Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!

В дясно няма емблеми, дух и лидери, обяви "Синьо единство"
Обновена: 18 юни 2018 17:12 | 18 юни 2018 15:30,
135
Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!
Снимка: Facebook

Партия "Синьо единство", която създаде бившата лидерка на СДС Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера.

Мотивите на сините на Нейнски са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

"Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

"Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

"Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

"За това време чухме какви ли не аргументи защо това няма да стане: защото СДС е марка и емблема, защото ДСБ е пазител на духа, защото Да, България е с нова енергия, защото "структурите ще ни разкъсат", защото "няма аз да съм лидерът, който ще загроби партията", защото "сега сме на крачка от властта, не е моментът", защото "ще загубим субсидията" и т.н. И нито веднъж никой не се осмели да изрече истината – че няма нито емблеми, нито дух, нито енергия, нито субсидия, нито структури, нито лидери. Не остана и грам доверие както помежду им, така и сред избирателите", пишат още от "Синьо единство".

Те допълват, че са останали само "шепа объркани хора", които се борят единствено за постове.

Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава.

"Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление десницата няма харизматичен лидер като Буци, който да действа и на емоциите на хората. Всичките сини лидери са пълни боцуняци и лузъри.Хората искат прости неща като справедливост и хубав живот, все неща които сегашното дясно няма визия и капацитет да им предложи по подходящ начин. Единствено им се отдава непрестанно да говорят за бивши хора от службите, кой бил ченге и кой не...за всичко друго, но не и как мислят да развиват икономиката, съдебната система, здравеопазването и т.н
56
0
 
24
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Когато времето беше наше ,тази кокошка ,заедно с шайката около и зад нея , уапяха да направят колкото могат нещата техни ! Сега вече какво ги интересува времето на кого е , те се назобаха яко и не им пука ,наврели са се на топли местенца и цоцат ли цоцат....!
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наде, народния съд няма да те подмине ! Помни !
54
5
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Гаражното Наде вече е осребрило седесарския устрем от началото на прехода. А повечето от тези, които си вдигаха двата пръста по митингите и викаха "СеДеСе", "Времето е наше" и т.н. са вече пенсионери и живеят с по 300-400 лева на месец. Електората започва да разбира кога го лъжат, но с голямо закъснение. Затова си отиват СДС, ДСБ и другите подобни продукти на прехода. Когато си отиде и м'афиотско-милиционерската партия ГЕРБ тогава нещата ще започнат да се оправят.
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надка Гаражната
52
4
 
12
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Разпускайййййййй !
51
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върни гаража!
50
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са номер 1... Браво на Бойко! Рядко умен политик...
49
0
 
32
 
! Отговори
Льо Пич преди 5 години
НЯМА ПАРИ за "разпределяне",куфарчетата ги раздадоха,приватизацията отмина и членовете се разотидоха!Като поканиш някой на маса за обяд и няма какво да му сложиш как да остане и за вечеря?Малки душици...
48
0
 
26
 
! Отговори
Край преди 5 години
Бе то от години е ясно че никой не стои зад тази госпожа ама пък каква блага работа има само - посланик е в Турция. Партиините мафии си къткат и най-патравите пиленца.
47
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено,че вече не е ваше....опоскахте до дупка за 27 години труда на строителите на социализма, приватизирахте си на безценица материално техническата база и сега ни лук яли,ни лук мирисали...време е да се скриете и лека полека да потънете в забрава...само,че от голтаци като милиардери.
46
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 10 ноемри 1989година,БКП се разцепи на две-"лявата" БСП и "дясната "СДС.И няколко месеца по късно на 4 януари 1990 г.,същите създадоха и ДПС та винаги едното от двете крила на разцепилото се БКП да има подкрепа при крадливия преход през който съсипаха българския гражданин и се обогатиха за негова сметка.Няма невинни политици,кметове,участвали във властта от 1989 година насам и сега в момента.Всички са за затвора.
45
6
 
21
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
И тая се храни от лапата на Баце....
44
7
 
28
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
костов така тласна икономиката че още плащаме скъпия ток на американските ТЕЦ-ове...да не говорим за престъпната приватизация и ощетяването на държавата с милиарди
43
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
бсп дпс сдс =БКП
42
4
 
42
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
времето никога не е било ваше! ... крадливи гнясове
41
25
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 24 Ще запомня сините с това че свалиха некадърния Жан и Костов тластна икономиката на държавата напред, с 6.5 % ръст на БВП.
40
2
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Доволни сте виждам, под вещото ръководство на БКПДС= БСП+ГЕРБ+ДПС , България процъфтява едва ли не ...Го.ведата като овластяват най-големите го.***, няма как да започнат да живеят като хората, все ще си живеят като го.***!На първо място трябва неговедно мислене(ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО), после принципност, върховенство на ЗАКОНЪТ, независимост на съдебната система, отговорност и отчетност на главния прокурор, реална борба с корупцията и ИНВЕСТИРАНЕ В ОБРАЗОВАНИЕ, за да има изобщо НАРОД И ДЪРЖАВА!
39
2
 
29
 
! Отговори
отвратен от единство преди 5 години
каква партия закриват тези ! тази която я няма . И пак им е виновен друг. Отдавна никой не им вярва , и никога ама никога повече доверието което проиграха на близо милион електорат няма да се повтори . Едно ,че и две поколения вече са тотално обезверени и на никого не му минава през ума да гласува за разни единства дето ги няма и които съществуват само в главите на създателите си .
38
10
 
8
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
Айде сега и ретроградната партия БСП.