Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък

ГЕРБ, Патриотите и Воля са против вота и имат 134 депутати
Обновена: 21 юни 2018 12:40 | 21 юни 2018 10:07, Камелия Цветанова
162
Ще оцелее ли кабинетът "Борисов 3"? Ще разберем идния петък
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Дали ще оцелее кабинетът "Борисов 3" и при втория вот на недоверие, внесен от БСП, ще разберем идния петък.

За тогава шефката на парламента Цвета Караянчева насрочи гласуването на вота.

Дебатите по него пък ще се проведат на извънредно заседание на парламента във вторник от 13 часа.

Според правилника за работата на Народното събрание гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след приключването на дебата.

Още по темата

Оказа се обаче, че много народни избраници са в командировки сряда и четвъртък, а съдбата на кабинета трябва да бъде решена от 121 депутати.

ДПС обявиха, че подкрепят искането за сваляне на правителството. Против вота ще гласуват ГЕРБ, Обединените патриотите и партия Воля.

Разпределението на гласовете показва, че вотът няма да мине. ГЕРБ и Патриотите имат мнозинство от 122-ма депутати, а заедно с Воля - общо 134.

БСП внесе втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" вчера заради провал в политиката по сигурността. Под мотивите за вота стоят подписите на 80 депутати от левицата.

"Всички ние страдаме от това некадърно управление, то е опасно и вредно за България", отсече червената депутатка Елена Йончева.

Това е вторият вот, който внася опозиционната партия към кабинета "Борисов 3". Първият беше за ширещата се корупция в държавата и очаквано не успя.

Този път БСП иска правителството да подаде оставка заради несправяне със ситуацията в сектор "Сигурност".

Конкретните аргументи, заради които левицата иска оставката на кабинета "Борисов 3", са бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страхът на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
8
 
18
 
! Отговори
бсп преди 5 години
Омръзна ни Борисов 3 искаме Борисов 4
100
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
97, ГЕРБ имат принос, но с едно условие - те не са десни. В най-добрия случай са център-дясно. Лидер на дясна партия никога не би казал "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме". Десните се гордеят с образованите си и успели избиратели. Ако някой десен немски политик каже нещо такова, от утре ще е на трудовата борса.
99
7
 
9
 
! Отговори
хайде сега преди 5 години
До Анонимен 95За една диня ще гласувам за БСП,така ли!?Диня през юни месец?Що ми мяза на "светлото бъдеще",дето 50 години го обещавахте!?
98
9
 
14
 
! Отговори
до 93 преди 5 години
През 2013 след като беше свален от власт Борисов отиде в САЩ и им обеща и майка си и баща си, да му дадат едно рамо да се върне във властта. И те му дадоха с условие, да спре руските енергийни проекти. Тогава тук дойдоха и американците, които натиснаха да спрем ЮП. По същото време и Брюксел натисна. Всичко беше съгласувано.По-късно Борисов вече като Премиер се похвали как е обещал на американците докато е на власт да няма руски енергийни проекти у нас.
97
7
 
2
 
! Отговори
Уфцете гласуват преди 5 години
Ще оцелее само като им се каже на Уфцете думата ''партиот'' и Хипнозата е вързана в кърпа , ще ходят като ударени с лопата по главата към Урните да гласуват , така е от Комунистческо до днес
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не оцелее избори и Борисов 4
95
12
 
10
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
"Защо Борисов не излезе да изреди какво е направено?" Ами всеки ден виждаме какво прави ГЕРБ. Стандартът ни непрекъснато расте. Какво беше при комунистите. БКП/БСП управляваха 10 г. и какво се случи? Фалираха държавата - спомнете си Луканов, Виденов, Станишев, Нинова... Пълен крах - дефицити, немотия, нямаше нищо - бензин, стоки от първа необходимост, огромни опашки, мутри, убийства през ден, озверели от глад хора. Там е работата, че десните партии трупат пари за държавата, левите само харчат
94
8
 
7
 
! Отговори
точно така преди 5 години
До до циркаА защо нямате подкрепата на народа!?
93
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп ако доиде на влас братушките веднага ще ни обърнат внимание и ще ни оправат и заплатите и пенсиите и ще смъкнат цените надолу може ли днес ходих на пазар и дините да са 1.69кг. Това само при Бойко е така
92
4
 
10
 
! Отговори
до цирка преди 5 години
Опозицията се изнася от НС, когато има подкрепата на народа.Ако сме истински народ отдавна да сме всички заедно пред НС и пред МС.Тогаво вече има смисъл опозицията да напусне НС. Не искате да си мръднете з.ците от телевизиите и лаптопите, но Нинова ви виновна за всичко.
91
9
 
9
 
! Отговори
До 85 преди 5 години
"Само заради Южен поток трябва да е в затвора.400 мил евро годишно загубихме от транзит и сега ще ги взима Турция.Народен съд и сатър." През 2014, премиерът Орешарски (управляваше с БКП/БСП) спря Южен поток, защото руският проект не отговаряше на европейските стандарти. Проектът можеше да продължи, след отстраняване на всички забележки. Вместо да направи това, Русия се обиди и каза, че се оттегля. След това каза, че ще прави Турски поток. Това беше възможно, защото Турция не е член на ЕС
90
0
 
16
 
! Отговори
цирк под прикритие преди 5 години
Ако са истинска опозиция,вдигат си з..ците и се изнасят от НС.Но де тоя кураж.Келепир има в тая работа Хората пари натрупаха.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театро.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OT 84както си и мислех не знаете...
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спор няма кабинета на ГЕРБ ще оцелее и народа ще продължи да блее.Депутатите от всички партийки ще си спинкат сладко други ще хвъркат в небесата. Опазицията БСП ще отчете дейност пред електората. ДПС са си във винаги във власта, тех им е все едно и ще са и с когото и да е било щом има гювеч и султан кебап.
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите и те, които преди изборите плюха по ГЕРБ, а по АЛФА Сидеров всеки ден изреждаше провалите на ГЕРБ, и заради тия му приказки народът гласува за тях, сега са се кротнали и обслужват ГЕРБ. И какво - напълниха си сметките, Сидеров ще прати един ден синчето да учи в Оксфорд. А българските деца ще носят дрехи втора употреба, ще учат от учебници втора употреба.За Марешки е ясно, той си беше *** на Герб, но влезе в НС с ниската цена на бензина.
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако Южен поток беше станал, този на снимката и подобни му какво лапане щяха да му ударят... И накрая пак ти щеше да платиш сметката, as usual :)
84
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Борисов не излезе да изреди какво е направено?Защото не стъпва в НС?Като му е толкова противна Нинова и не иска да я вижда има поне три национални телевизии, които ще се скъсат да му *** краката. Да отиде там и да се отчете пред народа. Досега няма нещо, с което да се похвали.
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само заради Южен поток трябва да е в затвора.400 мил евро годишно загубихме от транзит и сега ще ги взима Турция.Народен съд и сатър.
82
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83И като дойде БСП какво ще стане по-точно?