Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Премиерът обаче чака разбирателство с майките на деца с увреждания
Обновена: 12 юни 2018 15:33 | 12 юни 2018 12:28, Красимир Ангелов
215
Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов няма да приеме оставката на социалния министър Бисер Петков, съобщи министър-председателят от Турция.
Още по темата
"Казах му сутринта на Бисер Петков да отива на работа, да си продължава дейноста", допълни той.

Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?, запита премиерът.

Оставката е пред мен, винаги мога да я задействам, добави той.

"Бисер Петков се справя добре, човека, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. При положение, че от 2016 година с толкова много повече пари от бюджета са дадени", добави премиерът.

Не му давам срок, ще видим в следващите дни, отчете още Борисов.

Както Dnes.bg съобщи, в понеделник следобед Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Не за пръв път премиерът Бойко Борисов отказва да приеме оставка на министър от третия си кабинет.

Такъв случай вече имаше с Теменужка Петкова. В края на февруари тя обяви, че напуска поста министър на енергетиката, за да разсее категорично съмненията ,че има нещо общо със сделката за продажбата на ЧЕЗ.

Тогава Петкова призна, че познава собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп", която придобива ЧЕЗ. Борисов първоначално коментира ,че лично е посъветвал Петкова да си подаде оставката, а след това реши да не я приема.

Така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
АПЕЛ преди 5 години
Бойко, не петни повече България! МАХНИ СЕ С МИР БЪЛГАРОУБИЦО!
184
0
 
9
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Бойко, загърни се с турския флаг !
183
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
От ден на ден бай Х***Й става все по неадекватен. Притеснителното е че не го осъзнава! Вероятно е трвмиран непоправимо че на върха на председателството КИМ и Дончо го изместиха от обектива!
182
0
 
7
 
! Отговори
трае трае по млъкне преди 5 години
скоро компира не е рязъл лентички за откриване на открити открития, пърдон грешка на клавиатърата, не компир а *** или кратун ли беше, абе викат му пожарникаро от сярната долина
181
1
 
7
 
! Отговори
anunak преди 5 години
PODAI SI OSTAVKATA I SE MAHAI MILICIONERSKA MUTRO
180
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лъснаха номерата на банкянската кратунапуделчето на хамериканското посолствонужна ни е връзка със турски поток и танапднес порошенко каза че разчита на газ от танапи всичко си дойде на мястото цялата дунанма в москва беше да гарантираме газ на украйназаради която ни накара да се откажем от южен потокмного мерзко и долно типично по герберастки и пак за сметка на българите
179
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AndreshkoДа незабавна оставка. Време е.
178
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново нали така беше и с оставката преди време на министър Петкова. Днес оставка след малко или най късно утре остава. А оставки в МВР кога? Пелов, Панчев, Слънчака, Нови искър....
177
0
 
5
 
! Отговори
Alumin преди 5 години
Ave tea bg medii sa mnogo strastni i temperamentni po temite za razhodite na bg budjeta....ama po temite za prihodite v bg budjeta nema opashki jurfalisti s mikrofoni pred premiera i finministera...ai, ai...kato stane tema za prihodi v bg budjeta bg djurmalistite stavat 99 procenta invalidi...
176
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления господин Борисов- добрите кадри трябва да получат шанс да работят за България!
175
1
 
20
 
! Отговори
Винкел Ръждив преди 5 години
Какво мисли друг титан на мисълта (пудела на Боко - Винкела) за народа:"Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос. Като задавате въпроси, не внушавайте, че каквото кажат майките, това ще стане", подчерта Валери Симеонов.Хванали са властта и се мислят за богове.
174
1
 
24
 
! Отговори
www преди 5 години
ТОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА А ТРЯБВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА - ЗАЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ИНВАЛИД ОТ ВСЯКА ГЛЕДНА ТОЧКА...НАРОДА МИЗЕРСТВА С НЯКАКВИ 500 ЛВ ЗАПЛАТА А ЗА ПЕНСИИ ДА НЕ ГОВОРИМ....
173
2
 
7
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
а бе тва един два въртолетя име черно на бяло ами ако бяха стотина с такива развалетини кво щяхме да праим,а? сегурно щяха да капят като круши и да викаме добри са!Ей ,нема такъво правителство, нема такава държава!
172
3
 
25
 
! Отговори
Това е! преди 5 години
При дедите ни, България е била на три морета!А при нас ....... на три МУТРЕТА!
171
2
 
34
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
ВИЕ си го избрахте, радвайте му се!Но докато МУТРАТА и Сие грабят ЯКО, наслаждават се на благините на живота, ТО децата Ви / да-да, вашите, дето скачахте и вирихте двата пръста /, завършили висше в България, търчат в "ДЕМОКРАТИЧНИЯ" свят да МИЯТ ЧИНИИ И КЛОЗЕТИ!
170
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е Тошо втори номер. Накрая ще рухне и ще закопа цялата държава със себе си.
169
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Аман от ПГЕРБ (пеераси-ГЕРБ)
168
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да е успешен един политик той трябва да е далновиден и да отстоява взетите решения.При нашия Бай х. това е само мираж!
167
3
 
26
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 5 години
Както вече и униформените от МВР разбраха от заплати,пенсии,помощи з а раждане и отглеждане на деца НАГЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ назначили БОрисов и Цветанов не могат да крадат хиляди милиони годишно.Крадат ги засега само през нагло кОрупционни обекти по Оперативни програми и тн"еврофондове'/плащани с ограбени милиарди само от българския народ.
166
28
 
3
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Добро е правителството, но системата е грешна. В условията на загниващ капитализъм/империализъм не може кой знае какво да се направи.