Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!

България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната
Обновена: 24 юни 2018 20:24 | 24 юни 2018 20:10, Красимир Ангелов
163
Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!
Снимка: МС

Всички лидери от ЕС поздравиха България за активната й и успешна работа по време на председателството на Съвета на ЕС по темата миграция, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където участва в работна среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, свикана от Европейската комисия.

Правителствените и държавните ръководители подкрепят позицията на България по въпроса с решаването на миграционния натиск в Европа. Френският президент Еманюел Макрон определи позицията ни като добра, подредена и технически издържана, съобщават от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Така построена като конструкция, темата миграция може да бъде решена за съвсем кратко време. Ако всяка една от страните с външна граница направи като България по темата, въпросът ще бъде решен", допълни Борисов.

Той допълни, че финансирането на страните на първа линия трябва да продължи, за да се гарантира, че бежанската вълна ще спре. Българският премиер посочи още, че е необходимо да има гъвкави споразумения за изнесените центрове за мигранти извън територията на Европа. "В тези центрове трябва да има освен медицинска, и юридическа помощ, за да се прекрати това масово тръгване от Африка, Азия и други места", уточни Борисов.

Той заяви категорично, че България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната досега, за да стигнат до Западна Европа. Той направи това пояснение в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел.

Борисов съобщи, че държавните и правителствените ръководители на 16-те страни, участвали в днешната среща, са поискали от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да се прецени какви бюджетни средства може да бъдат пренасочени за охраната на външните граници.

По думите на премиера, едва когато границите бъдат изцяло охраняеми и има система за разполагане по тях на граничари от ЕС, eдва ттогава страните в Общността могат да носят солидарна отговорност за миграцията. "За това говори Ангела Меркел, а не сега да ни върнат 60 хиляди - естествено, че няма да се съгласим", посочи Борисов.

Първо, преди да ми ги върнат, трябва да се съгласят да направим затвори и да ги държим в затворите, добави той по повод вече пристигналите в ЕС мигранти. Премиерът допълни, че досега мигранти, пристигнали в България, са били залавяни по 30-40 пъти на външните граници, защото не желаят да останат у нас.

Да бъдем честни - Гърция, Италия и България, пропускахме мигрантите и те отидоха в Германия. Не си спазихме ангажиментите като външни граници, иначе нямаше да минат, поясни Борисов. По неговите думи така страните от Западна Европа са били наводнени с мигранти, затова сега поставят въпроса да върнат част от тях.

"Ние имахме позиция, че не бива да сме една от няколкото държави, в които да се дават огромни пари без ясни резултати", заяви още министър-председателят по отношение на обвинението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че "е действал унизително за българския парламент" за т.нар. експериментални молекули за онкоболните.

"Аз й казах, че ще говоря с Цветанов  да се свика председателски съвет, да слушат какво ще предложат – аз съм "ЗА". Това, което казва, че съм тъпкал парламентарната демокрация, е лъжа. Виждам по телевизиите пресконференция на БСП и гледам – тя ми се е обаждала, разпореждала ми, аз съм мислил, бил съм колеблив", коментира още той.

По темата за исканията на майките на деца с увреждания, Борисов посочи, че в най-кратък срок чака от министрите решение по въпроса и правителството ще направи всичко необходимо за тях след като види разчетите и финансовите възможности на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
19
 
! Отговори
ПРОТИВОГАЗИТЕ!!! преди 5 години
ПФУУУ, ЧЕ СЕ РАЗСМЪРДЯ. ТАКОВА ХВАЛИПРЪЦКАНЕ, ЧЕ СЕ НЕ ТРАЕ. УСМЪРДЯ РОДИНАТА, СЕГА НИ УСМЪРДЯВА И ОТ ЕВРОПА, ЧЕ И САМАТА ЕВРОПА. ТОЯ ОСВЕН ДА ЛЪЖЕ, МАЖЕ, САМОХВАЛЕНЕ И НАХАЛСТВО, ДРУГО НЕ МОЖЕ. БУЛГА РИСТАН Е ТЕРИТОРИЯ ОТ ДЖЕЛСОМИНОВЦИ В СТРАНАТА НА ЛЪЖЕЦА-БАЙ ТИ БОКО ОТ БАНКЯ, БАШ БАЙ ХЕЙ. СЛАГАЙТЕ ПРОТИВОГАЗИТЕ, ТАЗИ ЛЪЖЛИВА ПРЪДНЯ ЩЕ НИ ОТРОВИ. НЯМА СПИРАНЕ
45
2
 
