Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък

ГЕРБ, Патриотите и Воля са против вота и имат 134 депутати
Обновена: 21 юни 2018 12:40 | 21 юни 2018 10:07, Камелия Цветанова
162
Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ще оцелее кабинетът "Борисов 3" и при втория вот на недоверие, внесен от БСП, ще разберем идния петък.

За тогава шефката на парламента Цвета Караянчева насрочи гласуването на вота.

Дебатите по него пък ще се проведат на извънредно заседание на парламента във вторник от 13 часа.

Според правилника за работата на Народното събрание гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключването на дебата.

Още по темата

Оказа се обаче, че много народни избраници са в командировки сряда и четвъртък, а съдбата на кабинета трябва да бъде решена от 121 депутати.

ДПС обявиха, че подкрепят искането за сваляне на правителството. Против вота ще гласуват ГЕРБ, Обединените патриотите и партия Воля.

Разпределението на гласовете показва, че вотът няма да мине. ГЕРБ и Патриотите имат мнозинство от 122-ма депутати, а заедно с Воля - общо 134.

БСП внесе втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" вчера заради провал в политиката по сигурността. Под мотивите за вота стоят подписите на 80 депутати от левицата.

"Всички ние страдаме от това некадърно управление, то е опасно и вредно за България", отсече червената депутатка Елена Йончева.

Това е вторият вот, който внася опозиционната партия към кабинета "Борисов 3". Първият беше за ширещата се корупция в държавата и очаквано не успя.

Този път БСП иска правителството да подаде оставка заради несправяне със ситуацията в сектор "Сигурност".

Конкретните аргументи, заради които левицата иска оставката на кабинета "Борисов 3", са бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страхът на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е срам за България. Няма едно нещо, което да са направили за страната и за хората.Нито във външната политика, нито във вътрешната.Загубихме милиарди от енергийните проекти. Ще купуваме газ от Турция. Хъб ни се обещаваше. Няма. Пенсии, заплати - най-ниски в ЕС. Дигат се цени на всичко нипрекъснато. Ток, парно, вода, газ.С тая Македония също всичко беше провалено - мечтата на македонистите на Сталин най-после след 70 години се осъществи. Има македонска нация и език. ПРОДАЖНИЦИ
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатизантите на БСП са останали с впечетлението, че ако БСП дойде на власт България ще се завърти към Русия и едва ли не ще се върнем в 70-те години и живота ще е прекрасен. Ще излезем от ЕС и НАТО и ще имам велика армия ск оято ще победим света.Защо не си пиете хаповете? И без това сте на години вече...
79
7
 
11
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
Какво има да и разбираш на външната политика? Натиснаха му копчето и забалнува за Сърбия и Македония, които са били и ще бъдат и в бъдеще антибългарски настроени.Подписахме договор с Македония,но вчера Заев каза, че вече има македонска нация и култура и,че за това се били борили предците им векове.Всичко е фалш и то за нашата сметка.
78
4
 
11
 
! Отговори
ми много просто преди 5 години
До Анонимен 71Избори до дупка,до като бъде избрана БСП!Голям мерак за власт ги тресе червенясалите!Герб са си комунисти,но ония искат ачик комунизъм!
77
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74И като дойде БСП какво си мислите, че ще стане по-точно? Ще търгнем към Русия ли какво? Я червените симпатизанти да ни обяснят много моля.
76
5
 
3
 
! Отговори
те преди 5 години
Хората отдавна са си дали вота за полицията и МВР,с всеки изминал ден не доверието и искането за реформи расте и расте...
75
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да ходи да се кланя на горба на Живков и да не се прави на опозиция защото реално не е.
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията на милионерите нещо много рипат бе да не са започнали да обедняват?
73
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко добър,интелигентен,скромен,изтънчен и винаги поема отговорност пълната противоположност на нинова.
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да оправим Западните балкани,дори и ние да потънем.Както каза американският посланник -*** са бъдещето на България.
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щем бсп.Като като кажем бойко,подразбираме бсп.Същата корупция и идиотщина.Толкова ли няма млади и ГРАМОТНИ хора и не чак толкова алчни,защото всички сме смъртни и нищо не се носи на оня свят.А от крадено,деца и внуци немат хаир.Вервайте ми!
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова бърза за нови избори преди жегата да и е уморила и последния електорат. Я жегата... я деменцията...
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гражданингражданин, ако се броиш от народа, изобщо не си се събудил! Твоето бръщолевене изглежда като бълнуване насън! К'ви избори до дупка, ве! Кого ще избираш?! Я, напиши, да се види!
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68То си личи колко разбирате от външна политика. Ама той българина е така, ако не го засяга него лично значи не му трябва. То за това и сме на това дередже общо взето.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда... БСП нямат търпение да се прегърнат пак с ДПС. Бойко два пъти ви дава оставка и два пъти нищо не направихте... да не говорим, че никой не иска да работи с вас...
66
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата му се топи като пролетен сняг,но той обикаля светът и само за някакви Западни Балкани говори. Какво ме интересува Сърбия или Македония ? Такава кукла на конци начело на България, никога не е имало.
65
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Бойко да се свети името му бяхме на дъното в ЕС, а сега по време на третия му мандат сме вече в челото и затова раша иска да го свали от власт.
64
1
 
9
 
! Отговори
Бармалей преди 5 години
Абе... това което имаме като министър-председател трябва ли да ходи там при недоверието?
63
5
 
0
 
! Отговори
Бармалей преди 5 години
До БочкоОбаче си пропуснАл Сърбия. Не знам голема хапка ли ти се види, но ще ти изеде вакуумната кухина между ушите.
62
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е изчерпан. Тотално. Лошото е, че и другите са тотал щета.