
13
 
! Отговори
Голям Негодник Е преди 5 години
БОрисов с е прослави като ПРАХОСНИК НА десетки хиляди милиони годишно ограбени от НАРОДА БЪЛГАРСКИ.Много нагъл негодник с е оказа Бойко Борисов и неговите съучастници в ликвидация та на НАРОДА БЪЛгарски - вкл ЦВетан ЦВетанов и Оня от ГАброво дека граби милиарди уж за европроекти Томиславчо ДОнчевия/