20
 
! Отговори
СУДЖУК преди 5 години
КАКВА ВЕЛИЧЕСТВЕНА ПОЗА Е ЗАЕЛ. С ПОГЛЕД ОТПРАВЕН В БЪДЕЩЕТО, ОТВЪД ХОРИЗОНТА.САМО ТРЯБВА ДА СИ ВДИГНЕ ДЯСНАТА РЪКА НАПРЕД И ДА СОЧИ ПЪТЯ И СЪВСЕМ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ЕДНИ ПАМЕТНИЦИ ОТ МИНАЛОТО-
44
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Спомнете си некачественото асфалтиране на "Цариградско шосе" през 2007 година... - беше изцяло на бабуни, но Борисов не плати на фирмата и булевардът беше преасфалтиран, но този път качествено... - при корупционна сделка такива филми няма - бабуните остават...
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек просто не е добре с главата...
42
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ни поздравиха бе тиква? За това че сме най верните кученца ли бе, и че сме винаги на разположение за приемане на бежанци и винаги можем да затегнем колана с още една дупка ли бе ***.Бойко не знаеш колко си жалък, и как ти се подиграват. Защо не поздравиха Орбан бе ***, защото е мъж и има топки за разлика от теб, и може да отстоява националните интереси на Унгария.Бойко ти си срам и позор за Българите дали живота си за тази държава, проклинам те теб и предателите от ГЕРБ И БСП.
41
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При БСП нямаше да има да се ремонтира нищо, защото нищо нямаше да се построи
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щели да ни върнат 60 хиляди мигранти. Ами, да ни ги връщат. Само луд може да си мисли, че ще останат в България.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти вече си назначен за главен со`пол на Републиката.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как млада 28 годишна *** от Крушувица, купува международно дружество за стотици хиляди долари?
37
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименама Тиквата е МИКРОЦЕФАЛ бе!!!!...Секо новородено има по-голяма черепна кутия от него.
36
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Тиквата е един от най - полезните плодове... - детските градини и ясли задължително я включват в менюто си, освен това съдържа и незаменими семки, които са деликатес... - докато Нинова е една куха лей ka...
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, той и Тодор Живков беше вечен, ама нещо каза "щрак" и го видяхме с изменено лица, а после го развеждаха насам натам с едно одеалце.ТОВА ЧАКА И ВЕЛИКИЯ ВОЖД Винету.Те хубавите работи извъднъж стават и изненадват народа приятно.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО Странджата-БОРИСОВ СЕ ОКАЗА СЪЩАТА КУКЛА НА КОНЦИ КАКТО КОРНЕЛИЕВЦИ,НЕЩО ПОВЕЧЕ НА НЕГО КУКЛОВОДИТЕ МУ СА ПОВЕЧЕ,КОРНЕЛИЕВЦИ ПОНЕ ГИ ДЪРПАТ САМО ОТ МОСКВА,А БОРИСОВ Е РАЗПЕРЕН КАТО ПТИЦАТА ФЕНИКС,ОТВСЯКЪДЕ ГО "ИСКАТ".Пълно РАЗОЧАРОВАНИЕ.МНОГО БОС ПО ИСТОРИЯ,ДИПЛОМАЦИЯ И ОТСТОЯВАНЕ НА НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.Затова сега гледа да поизмие очи с 5-тте точки против имиграцията и се "опънал"на Меркел любимата.
33
3
 
17
 
! Отговори
T. Filipov преди 5 години
"13 юни. На този ден през 1959 год., само една година преди откриването на противозачатъчните таблетки е роден Бойко Борисов! "
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележи, има снимки, тиквата на Нинова е два пъти по голяма от бойковата и продължава да нараства, вече е назначена за главна ТИКВА на Републиката.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИКВАТА Е ЗАПАЗЕНА МАРКА ЗА БОРИСОВ.
30
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен"Тиквун пада на 1 юли."...-----------------------------------------------------------------2029 година...
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велики са успехите на бацето по време на председателството,зор,зор,зор,мъка ,натягане та чак гърците се "уплашиха"и сега бацето ще се бие в гърдите че много "важната земя"по горното течение на река Вардар която е цели 80% чукари ще създава още по-големи ядове на българите!ВЕЛИЧАНСТВЕНИ УСПЕХ БАТО както би казал един "прав"южен сърбин от Северна Македониja.БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ ОТСЪСТВАХА ТОТАЛНО ПРЕЗ ВРЕМЕ НА ТОВА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО но пък захарица отиде на фест в Скопие и яде АЙВАР-лютеница
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тавариш ***, пенсиите са малки защото шефката ти Нинова и компания обраха Българя и българските предприятия, купиха ги на безценица.
27
20
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Народът вече прави разлика между политици демагози /Курнелиониновци / и ДЪРЖАВНИЦИ Бойко Борисов...