Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък

ГЕРБ, Патриотите и Воля са против вота и имат 134 депутати
Обновена: 21 юни 2018 12:40 | 21 юни 2018 10:07, Камелия Цветанова
162
Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ще оцелее кабинетът "Борисов 3" и при втория вот на недоверие, внесен от БСП, ще разберем идния петък.

За тогава шефката на парламента Цвета Караянчева насрочи гласуването на вота.

Дебатите по него пък ще се проведат на извънредно заседание на парламента във вторник от 13 часа.

Според правилника за работата на Народното събрание гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключването на дебата.

Още по темата

Оказа се обаче, че много народни избраници са в командировки сряда и четвъртък, а съдбата на кабинета трябва да бъде решена от 121 депутати.

ДПС обявиха, че подкрепят искането за сваляне на правителството. Против вота ще гласуват ГЕРБ, Обединените патриотите и партия Воля.

Разпределението на гласовете показва, че вотът няма да мине. ГЕРБ и Патриотите имат мнозинство от 122-ма депутати, а заедно с Воля - общо 134.

БСП внесе втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" вчера заради провал в политиката по сигурността. Под мотивите за вота стоят подписите на 80 депутати от левицата.

"Всички ние страдаме от това некадърно управление, то е опасно и вредно за България", отсече червената депутатка Елена Йончева.

Това е вторият вот, който внася опозиционната партия към кабинета "Борисов 3". Първият беше за ширещата се корупция в държавата и очаквано не успя.

Този път БСП иска правителството да подаде оставка заради несправяне със ситуацията в сектор "Сигурност".

Конкретните аргументи, заради които левицата иска оставката на кабинета "Борисов 3", са бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страхът на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
10
 
12
 
! Отговори
Защо ли преди 5 години
БСП иска да остави Борисов в история с Четери кабинета
120
15
 
10
 
! Отговори
ЩО НЕ ЩЕШ ВЛАСТТА МА преди 5 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ, ЗА КАКВО ОБАЧЕ НИ Е ТОЗИ КАБИНЕТ. Т.НАР. ОПОЗИЦИЯ ЯВНО НЕ ИСКА ВЛАСТТА, ЗАЩОТО ГЕРБ ИМ Я ПОДНАСЯТ НА ТЕПСИЯ. КОРНЕЛА МАЙ НЕ СИ ДАВА СМЕТКА, ЧЕ ВЛЕЧЕ БСП ЗАЕДНО С ГЕРБ КЪМ ДЪНОТО НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗСРАМИЕ. СЛЕД КАТО ЕДИН ***, АМА МНОГО *** ЦВЪК ГИ ПРАВИ ЗА СМЯХ, ЗНАЧИ НЕЩО НЕ Е КАКТО ТРЯБВА В САМАТА БСП. НАПРАВО СА ТРАГИКОМИЧНИ И ЖАЛКИ.
119
12
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До 121: Ромите познавали само БСП? Не се заблуждавай. На последните избори ГЕРБ се измъкна от поражение именно с гласовете от ромските махали. Ромите познават тези, които плащат най-добре, а Цецо събра доста пари от р'екет и контрабанда.
118
10
 
16
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Без икономическа криза правителство много трудно се сваля.
117
13
 
17
 
! Отговори
марин преди 5 години
Вотът е просто намек за някаква работа , някаква дейност от страна на турско-червените , затлъстяха от бездействие и по тяхному трябва да покажат свършена работа , пък макар и ЯЛОВА !!!!
116
16
 
13
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
"Затова и ромите така са се разпасали, щото знаят, че вота без тях няма да мине." Много грешиш и лъжеш! Ромите винаги гласуват само за бащицата БКП/БСП, защото те друга партия не са чували и не познават. Представяте ли си, ако и ромите гласуват за ГЕРБ, то тя директно ще получи болшинство в парламента. А топящата се БКП/БСП ще бъде тотално отсвирена...
115
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата на мафията кой ще гласува за ГЕРБ - то е ясно мафиотите, държавните служители, да не си изпуснат скъпоценните местенца - тях ги водят да гласуват под строй, и ромите.Това ви е безценният електорат. Затова и ромите така са се разпасали, щото знаят, че вота без тях няма да мине.
114
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ СЕ МОЛИШ ЗА БОРИСОВ А ПЪК ДРУГИ СЕ МОЛЯТ ЗА КОРНЕЛА,ЗА ГАДЕВ,ЗА НЕКОЙ ФТЕНТИЧНОДЕСЕН,ВЪОБЩЕ ВСЕКИ ТУКА СЕ МОЛИ ГОСПОД НЯКОГО ПО-БЪРЗО ДА ГО ПРИБЕРЕ,НЕ СЕ БОЙ НЕ СИ САМО ТИ ПРО..АКА В РЕПУБЛИКАТА.
113
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Били бедни,слагаМ ти ++++++++++100000,не само не са бедни МАСАТА ами са злобни не за друго а че не могат да крадат колкото депутатите ИЗБРАНИ ОТ САМИЯ "МЪДЪР БЪЛГАРСКИ НАРОД"!!!!Темата въобще не става за вот на недоверие,виж ако беше за политиката на излишните бюджетни излишъци за сметка на стандарта тогава по можеха комунярите да успеят!Иначе аз лично вече между Борисович и Корнела не виждам,двамката са путинисти!
112
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма мухобоико трябва да се измете време е
111
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
114, В България от 30 години има една партия и тя се нарича посткомунистически елит. Те вземат политически решения, те държат държавните институции и те са крупните капиталисти. Цветовете и абревиациите са заблуда за невежите.
110
22
 
