Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ти е казал,че искаме бсп.Или това ти е опорната точка?Толкова ли няма умни некрадливи и способни млади хора в тая държава.Захапали сте кокъла като кучета и без тояга няма да се разкарате.
26
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога БСП на власт, а това тука са *** платени от шайката БСП.
25
6
 
29
 
! Отговори
Истината боли преди 5 години
Поредната реклама на Тиквун в това изостанало сайтче. Всъщност за него тук никога нищо лошо не писано. Може и да ги е напазарувал Тиквунчо с откраднатите милиарди.Изтрийте го. Не ми пука. Изобщо при това.
24
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Але вааа,къде е бацеее,липсваше ми.То Западни Балкани,то газ,то световна икономическа криза,не сме го виждали и ни липсва.Сега като реши всички глобални и световни проблеми белким земе да реши нещо и при нас.*** ние сме маловажни,а баце е титан.
23
5
 
27
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Край! Повече няма да чета нищо в тоя сайт.Само хвалби за Борисов и всички лоши неща го отнася Радев.
22
1
 
17
 
! Отговори
1980 преди 5 години
Пак започна да вали и булсат спи спи зашо ли плащам се питам
21
2
 
29
 
! Отговори
Помнещ преди 5 години
Бунтовете на талибаните,бяха в безвремието след неговата втора оставка,когато Радев ги разката на изборите!!
20
2
 
22
 
! Отговори
аС преди 5 години
Той да си спомни, та кога вземат да го увещават да приема експулсирани емигранти, да вземе да му светне някоя лампа в тъмното пространство, намиращо му се у главата! Ха дано! Ама както казва народа: Надали !
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сливи ли имаш в устата си уааа?Не може южните държави и България,които са по-бедни да плащат масрафа!Северните държави да платят за създаването на българска гранична войска и както и на другите на южни държави,които да пазят европейските граници.И да не допускат хора които не са бежанци от война от Ирак,Сирия,Либия,Египет,а са икономически емигранти!Защо да сме все от еваната страна,уаа?
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеса защи мълчи за срещата между Меркел и Макрон по проблемите с мигрантите? Да не би решението им да е лошо за българите и затова крайно неудобно за премиера (нали се целува и прегръща с ония двамата)?
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пудела както винаги е арогантен и нахаленизглежда че и той е разбрал че българина е робско племеи ако не дойде някой от вън да му помогне за нищо не става само да слугува на алчне мутри
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви пари докара,уаааааа?Онези,дето само на ваши хора давате ли?Или милиардните заеми с които ни набута,уаа?
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си бунтовете за цената на тока.
14
2
 
37
 
! Отговори
8888888 преди 5 години
ББ да внимава какво подписва или обещава на Меркел , Юнкер за мигрантите , че да не заиграят камъните
13
12
 
46
 
! Отговори
ГЕЙБераст-помияр преди 5 години
Бай *** е най-тъпия и неграмотен политик в 1337-годишната история на България, а такава излагация като правителството на шайката СУДЖУЦИТЕ 3 - Родината на ни не помни!!! Тотален ПРОВАЛ в управлението във всички области - това е причината всяка година при ГРОБарите повече от 200 000 млади и образовани българи напускат Родината отвратени от кражбите и шуробаджанащината на СУДЖУЦИТЕ!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
12
8
 
43
 
! Отговори
някоя си преди 5 години
нагъл, о-нагъл, най-нагъл, Борисов
11
4
 
34
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Партийни помощи ,и всичко е точно ,подкупи ,и всичко е точно, калинки, и всичко е точно,рушвети,и всичко е точно, бързи кредити ,и вссичко е точно, заложени къщи, и всичко е точно, биячи ,и всичко е точно, асфалт, и есичкп е точно стирочор,и всичко е точно, далавери,и всичко е точно, милиони, и всичко е точно,високи данъци ,и всичко е точно ,скъп ток,и всичко е точно,скъпа нафта,и всичко е точно ,безработица,и всичко е точно,наркомани,и всичко е точно,жената с косата,и всичко е точно
10
7
 
36
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-9 ***,само ти ли в България не знаеш,че тиквата е най-големия болшевик.
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бежанските бунтове- те са от ресора на полицията и жандармерията. Не са работа на правителството.
8
4
 
50
 
! Отговори
1 преди 5 години
а ти бойко,си спомни,за докараните камиони с прасета,за да ти спасят кожата на жълтите павета, февруари 2013г.помниш ли,като се уплаши и хвърли оставката си