Борисов с поздрави за храбрата крачка на Ципрас и Заев

Договорът отваря пътя на Северна Македония към НАТО и ЕС
17 юни 2018 13:10,
109
Борисов с поздрави за храбрата крачка на Ципрас и Заев
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания днес в Преспа договор между двете държави.

Още по темата

"Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха днес", написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Договорът за спора за името отваря пътя на Република Македония към ЕС и НАТО. България винаги е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното сега е гражданите на всички страни на Балканите да разберат, че този договор не води до териториални претенции или бъдещи проблеми, а напротив - ще ни помогне да живеем заедно по-добре", пише още Бойко Борисов.

Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха днес в Преспа договора между двете страни, с който се слага край на 25-годишния спор за името. Договорът предвижда ерга омнес име /за всеобща употреба/ - Република Северна Македония.

Договорът е със заглавие Окончателна спогодба за решаване на различията, описани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на силата на Временната спогодба от 1995 г. и за установяване на стратегическо партньорство между страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ч.У.Г.У.Н.И.Т.Е слагат минуси !
32
11
 
25
 
! Отговори
Герп преди 5 години
Най-антибългарската партия след дпс
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли получавате минуси за цитати на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ ?????*** в тази партия наближават 1 000 000 !
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнат да ни взимат територии гафовете с Южен поток и Белене ще ни се видят цвете.Този е изпратен свише да сгромоляса държавата.
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ преди шест години : НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЪРЖАВА ,, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ " !!!!!!! Отново у лево ! Комуниста козина си мени , за власт южната област на гърба си дава !
28
7
 
15
 
! Отговори
Миленко Неделковски преди 5 години
Нова държава на Балканския полуостров. Възниква обаче въпросът защо в нея съществувт толкова "исторически паметници след историята им е само на един ден?
27
0
 
11
 
! Отговори
сара преди 5 години
Ами сега е безопасно вече - можем да се поздравяваме - нали нищо не ни коства. Иначе ми е много тъпо това "Северна" ама тяхна си работа.
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлакеят поздравява лакеите. Изобщо лакейска идилия и съревнование по нагъзване и дупедавщина. Но симитлийската булка води с едни гърди.
25
7
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Благодаря ти,Господи,за смелия/даже мнооого смел/премиер!Помилуй ни и нека такива повече не се пръкват.Амин.
24
6
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ami ne mi e po kejfot be .... kako taka bez Bojko.... abe ajde...
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият начин да разбера този ход на Разбойко е, че е действал на принципа за казана в Ада. Тъй и тъй сме се омазали с катран, що да не топнем и Македония?
22
7
 
23
 
! Отговори
радо преди 5 години
страхливеца дето бяга от всяка по-чуствителна тема, да не се обажда сега.
21
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще свърши като Чаушеску.
20
12
 
5
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
19
20
 
7
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Руските тролчета изпадат в делириум. Пусия най-после си отива от Балканите. Бавно но сигурно.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пудел на каишка на американския генералгубернаторалчен гьосурат в който нямя нищо българско освен окрадените пари от българиядундуркайту си го плебеи
17
5
 
19
 
! Отговори
През 2012 преди 5 години
Боко преди: България не е съгласна в името на Македония да има географско понятие, заяви по ТВ+ премиерът Бойко Борисов. Според него варианти като Северна Македония са абсолютно неприемливи, тъй като от географска гледна точка части от България попадат в това наименование. Това пък е предпоставка за териториални претенции към България, смята Борисов, цитиран от Фокус.Боко сега:Най-важното сега е гражданите да разберат, че този договор не води до териториални претенции
16
8
 
10
 
! Отговори
Бъдещо просто време преди 5 години
Спогодбата за Реп. Север. Македония е първата крачка за превръщането на Западните Балкани в Западнали балкани
15
8
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Оставка ***!
14
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"България винаги е подкрепяла нашата съседка по този път."Президентът на Македония разтълкува по различен начин отказът ти да се срещнеш с него.