Борисов с поздрави за храбрата крачка на Ципрас и Заев

Договорът отваря пътя на Северна Македония към НАТО и ЕС
17 юни 2018 13:10,
109
Борисов с поздрави за храбрата крачка на Ципрас и Заев
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания днес в Преспа договор между двете държави.

Още по темата

"Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха днес", написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Договорът за спора за името отваря пътя на Република Македония към ЕС и НАТО. България винаги е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното сега е гражданите на всички страни на Балканите да разберат, че този договор не води до териториални претенции или бъдещи проблеми, а напротив - ще ни помогне да живеем заедно по-добре", пише още Бойко Борисов.

Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха днес в Преспа договора между двете страни, с който се слага край на 25-годишния спор за името. Договорът предвижда ерга омнес име /за всеобща употреба/ - Република Северна Македония.

Договорът е със заглавие Окончателна спогодба за решаване на различията, описани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на силата на Временната спогодба от 1995 г. и за установяване на стратегическо партньорство между страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ако еТой е с вируси и шпионира компютъра.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция слага Северна Македония и Източна Румелия до Стара Планина като византийстка и гръцка земя и Мегали Гърция.
51
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе глупендерчета, я си купете пуканки или варени мамули и идете на мач, за да се наревете и напсувате на воля, а не си изливайте жалките сополи тук! На малкия пръст на Борисов не се равнявате, а сте го залаялики
50
8
 
8
 
! Отговори
30 гадин преди 5 години
На 30 гадини съм и за първи път чувам да се случва нещо с тая македония - ей така от нищото. Тези събития ми говорят че от "Мъпет Шоу" са ни подготвили балканска войница, и плана на CIA вече е влязъл в действие.
49
10
 
10
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
МАЙ НИ ПОДГОТВЯТ НОВА БАЛКАНСКА ВОЙНА... ? Как мислите?
48
9
 
18
 
! Отговори
:) преди 5 години
Този илитерат дали знае, че в Гърция има административни райони с имената - Западна, Централна и Източна Македония? Сеща ли се, че когато признаваме името Северна Македония, признаваме, че е изцяло гръцка територия???
47
13
 
18
 
! Отговори
ЕвропредЦедател преди 5 години
*** защо не отиде да подава химикалката? Или поне кафе да разнася, както когато ходи при турския терорист Ердоган? Не го искат този "международен" политик и това си е. Сигурно днес е вдигал кръвно поне 10 пъти и е псувал макето и гърка, че не са го поканили.
46
10
 
15
 
! Отговори
44 преди 5 години
44, Комунистите построиха една АЕЦ и започнаха втора. Белене се строи едва от края на 80-те, когато "социализма" свършва и идва "демокрацията". А дали е нужна или не, питай французи, американци, японци - само в тези 3 страни има около 200 централи. Дали си по-умен от тях, за да знаеш повече по въпроса, а????
45
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВЕТИЯТ СИНОД НА БПЦ СЕ ДЪРЖА ЕДИНСТВЕНО ДОСТОЙНО ДОТУК ЗА РАЗЛИКА ОТ БОКО,ШЕКЕРНАТА С ОЧИЛАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАС,,НА.
44
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти защо не си там бе боко,нали си председатлстващ ЕС в момента,нали даде мило и драго да се стигне до тук ЗАЩО НЕ ТЕ ПОКАНИХА ами и оная другата гъба,тя само за концерти и дрънкане на глупости в хор с тебе ли става?!Мерна ми се днес едно изследване как водиш на Корнела с 0.3% ами ХАК ТИ Е!!!ПО-СЛАБА ДИПЛОМАЦИЯ НЕ СМЕ ИМАЛИ СЛЕД ГОШО ТАРАБАТА ама преди 1948 година!Какъв *** блей се лее в сайта на фтентичнодесните ,изпаднали са в делириум от успехите на двете комунистчета ЦИПРАКИ И ЗАЙКО!
43
13
 
6
 
! Отговори
ББ преди 5 години
До Eksperta ББ и президента и цялата Държава допускат капитална грешка по отношение на Македония. Светият Синод също. Утре Македонците и Гърците ще станат първи приятели докато ние пак ще сме последна дупка на кавала. Помените ми думата !!!
42
13
 
25
 
! Отговори
Eksperta преди 5 години
Тиквата ще свърши посечен от ятаган като Стамболов да бяха живи предците ни от ВМРО да съсичат тази сикаджийска *** , национален предател заедно с измисленото ВМРО на Каракачана и цайсатото юристче , а забравих те са *** на власта. Отувайте да живеете в Северна Македония предатели и се молете за северномакедонски пасуш.
41
14
 
15
 
! Отговори
СМЯХ!!! преди 5 години
"Като почнат да ни взимат територии гафовете с Южен поток и Белене ще ни се видят цвете.Този е изпратен свише да сгромоляса държавата."Червените от.качалки пак се развихриха. Ха-ха!!!Южен поток - спрян от Орешарски, защото не отговаря на никакви европейски стандарти. Путин се обиди и се оттегли и тръгна да прави Турски поток, защото за него правилата не важат. Белене - ненужна, бита карта. Само милиарди загуби. БКП не я построи за 55г. (45+10). Комунистите предадоха фалирала държава.
40
12
 
21
 
! Отговори
ПЪЛНА СКРЪБ преди 5 години
НЕ ГО ПОКАНИХА, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛ.НЯМАЛ НИКАКВИ ЗАСЛУГИ В СЛУЧАЯ.Днес три пъти е поливал магнолията.
39
11
 
14
 
! Отговори
pitam преди 5 години
някой разбра ли какъв точно му е зора на борисов за Северна македония да е в нато? нищо няма да се промени между нас само щот са в нато, та тоя дори не крие че не движи никакви бг интереси. иначе бизнеси на албанците с *** ще се раздвижи, по коридор 8 през албанските пристанища ще има "доставки" до Варна така, че някой интереси добре вървят на наш гръб благодарение на тоя ***.
38
10
 
16
 
! Отговори
на снимката преди 5 години
На кого се зъби на снимката, любимия вожд и учител на българите, пардон, на западните балканлии?
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има велика Европа, а не България/Гърция/Албания и т.н. А кой век какво е било и къде, е работа за историците и селските алкохолици. Историята няма да ви даде работа и пари, но липсата на граници и изградена инфраструктура - да.
36
12
 
21
 
! Отговори
Алооооооооооооооо преди 5 години
Айдее, тоа па, че нали ако е Северна Македония, това означава, че е част от нещо на Юг? (Гърция).Борисов съвзем изнагля, това НАТО чисто му проми мозъка.Къде са българските интереси, Борисов?
35
8
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До Македонец до Небо Братко "Македонец до Небо",прав ти път в НАТО и ЕС!Ние от Македония не искаме нищо и сме ви признали под името Македония!Но писмото,шо го пишуваш за "Пиренска Македония",не съм го получил и ке ти го бапна в устата!
34
10
 
22
 
! Отговори
Истината преди 5 години
В Гърция има области с имета: - Източна, Централна и Западна Македония. Когато признаем Северна Македония, ние дефакто признаваме, че Македония е част от Гърция. Но щом НАЧАЛНИЦИТЕ са разпоредили... Тиквунчо няма какво друго да направи. Такава е сделката - те го оставят да краде, той изпълнява заповедите и предава България.