Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата

Командирът на авиобазата: Нямало е време за реакция
12 юни 2018 15:25, Анисия Иванова
60
Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата
Архив: Булфото

Загиналите пилоти са имали малък нальот до катастрофата. Капитан Пламен Пантилеев е имал 17 часа нальот от началото на година досега, вторият пилот Стоян Неделчев е с 18 часа, а единственият оцелял от екипажа Алексей Каменов - 20, съобщи на извънреден брифинг командващият на Военновъздушните сили ген. майор Цанко Стойков.

По думите му по стандартите на НАТО един пилот годишно трябва да има 180 часа. Ако се използва и тренажор, тогава часовете във въздуха могат да са 140. Останалите 40 се покриват чрез тренажора.

Още по темата

Командирът на авиобаза "Крумово" бригаден ген. Димитър Иванов посочи, че загиналите му колеги не са имали време за реакция, машината е била на височина 30 м от земята и е паднала за 2 сек.

Шефът на ВВС уточни, че метеорологичните условия вчера са били нормални за изпълнение на задачата на екипажа. Техният полет е бил 5-ят за деня.

Военновъздушните сили в момента търсят решение, за да могат да осигурят вертолет, който да участва в гасене на горски пожари, тъй като разбилият се е бил единственият годен да изпълнява такива действия, съобщи "24 часа".

Капитан Пламен Пантилеев е участвал в гасене на горски пожари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 31 "А като им е голям нальота, техниката като е бъгава"ЕХ ЕКСПЕРТЕЗа тези дето са ГООЛЕМИ любители на СТАТИСТИКАТАТака Ми-8 семейството (Ми-8/17/171) се произвежда от 1967 годинаКатастрофи на на Български вертолети от семейството6бр ГРАЖДАНСКИ зад граница основно Ми-8 при мисии на ООН2бр Военни Ми-17 в България 24-07-2003 и 11-06-2018И това при експлоатация във ВВСМи-8Т 8бр първа доставка 1969гМи-17 28бр първа доставка 1985г
35
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Казах ли виПрез другото време дават ДЕЖУРСТВА ден след ден чакат и се молят да не се случи катастрофа която иска МЕДЕВАК или пожар защото техниката може и да не издържи но военните трябва да издържат
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега някакъв си нальот бил виновен. С какво големият нальот пречи опасният винт да блокира?
33
5
 
7
 
! Отговори
Казах ли ви преди 5 години
В Европа тези часове пилотите ги правят за 2-3 дни ... 17ч за 6 месеца. През другото време ровят на бустана и се водят пилоти... смях. Бг блатото на Европа.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NALIOT--ANGLIISKA DUMA.
31
1
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
То е ясно, че трябват повече пари. Ама ако ми кажат колко генерали и полковници имаме. Да не се окаже, че сме първи.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво? Аз ли съм виновен, че са имали малък нальот? Като им е малък, та какво? То тогава да спрем да летим, защото в началото на всеки му е малък... нальота! А като им е голям нальота, техниката като е бъгава, ще се промени ли нещо?Съболезнования, ама военните са си виновни. Като не им стига нальотът и като го правят на проблем, чий го крепят там толкова години на хранилка?То не може да си седиш там и да взимаш заплатка, пък като стане нещо, нальотът все да е виновен!
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е България днес, държавата на диктатора Бойко Борисов. Стари, разбити вартолети, ремонтирани с единствената задача да се крадат пари. Пилотите, горките се водят такива само на хартия защото здраво са приковани на земята пак заради липса на средства. Жалка страна с още по-жалко население търпящо всичко това.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствения хеликоптер дето носи вода, 5 полета за деня ? Как да имат хората налЬот на цялата армия дайте 1 пушка и всеки като гръмне по един път и туй ще е. 30 години само кражби и далавери да купим неколко хеликоптера никакви ни няма.
27
4
 
13
 
! Отговори
русофоб преди 5 години
"Нальот"хлапаци прости означава летателни часове.Време е обаче да заменим руската дума с българска такава.Дайте предложения!
26
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не са им купили по-големи нальоти(каквото и да значи това)
25
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
За сметка на малкото часове за пилотите, вертолетът е бъл на бая часове, уж ремонтиран. Общо взето най-лошата комбинация. Колкото и д ае кадърен пилотът...
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво по дяволите значи нальот? Нямаме ли Българска дума за това нещо.
23
2
 
18
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Какво общо има нальота с това да ти блокира задния винт и ти нищо да не можеш да направиш ??
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка картинка е нашата държавица!
21
1
 
17
 
! Отговори
до до12 преди 5 години
чудно що за хора има да слагат минуси на съболезнованията. Из.роди маййй
20
2
 
5
 
! Отговори
до19 преди 5 години
алоо Въпроснияне си в час скрий се бе. Той да не е врачка. Има сертификат за летателна годност, пуска се машината, преди полет се прави предполетен оглед и това е. Риска на професията....
19
9
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Мнение - този така наречен Командир на така наречена Авиобаза Крумова , е за СЪД и Затвор . Този човек е пуснал Вертолета на 6 Май със Знамето над София - ако беше паднала Машината в Центъра на Парада ????
18
2
 
4
 
! Отговори
Bgairy преди 5 години
Nito edin chasten bg pilot ne se oplakva ot malko letatelno vreme...da preminavat na chastna rabota i voennite piloti...i da davat kakto vsichki drugi bg profesionalisti v rbg voenni spasitelni dejurstva po mobilizacionen mesechen plan grafik...
17
4
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
ако не беше руско и третия да е загинал ама корубата е здрава и затова е само натрошен, жалко за пилотите там кабината е стъкло...съболезнование на близките им