12
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Най-хубавото за България е да продължаваме да не даваме абсолютно мнозинство на нито една партия. Така участниците в правителството взаимно се контролират. Ако Герб беше сам на власт сега вече децата в училище вместо "Аз съм българче" щяха да се учат да декламират "Аз съм джендърче". Само нещо за електриката тоя път се сдушиха повечето управляващи - явно париците за делкане са действително множко.
109
18
 
20
 
! Отговори
Били бедни преди 5 години
Не виждам бедни в България. Повечето имат по 2-3 коли. Държава с най-много скъпи коли. Пътищата и магистралите пълни (бензинът им бил скъп???).Пълни кафенета, пълни ресторанти. Никой от безработните не иска да работи!!! Работа има колкото искаш, но ги мързи и чакат на държавата. Никой не иска да работи на полето. Работа колкото искаш...Повечето фирми са на червените милионери, които ни ограбиха. Пред тях се оплаквайте за заплати, ако смятате, че са ви малки. Питайте леля Корни за милионите!
108
10
 
12
 
! Отговори
Искаме си БКП/БСП преди 5 години
БКП/БСП бяха 10 г. на власт след 1990 г. и вече увеличиха доходите на хората.Мин.заплата стана 2000 лв., мин. пенсия - 1000 лв., мин. помощ за хора с увреждания - 1000 лв.Доволни сме и пак ще гласуваме за най-любимата ни социална партия, за да ги увеличи още!!! Каквото можаха да направят през това време, го направиха. Вдигнаха ни стандарта и станахме първи по доходи в Европа. Благодарни сме на БКП/БСП!!!Пак ще гласуваме за тях и само на тях разчитаме...
107
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият доказан комунист, който се хвалеше с това е самият Борисов.Сигурно затова толкова обича комунистическите похвати.
106
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При царя - вдигане на пенсиите с 40% за 4 години /по 10% на година/.При БСП - вдигане на пенсии с 30% за 4 години /7,5% годишно/.При тройната коалиция - 30% за 4 години /7,5%/При Борисов 1 -първи мандат - 0%! накрая на мандата дигнаха по 2% годишно само да определена категория пенсионери, за другите 1,5%При Борисов 2 - 2,5 %При Боисов 3 - 3,8% от юли.
105
15
 
11
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
"Мда... БСП нямат търпение да се прегърнат пак с ДПС." Точно така! Никога повече БКП/БСП + ДПС!!! Бате Бойко си подавяше сам оставката и все печели изборите. Добре, че е той, та да изплуваме от блатото, в което ни вкарват всеки път комунистите и все започваме всичко отначало. След 1990 управлява само 6.5 год. и направи безброй хубави неща, а комунистите управляваха 10 год. и какво направиха - едно голямо НИЩО!!! Заплати, пенсии, помощи за хора с увреждания, здравеопазване, култура???????
104
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е при бсп си бе добре смях свалки живот весел а сега кво само болести и сбръчкани мутри
103
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така, мислиш ли, че нямаме подкрепата на народа?Какво да прави този народ, като гледа как безогледно се купуват избори?Какво да прави този народ като избира Патриоти, плюещи по ГЕРБ, а те се оказват продажници?Почти няма ден през който да няма протести пред НС. Но всички заедно не излизат - истина е. Всеки се е свил в черупката си и се опитва да се спасява поотделно. Затова и терминалите са пълни с хора. ГЕРБ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОВАЛ НА БЪЛГАРИЯ.
102
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-късно Борисов вече като Премиер се похвали как е обещал на американците докато е на власт да няма руски енергийни проекти у нас.Точно руснаците го държат за орехчетата с това, което е окрал покрай тия проекти. ЮП щеше да е грандиозно крадене, при това дългогодишно и съвсем легално. То затова сега някои хора са като треснати - хем пАток няма, хем руснаците си искат парите.