Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя *** вече не го дишам
46
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде ли БСП на власт, тук ще останат само старци и инвалиди, ще настъпи ад под небето както винаги.
45
5
 
10
 
! Отговори
Naroda преди 5 години
Primeni se za 2009-2018g tova ,che naroda stava vse po-beden, veche I obrazovanite emigriraha , nqma koi da raboti, a horata na vlast I tehnite blizki stanaha samozabrazavili se kradlivi palqchovci. Koleloto se varti v givota i tova logo na GERB : ili si s vlastta ili si obrechen e obrecheno
44
24
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Да върнем комунизма - за едно по-светло и безпроблемно бъдеще на наште деца! Да живее БСП!
43
7
 
15
 
! Отговори
мен преди 5 години
Виждам, че тук гъмжи от тролчета- гадинки, които преписват един от друг и си пишат взаимо + или -. Не ме кефи.....това е все едно да споря с телевизора........
42
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А че Меркел ще те принуди да приемеш още бежанци, за да си спаси властта ? Защо мълчиш, мутро ?
41
4
 
43
 
! Отговори
Пълни г.щи преди 5 години
В неделя ще го видим,като Меркел му натресе 50000 мигранти.Защо не обсъдят да се върнат по родните места.По-евтино ще ни излезе.А така пенсия-200 лв,за мигрант -1500....
40
29
 
9
 
! Отговори
мен преди 5 години
жалки сте, че така и не разбрахте, че *** първо трябва да спечели избори и после да се "опита" за пореден път да ни "разкаже играта".... май само тролчетата я "разбирате".... жалки та жалки........
39
9
 
32
 
! Отговори
роко преди 5 години
Браво Бойко,още 100 години премиер,да ама само в мокри сънища,знаете и усещате,че вълната идва народа се събуди,ножа опря в кокала и всички ще ви изрине много скоро идва видов ден....за всички червени,сини,гербери,слави,валерко,и прочие да горите в АДА да живее БЪЛГАРИЯ
38
6
 
19
 
! Отговори
ТЕБ преди 5 години
До менКато вида,ода у тоалета за повръщам
37
29
 
7
 
! Отговори
мен преди 5 години
като видете името му и пълните гащите от страх, нали тролчета червени курнелиеви...ха-ха-ха
36
4
 
34
 
! Отговори
Ko преди 5 години
Само да обясня как отцепи баце мигрантската вълна.Първите които минаха през България казаха на другите че тук е МНОГО по зле от там .Готово.
35
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление за да се излекува от погромите на БСП, трябва време и малко късмет.
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам нещо да се е променило за обикновения човек,бедните стават все по-ниски а богатите все по богати!Тъжно е но е истина!
33
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** си живее в неговия измислен свят, където България е рая на Света и бистришките тигри са световни шампиони!Това недоразумение вече 9 години управлява държавата и тя продължава да затъва в сравнение с другите държави в Европа! Продължава да е най корумпирана и бедна,българите продължават да са най бедни и умиращи, младите продължават да бягат, няма осъден политик, последно място по свобода на словото и т н. БСП, ГЕРБ и ДПС са едно и също нещо, не се ли убедихте най накрая.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 39 Не бе, нали го сравняваха с Федерер? И даже му казваха Федерер младши... Муахахахахаа
31
6
 
26
 
! Отговори
Градския преди 5 години
Борисов , не виждам нищо впечатляващо, като принос за благото на българина в твоите хвалби!Хвалипръцкото и нарциса избиват отвсякъде от твоя бай Ганьовски типаж!Да вземеш да се покриеш за вота , защото ще те бият по мутрата и няма да ти е приятно!Пъзльо!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой е лузър, Гришата е милионерче.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я дайте статия как Новак Джокович който в момента е в най-слабата си форма изобщо през кариерата си, размаза нашия Гришо преди малко на трева.Няма такъв лузър като нашия...и си викам преди срещата че сега вече Григор ще бие сърбина...Ядец!
28
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй като главата на Нинова напоследък порасна и стана по голяма от бойковата, и продължава да расте, я удостояваме със званието главна ТИКВА на републиката.Занапред имаме нова тиква, Нинова Тиквата.