Склонихме: Влизаме в банковия съюз и чакалнята за еврото

В близките дни представители на София ще посетят ЕЦБ
Обновена: 12 юни 2018 17:07 | 12 юни 2018 17:07, Бойчо Попов
76
Склонихме: Влизаме в банковия съюз и чакалнята за еврото
снимка: Oлег Попов, Investor Media Group

България ще се опита да се присъедини към банковия съюз на еврозоната и механизма на обменните курсове, който е предшественик на членството в еврозоната, по едно и също време през следващата година, заяви финансовият министър на страната Владислав Горанов, цитиран от Bloomberg.

Така изглежда, че правителството отстъпва пред препоръките на Европейската централна банка (ЕЦБ ) и на Европейската комисия, че трябва да подобри управлението, икономиката и банковия сектор на страната, преди да кандидатства за присъединяване към предверието на еврозоната, предава Investor.bg.

Български официални представители ще посетят ЕЦБ "през следващите няколко дни", за да обсъдят "интензивно" процедурите за присъединяване и времевия график, поясни Горанов във вторник по време на конференция в столицата на страната София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
7
 
! Отговори
1111 преди 5 години
Не пипайте валутния борд .
61
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и Господ не може да ни спаси!!!!!прощавай родино,че те превърнаха мн в разруха!!!прощавай!!!
60
5
 
0
 
! Отговори
П.С.П преди 5 години
Каквото и да се говори,става дума за пари..2020г.мисля,парите по Евро-проекти спират..сетии ли сее..всеки си има мечти-ние цървуланковците(Народа) за прилични заплати..в евро..и.д.Управляващи(Кой то стои зад тях)също..само дето те местят пешките по дъската,а ние да го..мечтаемм..Относно коментарите на мн.колеги за затриването на БГ..Споко..историята показва,че откакто сме се загнездили на този кръстопът(територия),могат да ни мачкат,хулят,таковат,използват и каквото още щете..-но Не и затрият
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ?!! Що ?!! При такова развитие валутният борд пада и валутния резерв може да бъде усвоен правилно . Само той остана неокраден.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бесен
57
4
 
5
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Управляват ни дребни сметкаджий и цар_вули ! Някой може ли да обясни аргументирано защо се врем на коня в краката ?
56
2
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 5 години
Глупчо
55
2
 
11
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Най-добре е да приемем рублата
54
1
 
4
 
! Отговори
doko преди 5 години
Много пъти съм казвал,че има три категории българи:Живели преди,по време и след валутния борд.Аз ще преживея и третия период.Всички те са свързани с грандиозни успехи и провали в личен план.А онова китайско проклятие за интересните времена мисля,че е много гадничко...и не го преживявам само аз.От друга страна вече нищо не може да ме уплаши.Поздрави на всички категории!!!
53
7
 
12
 
! Отговори
Смърт за бойко преди 5 години
Как ще си датем паричната си единица трябва да организира ме протести как бойко..... ще решава вместо българите
52
7
 
10
 
! Отговори
К преди 5 години
Полша, Чехия и Унгария вече обявиха, че не им е изгодно "при сегашното състояние на дълга в ЕС".Т.е. не искат да плащат дълговете на Гърция. Само наш Б. ойко се натиска.
51
8
 
16
 
! Отговори
К преди 5 години
"Еврото е една измама, предназначена да ограби новопостъпващите.Първите влезли, влизат без входна такса.Получават евро и започват да трупат дългове.Накрая фалират, Еврозоната прави "спасителни фондове" и дълговете им стават общи.И всеки влязъл, сега трябва да поеме част от тези спасителни фондове.Т.е. Гърция и Италия са влезли, без да плащат нищо. Ние влизаме, но ще платим между 6 и 18 милиарда евро.Ето за това е целия зор. ЕС иска повече хора да му плащат дълговете.
50
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натресат ли ни Еврото, жална ни майка! Това ще е края на държавата! Сега кретаме, с еврото ще ни довършат! Никой-никога не е имал полза от силна България във всеки един отрасъл! Така ше е и занапред! За да имаме полза от Еврото, заплатите ни трябва да са минимум 1000 Евро, а пенсиите поне 6-700! На всички е ясно че това няма как да стане!.......Сега ще се юрнат да пишат и приказват, колко ще е хубаво с Еерото, както беше преди да ни натъпчат в ЕС. Всички видяхме "ползите" от членството ни там!
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беше зле да се разясни де факто какво ще се случи след. Всички казват, че лихвите ще паднат. Ок, остава и да няма увеличение на цените, а само смяна на валута, т.е заплата от 1000 лв. да стане 1000 евро. Хляба и всички стоки от лв. на евро. Дано, ама на дали. Цените на имотите ще станат непосилни. Образование и бизнес също. Трябва да се реши и въпроса със заплатите, а не да сме отново последна дупка на кавала.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Еми то и сега всичко си е без пари. Всичко им е по евтино, с леки изключения. Само тук при нас е скъпо, но за това пък некачествено...
47
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме свързани с еврото от както съществува чрез борда,каквито и трусое да има то си е все 1,9558 така всички пасиви вече сме ги приели,нищо не се е случило!Крайно време е да почнем да имаме и някаква полза от еврото,най-малкото евтини кредити което ще принуди и нашите лихвари наричани банкери да смъкнат лихвите ама по кредитите не по депозитите!
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пръч - Питайте държавите които са с евро валута какво е било преди Еврото и какво е сега???какви има за питане! Преди еврото всичко беше без пари, а сега е с евро!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45 стандарта е като в соца мсичко е държавно.Държавата с милярди народа беден и на синджир - морков и тояга
44
7
 
26
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Що следващата година? По-добре следващия век! Баш сме за еврото, ама друг път! С тоя стандарт сме за валутата на Централно африканската република!!!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За руснаците валутата е $.При всеко идване в Бг ще сменят ? за $ това как ще се сменя ще определи Бг